Den inbyggda tekniken i ett Samsung Galaxy Book-batteri förhindrar att batteriets livslängd minskar även med upprepad laddning. Detta håller batteriets livslängd relativt konstant, även efter långvarig användning, vilket gör att du kan njuta av ditt Galaxy-bookbatteri längre.

Förläng och skydda ditt Galaxy-bookbatteri

Läget för skydd av batteriet är en Galaxy-funktion som skyddar ditt Galaxy Book-batteri genom att begränsa den maximala laddningsnivån. Detta hjälper till att skydda och bibehålla batteriets livslängd när det är anslutet till en växelströmsadapter under långa perioder, som till exempel på kontoret.

Så här aktiverar du funktionen Skydda batteri

Bild på inställningar med Batteri och prestanda markerad. Bild på inställningar med Batteri och prestanda markerad.

Steg 1. Öppna ”Samsung-inställningar” och tryck på ”Batteri och prestanda”.

Bild på inställningar med Galaxy-bokbatteri och prestanda påslagen. Bild på inställningar med Galaxy-bokbatteri och prestanda påslagen.

Steg 2. Tryck på reglaget för att slå på.

Bild på Galaxy-bokbatteri ikonen med hjärtsymbol. Bild på Galaxy-bokbatteri ikonen med hjärtsymbol.

När funktionen skydda batteri är aktiverat visas en hjärtsymbol på batteriikonen.

※ Gäller Galaxy Book 3 och senare modeller.

Håll ditt Galaxy-bookbatteri säkert när det inte används

Om du inte tänker använda din Galaxy-book på mer än 3 månader, använd funktionen Smart batteriavstängning för att hålla ditt batteri säkert och skydda det för framtida prestanda.

※ Gäller Galaxy Book 3 och senare modeller.
※ Ta bort AC-adaptern och förvara den.
※ Förvara enheten och batteriet i en sval, torr miljö för att bibehålla stabil batteriprestanda.
※ Förvara batteriet vid ungefär 50-70 % laddning och ladda det var tredje till sjätte månad.

Om åldrande batterier

Batterier är en förbrukningsvara vars återstående livslängd minskar med tiden. Om du märker att du behöver ladda batteriet oftare än vanligt efter en lång användningsperiod och att användningstiden mellan laddningar verkar bli kortare, ska du be ditt lokala servicecenter kontrollera batteriet för att se om det är dags att byta ut det, eftersom batterier åldras inte bara genom användning utan också på grund av lagring och miljöförhållanden.

Symptom på att batteriet har åldrats

Allteftersom ditt batteri åldras genom användning kan du märka av en snabb minskning av batterikapaciteten eller att den tappar ström, även om skärmen visar en hög batterinivå. Detta beror på batteriets kemi och är vanligt förekommande i litiumjonbatterier.

Om du har problem med att använda produkten på grund av att batteriet åldras över tid, ska du be ett servicecenter kontrollera batteriet och hjälpa dig att byta ut det.

Särskilt i miljöer med låga temperaturer och under vintern kan det uppstå strömavbrott med åldrande batterier. Detta kan ske oftare beroende på hur mycket batteriet har åldrats.

Temperaturikon Temperaturikon

Högpresterande funktioner som spel kan göra att batteriet åldras genom att den direkta strömförsörjningen påverkas, vilket gör att enheten verkar reagera långsammare.

Spelikon Spelikon