Välj din plats och ditt språk.

Ett lätt
litiumjonbatteri

Lär dig mer om litiumjon (Li-ion) batteriet,
som håller länge, har hög energidensitet och är säkert.
Batterier är förbrukningsvaror och deras livslängd påverkas av hur de används och i vilka miljöer.

Om du märker att din telefon måste laddas ofta,
och din batteritid har minskat betydligt, besök ditt närmaste servicecenter.

Batteriförsämring

Vanliga tecken på att batteriet blivit sämre är att batteritiden drastiskt går ner och att telefonen oväntat stänger av sig själv.

I din Galaxy, finns ett skydd som antingen stänger av enheten eller aktiverar ett säkerhetssystem för att skydda den.
  • Kemisk försämring av batteriet

Detta inträffar efter upprepad användning av batteriet, som resulterar i elektrokemisk försämring.

Stor försämring kan orsaka hastiga och kraftiga spänningsbortfall som leder till att enheten stängs ned för att skydda de elektroniska komponenterna.
  • Tillfällig avstängning på grund av användningsmiljön

En extremt kall miljö kan orsaka en kraftigare minskning i spänning.

Om detta händer, kommer enheten att stänga ned för att skydda sina komponenter.

Tecken på batteriförsämring

I takt med att batteriprestandan försämras kan batteriet laddas ur snabbt och enheten stängas av,
trots att skärmen visar att det finns gott om batteri kvar.

Om du har problem med försämrad batteriprestanda, besök ditt närmaste servicecenter.
Symbol för låg temperatur

Detta händer oftare på vintern,
och kan inträffa mer frekvent om
ditt batteri är i dåligt skick.

Spelikon

I appar med hög prestanda som t.ex.
spel och kameraappar kan du uppleva att prestandan
går ner och att telefonen reagerar långsammare.

När är det dags
att byta ut batteriet?

Om din enhet ofta stänger ner, om batteritiden försämrats drastiskt, eller om du upplever andra batterirelaterade problem,
besök ditt närmaste servicecenter och låt dem undersöka din enhet.

Beroende på din produktgaranti, är det möjligt att du kan byta ut batteriet kostnadsfritt.

Om ditt batteri behöver bytas ut kan det hända att vi aviserar dig via ett popupfönster i telefonen.

Avisering på statusfält i telefon

01. Klicka på aviseringen i ditt ‘Statusfält’

Avisering angående batterianvändning

02. Se informationen angående din batteristatus

Enkel självdiagnostisering
av ditt batteri

Har din enhet blivit långsam? Prova telefonvård, som du hittar i Samsung Members appen.

Du kan kontrollera din batteristatus och optimera användningen på några sekunder.
Klicka på hjälp i Samsung members appen

01

Öppna ‘Samsung Members’
och klicka ‘Få hjälp,’
längst ned

Kontrollera meddelande angående batterianvändning

02

Kontrollera din batteristatus med hjälp av interaktiva
och automatiska kontroller under ‘Telefonvård’

Samsung batteri
forskningskontroll

• Livslängdstest, Visuell inspektion, Röntgen, Test av laddning och urladdning, TVOC test, Demonteringstest, Utökat användartest, △OCV test

Säkerhet i flera nivåer

Samsung prioriterar kundernas säkerhet och bekvämlighet och
    därför kontrolleras enheterna i flera steg under produktionen.

Flertalet tester utförs, inte bara i samband med batteridesignen utan även för att ge enheten ökad stöttålighet.

Både säkerhetsdesign och algoritmer för mjukvaruskydd är viktiga faktorer i produktionen.

※ Testernas omfattning och typ kan variera beroende på produkt.

Noggrann kvalitetskontroll

Samsung Galaxy följer internationella säkerhetsstandarder för att kunna tillhandahålla säkra batterier av hög kvalitet.

Våra batterier har genomgått interna kontroller samt kvalitetstester genomförda av betrodda tredjeparts certifiierare.

※ Ytterligare certifikat som inte innefattas av globala krav kan variera per land/produkt.

* Bilderna är simulerade och används endast i illustrativt syfte.

** Användargränssnittet kan variera beroende på enhetsmodell, land och mobiloperatör.