Hur man spelar upp ljud i båda högtalarna och löser ljudavstängningsproblem

När du använder din Galaxy-enhet kan du stöta på vissa ljudproblem som, t.ex,  att du hör ljud från en högtalare bara eller att alarmen, mediavolym eller ringsignaler är avstängda. Du kan  korrigera ljudproblemen genom att följa stegen nedan.

Dampad Högtalare på en Samsung Galaxy-enhet.

När du spelar en låt eller video kommer ljudet från endast en högtalare

Du kan delvis höra ljud förutom samtal när vänster/höger ljudbalansen på ”Hörselförbättringar” aktiveras. Om kontrollfältet för att justera vänster/höger ljudbalans ställs in genom att flytta  fältet åt vänster eller höger, kommer medialjud ut från en högtalare bara.

Justera kontrollfältet för korrekt ljud som följs:

Steg 1. Gå till inställningar och tryck  på ”Tillgänglighet”. Steg 1. Gå till inställningar och tryck  på ”Tillgänglighet”.

Steg 1. Gå till sinställningar och tryck på ”Tillgänglighet”. nedan

Steg 2. Välj ”Hörselförbättringar”. Steg 2. Välj ”Hörselförbättringar”.

Steg 2. Välj ”Hörselförbättringar”.

Steg 3. Justera fältet ”Vänster/höger ljudbalans” med två alternativ: ”Anslutet ljud” och ”Telefonhögtalare”. Steg 3. Justera fältet ”Vänster/höger ljudbalans” med två alternativ: ”Anslutet ljud” och ”Telefonhögtalare”.

Steg 3. Justera ”vänster/höger ljudbalans”.

Alla ljud inklusive alarm, mediavolym och ringsignal från högtalarna är avstängs

Kontrollera att reglaget ”Stäng av alla ljud” är sveps på telefonen, klockan och bärbara Galaxy-appar på mobila enheter:

1 Gå till inställningar och tryck på ”Tillgänglighet”.
2 Tryck på ”Hörselförbättringar”.
3 Svep reglaget ”Stäng av alla ljud”.

Observera: Om du fortfarande upplever problem efter att ha provat detta, kontakta Samsungs support, kan din enhet ha ett internt fel.

Många upplevda fel kan du avhjälpa själv. Prova gärna vårt felsökningsverktyg innan du bokar service, här finns praktiska råd och tips på hur du felsöker din produkt.