Lajme globale

Kompania dallohet për përsosmërinë e dizajnit që ngre në një tjetër nivel stilin e jetës së konsumatorit nga produkti në modelin e shërbimit

21/04/2021

Samsung Electronics njoftoi sot se ka marrë një rekord prej 71 çmimesh në International Forum (iF) Design Award 2021 me famë botërore. Samsung fitoi dy Gold Awards si pjesë e 36 çmimeve për Dizajnin e Produktit, 10 për Konceptet Profesionale, 11 për Communication Design, 5 për Dizajnin e Paketimit dhe 9 për Përvojën e Përdoruesit (UX), User Interface (UI) dhe Dizajn Shërbimi.

Çmimet e Gold Award iu dhanë filtruesit të ajrit BESPOKE AX9000N dhe BESPOKE City Color Edition. Filtruesi i ajrit BESPOKE AX9000N u njoh për konceptin e tij inovativ të lejimit të konsumatorëve në zgjedhjen modelin e pjesës së përparme të pastruesit në përputhje me stilin e jetës së konsumatorëve.

 

Përveç kësaj, koleksioni i panelit BESPOKE City Color Edition u njoh për gamën e tij të ngjyrave dhe materialeve për pajisjet e kuzhinës duke përfshirë frigoriferë, pianura me induksioni dhe furra. BESPOKE City Color Edition ofron paleta ngjyrash të frymëzuara nga qytete të ndryshme si Stokholmi, Berlini dhe Seuli.

 

"Është e rëndësishme të sigurojmë përvoja të diferencuara për konsumatorët dhe të shtojmë vlerë domethënëse në jetën e tyre", tha Dontae Lee, Zëvendës President i Përgjithshëm dhe Shefi i Qendrës së Dizajnimit të Korporatave në Samsung Electronics. "Ne do të bëjmë më shumë përpjekje për të siguruar dizajne që kontribuojnë në shoqëri dhe jetën e konsumatorëve tanë përmes njohurive të reja dhe qasjeve inovative."

 

Në kategorinë e produkteve, një gamë e gjerë e dizajneve të Samsung fituan çmime, duke përfshirë:

 

• QLED 8K, TV i cili përdor dizajnin e ekranit të pafund që maksimizon “zhytjen në figurë” duke zvogëluar kornizën.

 

• The Premiere, projektori premium për shtëpinë i pajisur me teknologji Triple Laser dhe Ultra Short Throw.

 

• Lavatriçja WW8000T & Tharësja DV8000T që mund të vendosen mbi njëra tjetrën vertikalisht, horizontalisht ose më vete në varësi të hapësirës së disponueshme.

 

• Galaxy Z Fold2 dhe Galaxy Z Flip, smartphone-t të cilët ofrojnë përvojën unike dhe inovative të përdoruesit të telefonave inteligjentë të palosshëm.

 

Në kategori të tjera, dizajnet e Samsung që konsiderojnë ‘mundësinë e hyrjes’ dhe ‘mjedisin’ kanë fituar çmimet, duke përfshirë:

 

• Lavatriçja WW8000T & tharësja DV8000T UX me përdorim të zgjuar dhe të lehtë, duke shfaqur etiketat Braille dhe modelin e kthimit të zërit për të treguar cikle të ndryshëm ose cilësimet e temperaturës për mundësi më të zgjeruara.

 

• Eco-Packaging - një paketim i qëndrueshëm i produktit që lehtëson riciklimin e kutive.

 

Organizuar nga iF International Forum Design GmbH, konkursi i iF Design Award filloi në Gjermani në 1953. Çmimi vlerëson në mënyrë gjithëpërfshirëse, bazuar në kriteret e tij, të cilat përfshijnë diferencimin dhe ndikimin, në 9 disiplina dhe kategori - Produkt, Paketimi, Komunikim, Koncept Profesional, Arkitektura e brendshme, Arkitektura, Service Design, Përvoja e Përdoruesit (UX) dhe User Interface (UI).

 

Fituesit e Çmimit iF Design 2021 janë shpallen në internet në website-n e Çmimit iF Design dhe aplikacionit iF Design. Për më shumë informacion, ju lutemi vizitoni https://ifworlddesignguide.com.