Zabava

Izgubljena remek-djela

Izložba najtraženijih
umjetnina na svijetu

Izgubljena u toku historije i obavijena velom tajne, cijela je jedna galerija umjetnosti skrivena od svijeta. Ali, šta kada biste te umjetnine mogli ponovno vidjeti?

Izložba Izgubljenih remek-djela prva je izložba na svijetu koja vam pomaže ući u trag neprocjenjivo vrijednim izgubljenim umjetničkim djelima. U sklopu te izložbe prvi su put zajedno prikazane neka od najpoznatijih izgubljenih umjetničkih djela, koja se prikazuju na Frame televizoru u zapanjujućoj izvanredno visokoj rezoluciji.

Riječ je o ekskluzivnoj digitalnoj zbirci rijetkih i dragocjenih remek-djela koja odiše tajnovitošću svojstvenu ukradenim umjetninama i izgubljenim slikama.

Šta biste sve mogli otkriti od genijalnih umova koji stoje iza izgubljenih remek-djela i iz priča povezanih s njima jednom kada se upustite u potragu za izgubljenim umjetninama?

Svatko zaslužuje vidjeti umjetnine kojima se izgubio trag u raznim dijelovima svijeta, baš kao što su veliki majstori oduvijek željeli, a sada je to i moguće na QLED ekranu u najsavremenijoj izvanredno visokoj rezoluciji.

Remek-djela ostala
obavijena velom tajne

„Zamislite muzej izgubljene umjetnosti. Imao bi više
remek-djela od svih muzeja na svijetu zajedno.“ - dr. sc. Noah Charney, hsitoričar umjetnosti i stručnjak za zločine povezane s umjetninamaŠta bi neko umjetničko djelo moglo učiniti toliko dragocjenim da bude ukradeno 13 puta u 600 godina od nastanka? Od teorija, glasina i priča koje su autori ponijeli sa sobom u grob, preko darova mafijaških šefova, do hrane za svinje, dr. sc. Noah Charney, međunarodni stručnjak za zločine povezane s umjetninama, rasvjetljuje misterije koji su katkad veći od samih umjetnina s kojima su povezani.

Razgledajte izgubljene slike nedostupne javnosti
u zapanjujućoj rezoluciji 4K na QLED ekranu

Pronađi svoj Frame TV

Izložba
Izgubljena remek-djela

Upoznajte se s cijenjenim remek-djelima u našoj digitalnoj zbirci

4

Art Mode Art Mode

Izgubljena remek-djela u
Umjetničkom načinu

Istražite dosad neviđenu zbirku

Posjetite „Izložbu najtraženijih umjetnina na svijetu“ Legendarna umjetnost nikada vam nije bila bliža zahvaljujući ovoj dosad neviđenoj digitalnoj zbirci izgubljenih i dragocjenih umjetnina najvećih majstora u Umjetničkom načinu rada na Samsung Frame televizoru.

A Samsung Frame TV displaying the lost art titled The Parsonage Garden at Nuenen in Spring by Vincent Van Gogh. A Samsung Frame TV displaying the lost art titled The Parsonage Garden at Nuenen in Spring by Vincent Van Gogh.

Slagalica tragova

Potraga je u toku, nikada ne prestaje

Prema podatcima FBI-ja, pronađe se manje od 10 % svih ukradenih umjetnina. Najpoznatijim izgubljenim umjetninama u trag se često ulazi pažljivim osluškivanjem i praćenjem glasina.

Kao u svim istragama, svaki trag, mogući predosjećaj i utemeljeno nagađanje mogu vas dovesti do odlučujuće indicije. Ključno je spojiti tačkice, kao kada povezujete brojeve kako biste otkrili što se krije na crtežu.

Ako znate gdje se nalazi neka od umjetnina, svoje tragove možete poslati na adresu elektroničke pošte missingmasterpieces@artcrimeresearch.org.

Potraga je u toku #MissingMasterpieces

The Frame TV

Izgubljene umjetnine svijeta u novom okviru

Uz The Frame televizor pogledajte najnoviju seriju, filmski hit ili izložbu remek-djela koja su izgubljena u raznim krajevima svijeta. Dizajniran je kako bi udahnuo život svakom umjetničkom djelu na predivnom QLED ekranu u zapanjujućoj izvanredno visokoj rezoluciji.

Pročitajte ove priče