Hoe te zorgen voor het Galaxy Fold-scherm

Met een beetje zorg en onderhoud kunt je je Galaxy Fold scherm beschermen.

Tips voor het beschermen van het scherm

Volg deze aanbevelingen om je Galaxy Fold er goed uit te laten zien en goed te laten werken:

  • Voordat je de telefoon opvouwt, moet je ervoor zorgen dat er geen voorwerpen zoals kaarten, munten of sleutels tussen de schermen zitten. Anders kan een scherp voorwerp het scharnier beschadigen of het scherm bekrassen.
  • Vouw het apparaat op voordat je het in een tas stopt of opbergt. Zorg ervoor dat je het apparaat niet uitgevouwen opbergt, omdat een ander voorwerp het scherm zou kunnen bekrassen of doorboren.
  • Galaxy Fold is niet water- en stofbestendig. Laat geen vloeistoffen of deeltjes in contact komen met je apparaat.
  • Druk niet op het scherm met een hard of scherp voorwerp, zoals een pen of een vingernagel. Overmatige kracht of druk kan leiden tot krassen of beschadigingen.
  • Verwijder de beschermende toplaag niet van het hoofdscherm en bevestig geen lijmaccessoires, zoals beschermers of stickers.
  • Plaats geen magneten in de buurt van de telefoon. Magnetische voorwerpen, zoals creditcards, instapkaarten of parkeerkaarten kunnen door de magneten in de Galaxy Fold worden beschadigd of uitgeschakeld.

Let op: Galaxy Fold bevat magneten die van invloed kunnen zijn op medische hulpmiddelen, zoals pacemakers of implanteerbare cardioverter defibrillatoren. Als je een van deze medische hulpmiddelen gebruikt, hou dan het apparaat op veilige afstand en praat met je arts voordat je het apparaat gebruikt.

Waarom is er een vouw in het midden van het hoofdscherm?

Het hoofddisplay van de Galaxy Fold is gemaakt van een geavanceerde polymeerlaag en een lijm die flexibel en sterk genoeg is om herhaalde vouwen te verdragen.


Je ziet misschien een lichte vouw in het midden van het hoofdscherm. Dit is normaal voor een apparaat met een flexibel display en is een gevolg van de eigenschappen van het nieuwe polymeermateriaal.  Het heeft geen invloed op de kwaliteit, de levensduur of de prestaties van het scherm en mag je ervaring met het gebruik van het apparaat of het bekijken van de inhoud niet belemmeren.

Wat moet ik doen als ik krassen of deuken op het scherm zie?

Druk niet op het scherm met een hard of scherp voorwerp, zoals een pen of een vingernagel. Overmatige kracht of druk kan leiden tot krassen of beschadigingen.

 

Als je krassen of deuken op het scherm ziet, ga dan naar een geautoriseerde of bezoek de Galaxy Premier Service pagina om te controleren of je in aanmerking komt voor garantie. Afhankelijk van het soort kras of schade kan het zijn dat de service niet gedekt wordt door de garantie en dat er extra kosten voor service worden gemaakt.

Waarom is er een gat tussen de displays?

Om het hoofddisplay zo strak mogelijk te vouwen en de ruimte tussen de twee zijden van het scherm in opgevouwen toestand tot een minimum te beperken, heeft het display een lichte kromming. Dit is geen gebrek.

Ik hoor soms een geluid als ik mijn apparaat opvouw. Is dit oké?

Galaxy Fold opent soepel dankzij een van de belangrijkste hardware-eigenschappen van het apparaat - een dubbele virtuele scharnier met meerdere in elkaar grijpende tandwielen. Het compacte scharnierontwerp maximaliseert het schermformaat en betekent dat het ontvouwen van het apparaat natuurlijk aanvoelt, zoals het openen van een boek. Er zijn ook lagen van demping aangebracht rond het apparaat om het te beschermen bij het opvouwen van het apparaat en tegen elke druk die op het scharnier of het scherm wordt gezet wanneer het wordt opgevouwen.

 

Als je je afvraagt waarom je een geluid kunt horen als je je apparaat opvouwt of uitklapt, kan het zijn dat de kleine metalen onderdelen in het scharnier tegen elkaar wrijven. Dit is normaal en te verwachten. Je zou ook een geluid kunnen horen als de rand wordt ingedrukt, wat waarschijnlijk de kussenlagen die comprimeren is. Nogmaals, dit is normaal en te verwachten.

 

Alle Samsung smartphones ondergaan strenge interne testen in state-of-the-art betrouwbaarheidslaboratoria. Galaxy Fold is getest om 200.000 keer te op- en uitvouwen te weerstaan (gelijk aan ongeveer vijf jaar gebruik indien 100 keer per dag gebruikt) waardoor je gemoedsrust heeft om je apparaat te gebruiken zoals je dat normaal doet.

 

Als je echter vindt dat het scharnier niet goed werkt, of als het ongemakkelijk is om te gebruiken, ga dan naar een Samsung Servicecenter of bezoek de Galaxy Premier Service pagina voor meer ondersteuning.

Bedankt voor je feedback!