Hoe zet je WhatsApp-gegevens van je oude telefoon over naar je nieuwe Galaxy Foldable?

Hoe zet je WhatsApp-gegevens van je oude telefoon over naar je nieuwe Galaxy Foldable

Je kunt de Smart Switch app gebruiken om foto's, contacten, berichten, bestanden en belangrijke gegevens over te zetten naar een nieuw toestel. Met de Galaxy Z Fold3 en Galaxy Z Flip3 kun je nu ook je WhatsApp-gegevens van een iPhone (iOS-apparaat) of Android-apparaat overzetten naar je nieuwe Samsung Foldable. Zet WhatsApp-foto's en -video's veilig en snel over en ga verder waar je gebleven was met WhatsApp-chats.

Let op:

• Beschikbaar op toestellen met Android 10 of hoger en iOS 10.0 of hoger.
  • Deze optie is momenteel beschikbaar op de Galaxy Z Fold3 5G en Z Flip3 5G en zal binnenkort worden uitgerold naar andere toestellen.
  • WhatsApp-gegevens kunnen alleen voordat je je aanmeldt op het nieuwe apparaat worden gemigreerd. Als iemand zich aanmeldt bij WhatsApp vóór de migratie of voordat Smart Switch de overdracht heeft voltooid, zal de migratie niet mogelijk zijn.

WhatsApp-gegevens importeren van je oude toestel naar je Samsung-telefoon met Smart Switch

Voordat je de onderstaande stappen uitvoert, moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste versie van Smart Switch hebt geïnstalleerd op het importerende apparaat (Samsung-telefoon) en de nieuwste versie van WhatsApp op het exporterende apparaat (ook voor iPhone).

Let op: We raden je aan een back-up te maken van je WhatsApp-gegevens via iCloud of iTunes voor je begint met het overdrachtsproces. Zodra de iCloud-back-up is voltooid, schakel je iCloud-back-up uit.

1 Selecteer bij het instellen van het importerende apparaat (Samsung-telefoon) Smart Switch als overdrachtsmodus en volg de instructies.
2 Je krijgt een lijst te zien met categorieën van items die je wilt overbrengen. In "Apps", zorg ervoor dat "WhatsApp" is geselecteerd en tik op "Installeren".
3 Er verschijnt een QR-code op je importerende apparaat. Om je WhatsApp-gegevens over te zetten, scan je de QR-code met je exporterende apparaat.
4 Op je exporterende apparaat (bijvoorbeeld 'iPhone'), tik je op "Start" en je gegevens worden overgezet. Dit kan een even duren om te voltooien.

Let op: Zorg ervoor dat de displays van beide toestellen aan blijven staan tijdens het overdrachtsproces. Je kunt de time-outinstelling van je scherm aanpassen via Instellingen > Beeldscherm > Time-out scherm.

5 Op je importerende toestel zie je het bericht “Gegevens overbrengen van je oude telefoon...”
6 Zodra de overdracht is voltooid, start je WhatsApp op je importerende apparaat en log je in op je account met hetzelfde nummer dat je op je oude apparaat gebruikte. Je kunt al je eerdere WhatsApp-chats en foto's zien.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor smartphones.