Hoe maak ik een back up van mijn smartphone of tablet gegevens?

In het onderstaande overzicht zie je de verschillende manieren om een back-up te maken van je smartphone of tablet.

Samsung Account:

1 Ga op je smartphone of tablet naar 'Apps' > 'Instelllingen' > 'Accounts' > 'Samsung Account' (indien Samsung Account er niet staat, tik dan op '+ Account toevoegen' en maak een Samsung Account aan, of log in met je Samsung account).
2 Tik nu op je e-mailadres en vink de onderdelen aan die je wilt synchroniseren.
3 Zodra je verbonden bent met internet zal je smartphone of tablet online een back-up maken van de aangevinkte gegevens.

Samsung KIES / Samsung Smart Switch:

Bij het uitvoeren van een back-up, kun je gebruiken maken van twee programma's: Samsung KIES en Samsung Smart Switch. Als je een ouder Samsung toestel hebt (bijv. Galaxy S3 mini, Galaxy S2), kun je gebruikmaken van Samsung KIES.

Hoe kun je nou zien of je een ouder toestel hebt?

Als je toestel een Android versie 4.2 of lager heeft, gebruik je Samsung KIES. Voor alle (nieuwere) toestellen met Android versie 4.3 of hoger, gebruik je Samsung Smart Switch.

Hoe zie ik welke Android versie mijn toestel heeft?

Ga op je toestel naar Instellingen > Toestel informatie > Android versie. Hier vind je de Android versie van je toestel. Meer informatie over Android versie controleren.

Google Account

1 Ga op je smartphone of tablet naar 'Apps' > 'Instelllingen' > 'Accounts' > 'Google Account' (indien Google Account er niet staat, tik dan op '+ Account toevoegen' en maak een Google Account aan, of log in met je Google account).
2 Tik nu op je e-mailadres en vink de onderdelen aan die je wilt synchroniseren.
3 Zodra je verbonden bent met internet zal je smartphone of tablet online een back-up maken van de aangevinkte gegevens.

Google Foto's

1 Tik op je smartphone of tablet op 'Apps' en open 'Foto''s'. (indien 'Foto's' niet aanwezig is op je smartphone of tablet kun je Google+ hier downloaden (of via de Google Play Store en zoek op 'Google +'. Na het installeren van deze app staat Foto's ook tussen je apps.).
2 Tik rechtsbovenin op de menuknop (rechtsbovenin of links onderin op je toestel) en tik op instellingen.
3 Hier kun je de instellingen wijzigen voor de online en draadloze back-up van je foto's en video's. Deze foto's en video's kun je online (op je computer of laptop) hier terugvinden.

Let op: Foto's maakt gebruik van je Google (ofwel, Gmail) account. Log daarom op het juiste account in.

Dropbox

1 Open de Google Play Store op je smartphone of tablet en zoek op 'Dropbox'. Download deze app.
2 Open Drobox en maak een account aan, of log in met je account.
3 Je kunt er nu voor kiezen om foto's en video's van je Samsung toestel online te back-upen. Deze kun je dan online terugvinden op www.dropbox.com.

Let op: Deze diensten zijn allemaal gratis. Echter, door online back-ups te maken kunnen er datakosten van je provider in rekening gebracht worden. Dit is het geval als je je maximale mb's per maand overschrijdt.