Samsung reparatieservice

We zijn er voor je, juist nu.

Wij helpen je altijd verder.

Werkt je Samsung mobiel, tablet of smartwatch niet meer naar behoren en wil je dat het zo snel mogelijk wordt gerepareerd? Of heb je simpelweg een vraag? We helpen je altijd verder. Je kunt altijd bij ons terecht voor reparatie, zowel binnen- als buiten de garantie. We repareren je toestel volgens de hoogste kwaliteitsnormen, met originele Samsung-onderdelen. Je behoudt de fabrieksgarantie en krijgt 3 maanden garantie op de uitgevoerde reparatie.

Wij zijn er voor je. Als je de deur niet uit kan of wilt, dan kan je gebruik maken van de Ophaalservice. Toch liever langs een Service Center of Experience store? Maak dan online een afspraak en kom langs bij een locatie bij jou in de buurt. *


* Samsung draagt veiligheid hoog in het vaandel. Om jouw veiligheid en die van onze experts te garanderen vragen wij je eerst online een afspraak te maken. Lees meer over onze Covid-maatregelen.

Kies de Samsung service waarvan je gebruik wilt maken:

Self Service

Vaak kun je online snel een oplossing vinden. En misschien is een reparatie zelfs niet nodig. Ontdek het zelf in ons helpcentrum.

self service self service

Ophaalservice

Laat je Samsung toestel door ons ophalen en terugbrengen voor reparatie, waar je maar wilt, 7 dagen per week.

Service Center

Bij onze Samsung Service Centers kun je zes dagen in de week terecht. Hier krijg je de aandacht die je van ons mag verwachten.

Service Center Service Center

Kosten & garantie

Als je defect aan de garantie-voorwaarden voldoet, dan repareren wij kosteloos je Samsung smartphone, tablet of smartwatch.

Jij komt naar ons of wij komen naar jou

Laat je toestel door ons ophalen en terugbrengen voor reparatie, waar je maar wilt, 7 dagen per week. Of kom naar een van onze service locaties.

Snelle reparatie

Vóór 15:00 je toestel op afspraak ingeleverd in een van onze locaties, dan wordt je toestel gerepareerd terwijl je wacht. Of maak gebruik van onze spoed ophaalservice.

Reparatie altijd gratis

Als je toestel aan de garantie voorwaarden voldoet, dan is de reparatie altijd gratis. Toch buiten garantie? Wij bieden je een scherp reparatie tarief.

Reparatieprijzen per model:

Bovenstaande bedragen zijn de maximale prijzen die gehanteerd worden voor het uitvoeren van de genoemde reparatie. Deze prijzen zijn inclusief montage en btw. Prijzen zijn alleen van toepassing op reparaties buiten de garantie.

Garantievoorwaarden:

• Je toestel valt binnen garantie tot en met 2 jaar na aankoop.

• Je toestel valt binnen garantie, tenzij je de schade zelf veroorzaakt hebt.

• Wij onderzoeken je toestel altijd gratis. Blijkt hieruit dat je toestel ouder is dan 2 jaar, of is er schade geconstateerd, dan laten we je weten wat de kosten van een reparatie zullen zijn. Ga je liever niet over tot reparatie? Dan sturen we je toestel kosteloos retour.

We staan altijd voor je klaar

Vertel ons wat er aan de hand is, we proberen je zo goed mogelijk te helpen.