Wat moet ik doen als mijn smartphone of tablet vastloopt of blijft hangen?

Als je Smartphone ‘bevriest’ of vastloopt, kan het nodig zijn om alle apps te sluiten en het toestel opnieuw te starten.

Probeer altijd eerst de uit/aan knop tien seconde ingedrukt te houden. Het toestel zal dan opnieuw opstarten. Werkt dit niet? Volg dan de onderstaande instructies.

Oudere toestellen

Bij oude toestellen tot en met de Samsung S5 kun je de batterij verwijderen en terugplaatsen om het toestel te herstarten.

Recente toestellen

Vanaf de Samsung S6 is het niet meer mogelijk om de accu te verwijderen. Om de telefoon opnieuw op te starten bestaat er een knoppen combinatie die je kunt indrukken. Deze voer je uit door twee knoppen tegelijkertijd ingedrukt te houden, tot je toestel opnieuw opstart. Dit zijn: de aan/uit knop en volume omlaag(-) knop. Hieronder kun je zien waar deze knoppen zitten (S7 Edge).

wat-moet-ik-doen-als-mijn-smartphone-of-tablet-vastloopt-of-blijft-hangen

Het toestel loopt elke keer vast

Als je toestel geregeld vastloopt kun je het beste je toestel back-uppen en terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

1 Maak eerst een back-up van je gegevens.
2 Om je toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen ofwel, je toestel te resetten bekijk je de toestel reset pagina.

Hard reset

Om verschillende redenen ben je soms genoodzaakt een ‘hard-reset’ uit te voeren. Bijvoorbeeld als je smartphone niet meer normaal opstart. Je kunt dan een 'Hard Reset' uitvoeren.  Het is dan niet meer mogelijk om een back-up te maken van de gegevens op je toestel. Hiervoor houd je de volgende toetsencombinaties ingedrukt tijdens het opstarten van het apparaat: aan/uit knop, de volume omhoog (+) knop en de home button.
Vervolgens kom je in een menu terecht waar je met de volume toetsen kunt navigeren en met de aan/uit knop kunt bevestigen. Kies hier voor ‘Wipe data/factory reset’.

wat-moet-ik-doen-als-mijn-smartphone-of-tablet-vastloopt-of-blijft-hangen

Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur
Zondag: 10:00 - 16:00 uur