Hoe voer ik een reset / fabriekinstellingen uit op mijn smartphone of tablet?

Er zijn verschillende redenen voor een reset naar fabrieksinstellingen. Je batterij gaat erg snel leeg of je toestel vertoont fouten na een software upgrade. Een reset naar fabrieksinstellingen kan dan een uitkomst bieden. De reset betekent wel dat alle gegevens van je apparaatopslag worden gewist, inclusief foto’s, video’s en accountgegevens .

Toestel resetten / terugzetten naar de fabrieksinstellingen (Android 6.0 en lager)

1 Zorg dat je een back-up hebt gemaakt van je gegevens. Bekijk stapgewijs hoe je een back-up maakt in de Smart Simulator.
2 Tik vanuit het startscherm op 'Apps' > 'Instellingen' en navigeer naar 'Back-up maken en terugzetten'.
3 Er verschijnt een menu waar je de keuze uit twee soorten reset krijgt.

Je kunt kiezen voor ‘Instellingen Resetten’ dit zal je toestel resetten naar fabrieksinstellingen met uitzondering van de instellingen voor beveiliging, taal en accounts.

Ook kun je ervoor kiezen om een volledige reset uit te voeren, deze is in het menu weergegeven als ‘Fabrieksgegevens herstellen’. Het uitvoeren van deze reset betekend dat alle gegevens van je apparaatopslag worden gewist, inclusief foto’s, video’s en accountgegevens .

4 Je toestel vraagt nu om een pincode. Vul het gewenste wachtwoord/pincode in. Dit kan van je Samsung Account, schermbeveiliging, Google Account of een ander type account zijn.
Hoe voer ik een reset / fabriekinstellingen uit op mijn smartphone of tablet?

Toestel resetten / terugzetten naar de fabrieksinstellingen (Android 7.0 en hoger)

Als je Android 7.0 (of hoger) Nougat op je toestel hebt geïnstalleerd, kun je op de volgende manier terug naar fabrieksinstellingen: Wil je je gegevens behouden?

Zorg dat je een back-up hebt gemaakt van je gegevens. Bekijk stapgewijs hoe je een back-up maakt met de Interactieve Handleiding.

1 Swipe vanuit het startscherm naar boven of naar beneden.
2 Tik op ‘Instellingen’.
3 Ga naar ‘Algemeen beheer’.
4 Tik op 'RESETTEN'.
5 Er verschijnt een menu waar je de keuze uit twee soorten reset krijgt.

Je kunt kiezen voor ‘Instellingen Resetten’ dit zal je toestel resetten naar fabrieksinstellingen met uitzondering van de instellingen voor beveiliging, taal en accounts.

Ook kun je ervoor kiezen om een volledige reset uit te voeren, deze is in het menu weergegeven als ‘Fabrieksgegevens herstellen’. Kies voor ‘Fabrieksgegevens herstellen’. Het uitvoeren van deze reset betekend dat alle gegevens van je apparaatopslag worden gewist, inclusief foto’s, video’s en accountgegevens .

Hoe voer ik een reset / fabriekinstellingen uit op mijn smartphone of tablet?

Interactieve Handleiding