Wat is Android? En hoe vind ik de Android versie van mijn toestel?

Android is het enige mobiele besturingssysteem ontwikkeld door Google. Het maakt je smartphone krachtiger en biedt nieuwe functionaliteiten. Met Android beschik je over alle Google applicaties als Gmail, Google Drive en Google Maps. Via Google Play heb je toegang tot meer dan 600 000 applicaties, waaronder Facebook, Nu.nl en Buienradar.

Android is een open-sourceplatform en besturingssysteem voor mobiele toestellen, wat betekent dat iedereen verbeteringen aan kan brengen aan het besturingssysteem. En dus profiteer jij niet alleen van de kennis van de Google-ontwikkelaars maar ook van de kennis van ontwikkelaars buiten het bedrijf.

Je kunt je huidige Android-versie op je smartphone of tablet upgraden naar de voordelen van 4.3 zonder dat je hier iets voor hoeft te betalen. Niet alle toestellen zijn echter geschikt om te upgraden naar Android 4.3. Dit is namelijk afhankelijk van de specificaties van je smartphone of tablet. Je toestel geeft automatisch een melding als er een update beschikbaar is. Voor meer informatie ga je naar de veel gestelde vragen onderaan dit artikel.

Welke Android-versie heeft mijn toestel?

Ga op je toestel naar Instellingen > Toestel informatie > Android versie (voorbeeld Galaxy S5). Hier vind je de Android versie van je toestel.

wat-is-android-en-hoe-vind-ik-mijn-android-versie
wat-is-android-en-hoe-vind-ik-mijn-android-versie
wat-is-android-en-hoe-vind-ik-mijn-android-versie
wat-is-android-en-hoe-vind-ik-mijn-android-versie