GPS-locatie van mijn Watch Active2 klopt niet

Je Samsung Galaxy Watch Active2 is voorzien van een gps-antenne zodat je realtime informatie over je locatie ontvangt zonder verbinding te hoeven maken met een mobiel apparaat. De gps op je horloge kan niet geheel nauwkeurig zijn of het kan 2 à 3 minuten langer dan normaal duren om je locatie te verkrijgen als het horloge langer dan een dag is losgekoppeld van je telefoon. Hieronder lees je hoe je de gps-nauwkeurigheid kunt bevorderen.

Controleer of de software van je horloge en alle relevante apps zijn geüpdatet naar de nieuwste versie voordat je onderstaande tips opvolgt. Lees meer over 'Hoe kan ik software en apps op mijn Samsung Galaxy Watch Active2 updaten?' onder Samsung Support.

Loop naar buiten en start het horloge opnieuw op

Loop naar buiten als je binnen bent om het horloge opnieuw op te starten. Vermijd obstakels, zoals een locatie tussen twee muren, of slechte weersomstandigheden om het gps-signaal te verbeteren.

• Houd de Aan-uitknop ingedrukt en tik op Uitschakelen om je horloge opnieuw op te starten.
  • Houd de Aan-uitknop ingedrukt om het horloge opnieuw op te starten zodra hij volledig is uitgeschakeld.

Hoewel gps wel binnen in een gebouw of huis werkt, is het signaalontvangst het beste buiten, in de openlucht. Pas buiten dus eerst je instellingen op je horloge aan voordat je je locatie controleert met een gps-app.

Stap 1. Ga naar het Apps-scherm en tik op Instellingen > Verbindingen.
Stap 2. Swipe naar en tik op Locatie en vervolgens op de schakelaar om te activeren.

De volgende omstandigheden kunnen leiden tot gps-signaalverlies:

• Je horloge en telefoon zijn langer dan een dag ontkoppeld geweest.
  • De locatievoorzieningen zijn gedeactiveerd op het horloge of je telefoon, of beide.

Als het probleem aanhoudt, raden we aan om onderstaande opties te proberen om je instellingen aan te passen.

Let op:

• Zorg dat je locatiebepaling op je telefoon is ingesteld op zeer nauwkeurig.
  • Als de gps-antenne in je Galaxy Watch Active2 wordt gebruikt bij gebruik van de Samsung Health-functie, ondanks dat je Galaxy Watch Active2 is verbonden met je mobiele apparaat.
  • Het gps-signaal kan minder sterk zijn op locaties waar het signaal wordt onderbroken, zoals tussen gebouwen, in laag gelegen gebieden of onder slechte weersomstandigheden.

Als je horloge is verbonden met een telefoon, krijgt het horloge zij gps-locatie door van de telefoon voor een betere locatienauwkeurigheid. Als je telefoon problemen ervaart met geen mobiele data of een slecht signaal, neem dan contact op met je aanbieder voor netwerkondersteuning.

Stap 1. Ga op je telefoon naar en tik op Instellingen > Over de telefoon.

Hoe je naar Over de telefoon gaat

Stap 2. Tik op Status.
Stap 3. Tik op Simkaartstatus.

Tik op SIM-kaartstatus

Stap 4. Controleer of de Mobiele netwerkstatus 'verbonden' weergeeft.

Als je apparaten via Bluetooth zijn verbonden, wordt de tekst 'Verbonden via Bluetooth' bovenaan de app weergegeven. Je kunt de verbinding controleren op het beginscherm van de Galaxy Wearable-app.

Zorg ervoor dat er verbinding is via Bluetooth

Als de apparaten niet zijn verbonden:

• Geeft de Galaxy Wearable-app de tekst 'Losgekoppeld van het horloge' weer.
  • Tik op Verbinden om de apparaten opnieuw te verbinden.

In geval van een wifi-verbinding:

• De Galaxy Wearable-app geeft de tekst 'Verbonden op afstand' weer.

Stap 1. Ga naar Instellingen > Verbindingen.
Stap 2. Zet de schakelaar voor Bluetooth aan.

Wat te doen bij externe verbinding

Reset het horloge met behulp van de Galaxy Wearable App als het probleem aanhoudt. Verbind het horloge opnieuw met je telefoon nadat de reset is voltooid.

Let op:

• Controleer regelmatig op software-updates met behulp van de Galaxy Wearable-app op je telefoon.
  • De screenshots en het menu van het apparaat kunnen verschillen per toestelmodel en softwareversie.