Hoe sluit je Xbox One X en Series X aan op je tv

Je kunt een spannendere ervaring beleven door de juiste instellingen te gebruiken om de beeld-, kleur- en geluidskwaliteit op je Samsung tv en je nieuwe games te verbeteren. Volg de onderstaande stappen om je Xbox en Samsung TV aan te sluiten en in te stellen.

Sluit de Xbox aan op je tv

Stap 1. Sluit de voedingskabel aan op de voedingskabelpoort van de console (gemarkeerd door een enkele verhoogde stip) en steek vervolgens de voedingskabel in een stopcontact.

Xbox connect1.

Stap 2. Sluit de HDMI-kabel aan op de HDMI OUT-poort van de console (aangegeven met een enkel verhoogd streepje) en sluit het andere uiteinde van de HDMI-kabel vervolgens aan op een HDMI IN-poort van je Samsung TV. Je kan de beste 4K 120 Hz gamingprestaties ervaren wanneer de HDMI-kabel is aangesloten op de HDMI IN 4-poort met een Game-pictogram.

Xbox connect2.

Let op: Ondersteuning voor 4K 120 Hz kan variëren afhankelijk van het model.

Stap 3. Zet je tv en je Xbox aan. Druk op de knop Home op de afstandsbediening van je tv en selecteer vervolgens je Xbox (spelconsole) in het menu Bron.

Xbox connect3.

Let op: Sommige modellen kunnen verschillende verbindingsmethoden hebben tussen de spelconsole en de tv.

Als je TV 4K UHD is, zou de Xbox One X dit automatisch moeten detecteren en vragen of je 4K wilt aanzetten. Als je deze popup echter aanvankelijk hebt gemist of overgeslagen, kan je 4K handmatig activeren.

Xbox hdr instellingen.

Stap 1. Druk op de Xbox-knop op de controller om de Xbox gids te openen. Navigeer naar het tabblad Instellingen, en selecteer dan Beeld & geluid.

Stap 2. Selecteer Video-output, en selecteer vervolgens Video fidelity & overscan. Bevestig dat Auto-detect is geselecteerd. Zo niet, selecteer het.

Stap 3. Kies Videomodi in het tabblad Beeld & geluid.

Stap 4. Om HDR in te schakelen, vink je de vakjes voor 4K toestaan en HDR toestaan aan.

Indien je tv de Input Signal Plus instellingen niet automatisch activeert bij aansluiting op een spelconsole, kan je deze instellingen handmatig aanzetten door middel van de volgende stappen.

Stap 1. Instellingen op je tv.

Ingangssignaalinstellingen1.

Stap 2. Selecteer Algemeen en vervolgens Extern apparaatbeheer.

Ingangssignaalinstellingen2.

Stap 3. Kies Input Signal Plus.

Ingangssignaalinstellingen3.

Stap 4. Selecteer de HDMI-poort waarop je Xbox is aangesloten.

Ingangssignaalinstellingen4.

Let op: Voor modellen van vóór 2018 betekent HDMI UHD Colour de instelling Input Signal Plus.

Let op:

• Zorg ervoor dat HDMI UHD Colour is ingeschakeld op je tv; anders zal je Xbox One X de 4K-functionaliteit niet herkennen.
  • De schermafbeeldingen en het menu van het toestel zijn slechts een voorbeeld in het Engels. Ze zijn ook beschikbaar in de taal van je land.