Hoe gebruik je pc op tv op je Samsung Smart-tv

Als je ooit hebt gewenst dat je tv met een computer of laptop kon samenwerken, dan heb je nu je wens in vervulling zien gaan met je Samsung Smart-tv. Wanneer je een pc op afstand nodig hebt of het pc-scherm/Samsung Dex wilt delen of MS Office 365 wilt gebruiken, is er een eenvoudige manier om er toegang toe te krijgen met de functie pc op tv.

Gebruik de pc op tv-functie wanneer je thuis werkt en leert

Naarmate de tijd verstrijkt, worden de functies die op je tv kunnen worden uitgevoerd, steeds verder ontwikkeld. De tv zelf ondersteunt ook veel functies, en als je personal computer beschikbaar is zoals op de tv, zullen de mogelijkheden van wat je kunt doen uitgebreider zijn.

Naast pc-toegang op afstand en pc-spiegeling hebt je rechtstreeks toegang tot Microsoft 365 en kunt je werken aan documenten op je tv. Bekijk de functies die beschikbaar zijn met de functie pc op tv.

Gebruik de pc op tv-functie wanneer je thuis werkt en leert. Gebruik de pc op tv-functie wanneer je thuis werkt en leert.

Er zijn 4 belangrijke toepassingen met de pc op tv functie

De 4 gebruiksmogelijkheden zijn te vinden in het pc op tv menupaneel.

Met Easy Connection kunt je je pc op afstand bedienen via een app. Scherm delen spiegelt de pc die met hetzelfde wifi-netwerk is verbonden. Met Samsung Dex kunt je je mobiel als pc op de tv gebruiken. En Microsoft 365 is rechtstreeks toegankelijk via de webbrowser van de tv.

Pc op tv-menupaneel.

Met de Easy Connection to Screen App kunt je je pc bedienen vanaf je Smart-tv. Installeer eerst de app op je pc en meld je vervolgens aan met je Samsung-account. Zorg ervoor dat je toetsenbord en muis zijn aangesloten op de tv, en volg de gedetailleerde gids over hoe je toegang krijgt tot je pc op de tv.

Pc op tv geselecteerd in Smart Hub-menu. Pc op tv geselecteerd in Smart Hub-menu.

Stap 1. Selecteer Bron in het Smart Hub-menu en kies vervolgens pc op tv.

Windows pc geselecteerd in het pc on tv-menupaneel. Windows pc geselecteerd in het pc on tv-menupaneel.

Stap 2. Selecteer Windows pc in het pc on tv-menupaneel. Dan zal de Windows pc-gids verschijnen.

Download app instructies weergegeven op het scherm gids. Download app instructies weergegeven op het scherm gids.

Stap 3. Download een app naar je pc met de link op het gidsscherm.

Meld je aan met Samsung-account. Meld je aan met Samsung-account.

Stap 4. Meld je aan bij dezelfde account als de Samsung-account dat is aangemeld bij de tv.

Selecteer het pictogram van de aangesloten pc. Selecteer het pictogram van de aangesloten pc.

Stap 5. Selecteer het pictogram van de aangesloten pc als dit op de tv wordt getoond.

Opmerking: Easy Connection wordt ondersteund door de Windows 10-versie.

Samsung tv is ook uitgerust met wifi Direct, dat naadloze schermdeling tussen tv's en pc's mogelijk maakt. Om het scherm van je pc op je tv te delen, of omgekeerd, gebruikt je de instructies op het scherm om je instelling aan te passen en de tv met een computer te verbinden via wifi.

Hoe activeer ik Screen Share?

Connect geselecteerd in meldingengebied van het beheercentrum. Connect geselecteerd in meldingengebied van het beheercentrum.

Stap 1. Op je pc selecteer je Beheercentrum of Apparaat in het meldingengebied van de taakbalk.

Kies tv om de verbinding te voltooien. Kies tv om de verbinding te voltooien.

Stap 2. Kies Verbinden of Druk en kies je tv om de verbinding te voltooien.

Opmerking:

• Schermdelen wordt ondersteund door Windows 10 versie.
  • Er is geen resolutiebeperking, aangezien het pc-scherm in real time wordt opgenomen.

Je kunt je mobiel als pc gebruiken met Samsung DeX op je grote scherm. Galaxy-apparaten bieden Wireless DeX waarmee je je mobiele telefoon via wifi kunt verbinden met een Smart-tv. En je kunt Samsung Dex opvragen wanneer je maar wilt.

Samsung Dex geselecteerd in het pc op tv-menu. Samsung Dex geselecteerd in het pc op tv-menu.

Stap 1. Selecteer Samsung Dex in het menu pc op tv.

Samsung Dex schermgids weergegeven. Samsung Dex schermgids weergegeven.

En de gids op het scherm zal verschijnen.

Dex-pictogram geselecteerd in het telefoonnotificatiemenu. Dex-pictogram geselecteerd in het telefoonnotificatiemenu.

Stap 2. Zoals de gids op het scherm laat zien, ga je naar beneden naar de meldingenbalk op je telefoon en tik je op de DeX-knop.

Samsung Smart-tv geselecteerd. Samsung Smart-tv geselecteerd.

Stap 3. Kies een tv om aan te sluiten.

Start nu geselecteerd. Start nu geselecteerd.

Stap 4. Tik dan op de knop Nu beginnen.

Samsung Dex-scherm op tv en mobiel. Samsung Dex-scherm op tv en mobiel.

Nadat je alle bovenstaande stappen hebt voltooid, schakelt je tv-scherm over naar je Samsung DeX-scherm.

Telefoonverbinding weergegeven in pc op tv-menu. Telefoonverbinding weergegeven in pc op tv-menu.

De verbinding die je vanaf je telefoon hebt gemaakt, wordt op je tv opgeslagen. Je kunt Samsung DeX meteen weer opstarten als je wilt.

Opmerking: Zorg ervoor dat je Galaxy-apparaat een draadloze verbinding met Samsung DeX via wifi ondersteunt.

Je kunt toegang krijgen tot Microsoft 365-webpagina's via de functie pc op tv om Word-, Excel- en PowerPoint-documenten te bewerken.
Deze functie is gebaseerd op de Cloud Service via de webbrowser op tv. Daarom is er geen OS-limiet.

Hoe krijg ik toegang tot Microsoft 365?

Opmerking: Sommige symbolen die niet door het Samsung One UI Font worden ondersteund, zijn mogelijk niet leesbaar.

Opmerking: Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.