Hur du byter batterier på din TV:s fjärrkontroll

Beroende på TV-modell finns det vanligtvis tre typer av fjärrkontroller. Batteribytet skiljer sig lite åt beroende på vilken typ av fjärrkontroll du har.

Samsung Smart Remote Control

Det finns två typer av Smart Remote Control.

<Typ 1>

Steg 1. Vänd på fjärrkontrollen, håll den stadigt med båda händerna och tryck bakluckan uppåt för att öppna den.

Öppna fjärrkontrollens batteriock 1.

Steg 2. Sätt i batterierna (1,5 V AA-typ). Se till att pluspolen och minuspolen ligger i rätt riktning.

Steg 3. Stäng batterilocket.

Korrekt placering av batteriets plus- och minuspol 2.

<Typ 2>

Steg 1. Tryck på pilknappen längst bak på Samsung Smart Remote. Hållaren kommer att skjutas ut en bit ur fjärrkontrollen.

Steg 2. Vänd på fjärrkontrollen och dra sedan hållaren uppåt tills batterifacket syns.

Steg 3. Om det redan finns batterier i fjärrkontrollen trycker du på höger- och vänsterpilen på båda sidorna av batterifacket för att ta bort dem.

Steg 4. Sätt in två nya batterier (1,5 V AAA-typ) i batterifacket och se till att polerna (plus, minus) är korrekt placerade. När du är klar, för du tillbaka hållaren. men trycker inte in den helt.

Steg 5. Vänd på fjärrkontrollen och håll in knappen på baksidan medan du klickar tillbaka hållaren på sin plats.

Batteribyte på fjärrkontroll 3.

Samsung Standard Fjärrkontroll

Steg 1. Tryck längst upp på batteriluckan och dra samtidigt nedåt, hela vägen tills du kan ta bort locket.

Steg 2. Sätt in två nya batterier (1,5 V AAA-typ) i batterifacket och se till att polerna (plus, minus) är korrekt placerade.

Steg 3. Placera tillbaka batterilocket på fjärrkontrollens baksida utan att helt sammankoppla dem.

Steg 4. Skjut sedan upp locket tills det klickar fast. Se bilden nedan.

Batteribyte på fjärrkontroll 4.

Kontrollera batteriernas plus- och minuspol

När du byter ut batterier ska du anpassa batteriernas polaritet till symbolerna i batterifacket. Det finns riktningsangivelser för batterierna i fjärrkontrollens batterifack.

Obs: För längre batteritid rekommenderar vi att du använder Alkaliska batterier.