Blagostanje

Tjelovježba kod kuće
s predmetima koje svakodnevno upotrebljavamo

Svoju rutinu tjelovježbe razbijte dozom kreativnosti

Ako nemate vremena za odlaske u teretanu ili biste radije uštedjeli novac za mjesečnu članarinu, ne paničarite. Ulašteni tegovi i sofisticirane sprave možda jesu korisne, ali nisu potrebne. Uz malo kreativnosti, u tjelovježbi lako možete uživati i kod kuće.

Kako bismo Vas potaknuli, smislili smo popis vježbi koje možete raditi i u udobnosti vlastitog doma, upotrebljavajući predmete kojima se u kućanstvu služimo svakodnevno. Samo, ne zaboravite pratiti tok tjelovježbe na svom Galaxy Watch pametnom satu.

Penjanje stepenicama

Ako u Vašem domu postoje stepenice, penjite se njima. Stepenice su prilika za sjajnu kardio tjelovježbu dok se penjete i silazite njima nekoliko puta. Dokazano je da penjanje stepenicama izgara više kalorija po minuti nego trčanje, a osim toga pomaže nam kontrolirati tjelesnu težinu te u izgradnji mišićne mase. Riječ je o jednostavnom, ali efikasnom načinu vježbanja. Koristeći se Galaxy Watch pametnim satom, možete pratiti i broj pređenih koraka i katova na koje ste se popeli.

Zidni sklekovi

Niste ljubitelj sklekova? Ništa zato – umjesto njih iskušajte zidne sklekove. Oni su sjajan način kako možete steći osnovnu formu i pripremiti se za izazovnije vrste tjelovježbe. Jednostavno stavite ruke na zid i neka su Vam u ravnini s ramenima, međusobno razmaknute malo više od širine ramena, te zatim izvedite sklek u stojećem položaju.

Trbušnjaci za jačanje trupa uz knjigu

Ovo je vježba za knjigoljupce. Ako ste početnik u vježbanju, umjesto kupovine medicinske lopte ili diskova za tegove, upotrijebite neku od svojih najtežih knjiga – savršene su za trbušnjake. Lezite na pod licem prema gore, savijenih koljena, a knjigu držite u rukama ispruženima ispred Vaših prsa. Polako podignite glavu, vrat i ramena s poda i osjetite kako Vam trbušni mišići rade.

Propadanja na stolici

Tražite vježbe za tricepse? Probajte propadanja na stolici. Sjednite ispred stolice i stavite ruke iza leđa na ivice stolice te zatim ispružite noge. Zatim savijte laktove kako biste se spustili i izravnajte ruke kako biste se ponovno podigli. Dobro se oznojite uz nekoliko ponavljanja i pripazite na otkucaje srca s pomoću svog Galaxy Watch pametnog sata.

Vježbe za bicepse uz pomoć limenih konzervi

Bučice su neizostavan dio opreme svake teretane, no ako ih nemate kod kuće, pogledajte u ostavu. Konzerve supe i graha dobro će poslužiti kod vježbi za bicepse. Krenite s manjim, lakšim konzervama prije prelaska na one veće i teže.

Tvistevi s metlom

Metenje kuhinjskog poda metlom Vaše će tijelo natjerati na kretanje, ali uz malo više kreativnosti, metla može i stanjiti Vaš struk. U sjedećem položaju metlu jednostavno držite iza leđa i zakrećite bokove slijeva nadesno kako biste svojem trupu pružili dobru tjelovježbu.

Jednoručni sklekovi s košarkaškom loptom

Volite li košarku? Nakon nekoliko koševa, opustite se uz jednoručne sklekove s košarkaškom loptom. Samo zauzmite uobičajeni položaj za sklekove s rukama na podu, ali ispod jedne ruke postavite svoju košarkašku loptu. To će Vam pomoći da bolje razvijete ravnotežu i koordinaciju. Odradite nekoliko setova ovih vježbi i ne zaboravite pogledati svoj Galaxy Watch pametni sat kako biste provjerili koliko ste kalorija izgorjeli.

Pratite svoju kućnu tjelovježbu uz Galaxy Watch

Nadzirite otkucaje svog srca, brojite stepenice kojima ste se popeli i pratite količinu kalorija koje ste izgorjeli uz Galaxy Watch pametni sat.

Pročitajte ove priče