Blagostanje

Očistite mentalnu paučinu
uz kreativno osvježenje

Duga zima može usporiti um koliko i mišiće. Osvježite mozak ovim kreativnim vježbama.

Proljetno cvijeće, proljetni pljuskovi, proljetno čišćenje. Proljeće je vrijeme obnavljanja. To je prilika da protegnete udove, očistite prostor i zauvijek se riješite ostataka zime (ili barem na godinu dana). Međutim, koliko god da se fokusiramo na osvježenje prostora i tijela za novo godišnje doba, ne provodimo ni blizu dovoljno vremena čisteći um, a kreativne vježbe su odličan način da to učinimo.

Čitajte dalje da dobijete ideje koje će ovog proljeća oživjeti vašu sivu masu.

Galaxy S21 5G
S telefoto kamerom od 64MP, možete povećavati prikaz koliko želite da snimite fotografije koje vas inspirišu tokom foto-šetnje.

Idite u foto-šetnju

Vjerovatno mislite da dobro poznajete svoje susjedstvo, ali to je zato što ga obično istražujete dok se bavite rutinskim aktivnostima. Šetate psa. Idete na posao. Kupujete namirnice. Međutim, šta ako biste sebi dali novi razlog da izađete u susjedstvo? Koje nove stvari biste mogli vidjeti?

Prije nego što izađete, dajte sebi pet izazova za fotografije. Naprimjer, “slika prijatelja”, “nešto zbog čega ste se zadihali” ili “uslikaj snažnu emociju”. Pronađite izazov koji želite i potom izađite s uređajem Galaxy S21 i ne vraćajte se dok ne uslikate fotografiju koja zadovoljava svaku vaši namjeru.

PENUP
Pridružite se zajednici digitalnih umjetnika, hobista i kreativnih entuzijazista direktno iz Galaxyja.

Kreirajte za zajednicu

Kreiranje samo zbog kreativnosti tjera vas da budete prisutni i svjesni trenutka kako biste bolje predstavili ono što vam je na umu. Međutim, vaša disciplina može utihnuti kada ne dobijate povratne informacije od drugih.

Postoji više prednosti kreiranja za publiku. Povratne informacije nam pomažu da sagledamo stvari iz drugog ugla. Zajednica vas može nježno ohrabriti da se držite rokova. Ako gledate tuđi rad, to vas može dovesti do kreiranja povezanosti ideja. Pridružite se sedmičnoj grupi za pisanje ili preuzmite PENUP s Google Playa ili Samsung Galaxy trgovine da se pridružite velikoj online kreativnoj zajednici i dozvolite inspiraciji da se pokrene.

Prihvatite dosadu

Veliki dio naše kreativnosti javlja se u trenucima kada mozak nije aktivno zaokupljen i kada se može fokusirati na tercijarne informacije koje ste dobili u toku dana. Kada se ne koncentriramo ni na šta konkretno, naša mentalna energija može se preusmjeriti na sortiranje, obradu i razumijevanje koještarija koje nam se još uvijek motaju po mislima, a na koje se ranije nismo mogli fokusirati. Ako vam se ikada učinilo da najbolje ideje imate kada se tuširate, sada znate zašto. Uvedite u svoj dnevni raspored slobodno vrijeme kako biste omogućili mozgu da tumara.

Usavršite hobi

Omogućavanje mozgu da se ne fokusira ni na šta je dobro, ali fokusiranje na nešto potpuno novo može stimulirati mozak da radi na različite načine. Ako se natjerate da kreativno razmišljate na način na koji obično ne razmišljate to može dovesti do novih ideja.

Naprimjer, ako sve vrijeme pišete, šaranje vam pomaže da zamislite kako stvari izgledaju, umjesto kakve su stvari. Ako ste fotograf, kiparstvo vas tjera da trodimenzionalno razmišljate o predmetu. Ako tražite vizuelni hobi, Galaxy Tab S7 je odličan alat za digitalne bojanke i predstavlja odličan početak.

Izbacite to iz glave

Kreativnost je ponekad toliko jednostavna koliko i zapisivanje onoga o čemu razmišljate. Pažljivo bilježenje ili svakodnevno šaranje može vas natjerati da ponovo razmišljate o nekoj ideji dok je prenosite iz glave na papir. Radite to bez ikakvih očekivanja ili ciljeva, osim oslobađanja prostora u svom mozgu za nove misli i ideje i možda će vas iznenaditi ono što će uslijediti.

Svako jutro odvojite 15 do 20 minuta da bilježite svakodnevne misli. Olovka S Pen na uređajima Galaxy S21 Ultra ili Galaxy Tab S7 nudi preciznost i dubinu kontrole koju očekujete od tinte ili olovke u digitalnom obliku.

Obnovite, osvježite i ponovo otkrijte svoj mentalni zen

Uzmite alat koji vam je potreban da započnete kreativnu praksu i odmah započnite proljetno mentalno čišćenje.

Pročitajte ove priče