Hur du ansluter en soundbar till din TV via ett Wi-Fi-nätverk

Det finns flera sätt att ansluta en Samsung soundbar. Alla dessa sätt har sina fördelar, men det mest organiserade sättet att ansluta din enhet på är definitivt genom en trådlös anslutning via ett Wi-Fi-nätverk. Dessutom finns det andra fördelar med ett Wi-Fi-nätverk. Låt oss ta en titt på hur du ansluter via ett Wi-Fi-nätverk.

Fördelar med att använda Wi-Fi

Om du funderar på vilken metod du ska använda för att ansluta din soundbar till en TV, rekommenderar vi att använda en Wi-Fi-anslutning. När du ansluter dina enheter via ett Wi-Fi-nätverk kan du dra nytta av följande fördelar.

Soundbar-anslutning via Wi-Fi
  • Större räckvidd: Med Wi-Fi får du en större räckvidd än med Bluetooth. I allmänhet har en Bluetooth-anslutning en räckvidd på bara 10 m. Men Wi-Fi förlitar sig endast på Wi-Fi-signalens styrka, vilket gör att du kan spela musik så länge dina enheter befinner sig nära nätverket.
  • Flera anslutningar: När du använder Wi-Fi kan du ansluta flera soundbars till ditt nätverk. Detta är möjligt tack vare Wi-Fi-nätverkets mer omfattande räckvidd. Du kan därför samtidigt använda trådlösa 360-ljudsystem för att njuta av ett högkvalitativt ljud.

Att kontrollera innan du ansluter din soundbar

Det finns tre saker du bör kontrollera innan du försöker ansluta din Samsung-soundbar till ditt Wi-Fi-nätverk. Kontrollera följande saker.

Kontrollera nätverk
  • Kontrollera att modellen på din TV lanserades efter 2013. Denna funktion är endast tillgänglig för modeller som lanserades efter 2013.
  • Kontrollera att din TV är ansluten till det fungerande Wi-Fi-nätverket.
  • Kontrollera att din TV och soundbar är anslutna till samma trådlösa modem/frekvens.

Hur du ansluter din soundbar till Wi-Fi

Steg 1. Klicka på knappen ”Källa” på din soundbars baksida och klicka på knappen ”Källa” på fjärrkontrollen för att välja Wi-Fi-läget.

Steg för att ansluta soundbar

Notera: För TV-modeller från 2016–2018: om du väljer Wi-Fi-läge när TV:n är påslagen kommer den automatiska anslutningsmetoden att visas på skärmen.

Steg 2. Anslut din mobila enhet till samma Wi-Fi-nätverk som din TV är ansluten till.

Steg 3. Hämta Samsung SmartThings-appen på din mobila enhet.

Steg 4. Öppna SmartThings-appen på din mobila enhet och tryck på ”Lägg till”-ikonen (+).

Steg 5. Tryck på ”Enhet” som är det första valet på skärmen.

Steg 2 för att ansluta soundbar

Steg 6. Tryck på ”AV” och välj märket på din soundbar bland Samsung och Samsung Harman Kardon. Tryck sedan på ”Soundbar”.

Steg 7. Tryck på ”Starta” och välj plats och rum. Din mobila enhet kommer sedan att söka efter din soundbar och ansluta till den.

Steg 3 för att ansluta soundbar

Notera:

• SmartThings-appen stödjer soundbars från 2017. Äldre modeller stöds endast av Multiroom-appen.
  • Wi-Fi-nätverk som använder DPS-kanalen kan inte ansluta en TV till en soundbar.
  • Om Wi-Fi-anslutningen på 5 Hz inte är stabil ska du försöka använda bandbredden på 2,3 Hz.

När TV:n är frånkopplad

När du ansluter din soundbar till TV:n via Wi-Fi kan Wi-Fi-anslutningen till din TV frånkopplas. I detta fall ansluter du nätverket igen med hjälp av TV-menyn. Metoden beror på TV:ns modell och var och en av dem fungerar på följande sätt:

För TV-apparater från 2017–2019

• Hem > Inställningar > Ljud > Ljuduppspelning > Välj din soundbar

För TV-apparater från 2016

• Hem > Inställningar > Ljud > Välj högtalare > Välj din soundbar

För TV-apparater från 2015

• Meny > Ljud > Högtalarlista > Välj din soundbar

För TV-apparater från 2014

• Meny > Ljud > Högtalarinställningar > Multiroom-länk > Inställningar

Notera: Enhetens skärmbilder och meny är endast exempel på engelska – de finns även tillgängliga på ditt språk.