Si të përdorni Baza fëmijë

Baza fëmijë përmban përmbajtje argëtuese dhe të sigurt për fëmijë në një ambient lozonjar mësimi. 

 

Ajo ju lejon të caktoni kufirin e kohës ditore për lojë, të kontrolloni lejet dhe ofron raporte përdorimi që ju të dini se çfarë po mëson fëmija juaj. 

Mbani parasysh: Baza fëmijë disponohet në telefonat Galaxy S10 dhe Tab S4. Në pajisjet e tjera me versionin Android 9.0 ajo disponohet për shkarkim përmes Galaxy Apps.   

Rregullimi për herë të parë dhe përdorimi Kliko për ta Shpalosur

Rregullimi i Baza fëmijë është i thjeshtë dhe gjendet në panelin e njoftimit të telefonit tuaj.  

1 Tërhiqni poshtë panelin e njoftimit dhe rrëshqitni nga e majta.
2 Shtypni ikonën Baza fëmijë për të nisur rregullimin dhe pastaj shtypni “Fillo” për të shkarkuar.
Shtypni ikonën Baza fëmijë në panelin e njoftimit për të nisur rregullimin
3 Shtypni “Tjetër” dhe pastaj vendosni një PIN. PIN i paracaktuar është 0000. PIN i Baza fëmijë ju lejon të caktoni kontrollin prindëror, të kontrolloni raportet e përdorimit, por më e rëndësishmja – fëmijët nuk mund të dalin nga Baza fëmijë pa të.
4 Më pas shfaqet ekrani kryesor i Baza fëmijë.
5 Gjatë përdorimit të parë, mund t’ju duhet të shkarkoni secilin aplikacion në ekranin kryesor.
Vështrimi i përgjithshëm i funksioneve kryesore Kliko për ta Shpalosur

Tani që keni rregulluar Baza fëmijë mund të mësoni funksionet kryesore.

 

  • Telefoni im: Fëmijët mund të telefonojnë kontaktet e tyre bazuar në një listë të parapërcaktuar që është lejuar nga prindërit.
  • Kamera ime: Kamerë fëmijësh për të bërë foto, si dhe përfshin afishe.
  • Galeria ime: Për foto ose vizatime që krijohen në Baza fëmijë ose që lejohen nga prindërit.
  • Shfletuesi im: Për shfletim të sigurt brenda disa faqeve të caktuara të internetit që lejohen nga prindërit. 
Vështrim i përgjithshëm i funksioneve kryesore të Baza fëmijë

Më pas fëmijët mund të zgjedhin nga një gamë përmbajtjesh kreative përfshirë ngjyrosjen, përgatitësin e afisheve, softuerin e ndryshimit të zërit, lojëra dhe video. Madje ka edhe një lojë kodimi që nxit mendimin kreativ dhe logjik.    

Kontrolli Prindëror Kliko për ta Shpalosur

Këtu mund të hyni te cilësimet, të krijoni profilet e fëmijëve, të caktoni kohën ditore për lojë dhe të kontrolloni përdorimin dhe aktivitetet.

 

Këto janë funksionet kryesore:

 

  • Caktoni kohën ditore për lojë: Caktoni orarin ditor të luajtjes për ditët e javës dhe fundjavat.
  • Përdorimi ditor: Shfaq përdorimin ditor sipas ditës dhe datës për secilin profil.
  • Aktiviteti: Shfaq cilat aplikacione janë përdorur.
  • Përmbajtja e lejuar: Shfaq të gjitha përmbajtjet që lejohen nga prindërit.
  • Dyqani Galaxy për Fëmijët: Në të mund të hyhet vetëm pas hyrjes në ekranin Kontrolli Prindëror me PIN. 
Funksionet kryesore të Kontrolli Prindëror në Baza fëmijë
1 Hapni “Baza fëmijë”.
2

Nga ekrani kryesor shtypni ikonën cilësimet.

3 Zgjidh “Udhëzimi Prindëror”.
Aktivizoni Kontrolli Prindëror te Baza fëmijë
4 Vendosni PIN.

Mbani parasysh: Ju mund të krijoni deri në gjashtë profile fëmijësh.

Dilni nga Baza fëmijë pa një PIN Kliko për ta Shpalosur

Nëse e keni harruar PIN dhe nuk mund të dilni nga Baza fëmijë, duhet të ndiqni hapat e mëposhtme për të rivendosur aplikacionin. 

1 Shtypni dhe mbani shtypur butonin e energjisë në anën e telefonit derisa të shfaqet opsioni “Fik”.
2 Prekni dhe mbani shtypur ikonën fik në ekran, derisa të shfaqet opsioni “Regjimi i sigurt”.
3 Shtypni për të hyrë në “Regjimi i sigurt”.
4 Pasi telefoni të përfundojë rindezjen, shkoni te “Cilësimet”.
5 Kërkoni për “Baza fëmijë” dhe pastaj zgjidhni aplikacionin Baza fëmijë nga rezultatet e kërkimit.
6 Shtypni “Çinstalo” dhe pastaj konfirmoni duke shtypur “Në rregull”.
7 Shtypni sërish butonin e energjisë dhe pastaj shtypni “Rifillo” për të rifilluar telefonin dhe për të dalë nga Regjimi i sigurt.
8 Telefoni juaj nuk do të jetë më në regjimin Baza fëmijë.

Mbani parasysh: Ky proces do t’i fshijë të gjitha informacionet, profilet dhe cilësimet. Aplikacioni tani duhet të ri-instalohet dhe rregullohet sërish.    

Faleminderit për komentin tuaj

Nuk po e gjeni atë që po kërkoni? Jemi këtu për t'ju ndihmuar.

Telefono

045 620 202

Nga e Hëna deri te Premten : Nga 09:00 deri 17:00

* Për çdo pyetje në lidhje me printerin vizitoni faqen e internetit të "HP" .

Mbështetja në person

Vendodhja e Serviseve

Kërkoni Servisin më të afërt Samsung pranë jush

Na Kontaktoni