7 goede redenen om over te stappen naar SUHD Curved TV

Door Samsung België 25.02.2016

7 goede redenen om over te stappen naar SUHD Curved TV

Een Curved TV ziet er niet alleen heel erg mooi uit, de “curve” in onze nieuwste TV’s is ook voor de volle 100 procent functioneel en over ieder detail is nagedacht.

Design is een fundamenteel aspect van een goede gebruikservaring en bij Samsung proberen we altijd s verder dan de horizon te kijken als het gaat om het zetten van nieuwe standaarden in technologie en design. Want wanneer de technologie van TV verandert, dan verandert de vorm van TV mee. Van beeldbuis naar plat, van plat naar superplat, van superplat naar Curved. Maar … . Waarom moet je nu precies overstappen naar Curved?

1. UHD heeft 4 keer zoveel pixels als Full HD, dus meer detail in beeld

Ben jij wel eens met je neus bovenop een televisie gaan staan en zag je toen pixels? Dat zal je niet meer gebeuren bij de UHD. Deze technologie wordt gekenmerkt door 4 keer zoveel pixels als Full HD. Er is dus veel meer ruimte voor detail in beeld!

2. Toen had je kleur. Nu heb je 64x meer kleurgradaties en 20% meer kleur*

SUHD is de nieuwste standaard die we bij Samsung hebben ontwikkeld, en deze TV's zijn allemaal Curved. Qua resolutie is SUHD hetzelfde als UHD allebei hebben ze 8 miljoen pixels. Alleen de beeldtechniek is nieuw. Deze zogenaamde Quantum Dot technologie heeft als voordeel dat er tot 20 procent meer kleur is waar te nemen dan op een gewone televisie en ook 64 keer meer kleurgradaties!

3. Wat toen helder was, is nu kraakhelder, tot 2,5 keer meer*

Nog héél even over die Quantum Dot technologie bij reden 2: deze technologie levert niet alleen 20 procent meer kleur en 64 keer meer kleurgradaties, in de SUHD televisies genereert het ook nog eens 2,5 keer meer helderheid. Door de combinatie van deze drie voordelen bij elkaar opgeteld is het resultaat een meer natuurgetrouwe weergave en een levensechtere beeldkwaliteit.

4. Ooit zat je voor de TV, dankzij de curve zit je nu middenin de actie

De kromming van het beeld is geen extra technisch snufje. De Curved TV is ontworpen op basis van de kromming van het menselijk oog. Deze kromming is natuurlijk wel nauwkeurig berekend, niet alleen maar overgenomen van de ogen. Uit onderzoek naar woonkamers blijkt dat kijkers normaal gesproken TV kijken op 3 tot 4 meter afstand. Op basis hiervan heeft Samsung de optimale kromming van de TV vastgelegd op 4200R. Op die manier biedt de TV de meest comfortabele en meeslepende kijkervaring. Bij 4200R kan een gebogen scherm de vervorming verhelpen die optreedt in de kijkhoek tussen de ogen van de gebruiker en het scherm!

5. Je Smart TV is nu nog slimmer, sneller, makkelijker en altijd up to date

Nieuwe TV technologieën volgen elkaar snel op, na UHD komt SUHD en het lijkt soms lastig om volkomen 'up to date' te blijven en een moment te kiezen om een nieuwe TV aan te schaffen. Wij proberen daarom constant te innoveren op het scherpst van de snede en zorgen ervoor dat onze technologie toekomstbestendig is. De Samsung Evolution Kit is hier een voorbeeld van: met dit stuk techniek haal je steeds de meest recente update voor je TV in huis. Daar komt nog bij, dat de nieuwe Curved Smart TV's van Samsung ontzettend gemakkelijk zijn in gebruik: met een paar klikken zit je op Netflix of op Uitzending Gemist!

6. Design voorzien van dunnere randen dus meer TV beeld

De nieuwe Curved TV's hebben een natuurlijke vormfactor die goed is afgestemd op de vorm van het menselijk oog. Het gebogen scherm is een afspiegeling van de unieke structuur van onze ogen en dit zorgt zo voor een natuurlijker en natuurgetrouwer beeld voor het visuele herkenningssysteem van de mens. Een Curved TV is voor mensen dus ook nog eens echt fysiek aantrekkelijker dan een platte TV. De kromming zorgt voor waarheidsgetrouwer beeld, terwijl het beeld tegelijkertijd minder wordt vervormd. Dankzij het bredere blikveld van de Curved TV zorgt het ontwerp voor een panoramabeeld dat kijkers "meetrekt het beeld in". Op deze manier lijkt het scherm nog groter dan het in werkelijkheid is!

7. Geluid is opnieuw vormgegeven

De luidsprekers hebben in de nieuwe, gebogen constructie van de Curved TV een andere plaats gekregen, zodat de details in het geluid niet verloren gaan. Er is een gebogen ruimte van 3 mm aangebracht tussen de randen en de gebogen luidsprekers zijn hier in geplaatst. Het resultaat: het geluid kan worden teruggekaatst en naar het midden worden gestuurd. We hebben trouwens ook onze meest recente audioapparatuur (de Curved Sound Bars) voorzien van gebogen designelementen, zodat alles mooi bij elkaar past.

Je vindt dat je oude televisie er nog steeds mee door kan en bent nog steeds niet overtuigd? Dan hebben we nóg twee redenen voor je om over te stappen op Curved.


A. Zelfs als ie uitstaat is het een plaatje

Wij vinden dat een TV mooi moet zijn, zelfs als hij uitstaat. De Curved TV's van Samsung hoef je niet te verbergen in een meubel, hij kan en mag op een prominente plaats in je woonkamer, lekker in het zicht. Wist je dat er om die reden ook extra veel aandacht is uitgegaan naar de achterkant van de televisie, een onderdeel waar je bij veel andere merken vooral draden en lelijke knoppen ziet. Er is zelfs rekening gehouden met de schaduw op de muur wanneer de TV aan de muur wordt gehangen, om ervoor te zorgen dat de TV er ook dan mooi uitziet.

B. Hij past in ieder interieur en daar is over nagedacht

Wanneer Samsung TV's ontwerpt, doen de ontwerpers eerst een onderzoek onder TV-gebruikers en wordt er bepaald in welke leefruimten een TV terecht komt. Op de ontwerpafdeling is een lifestyle-laboratorium waar ontwerpers de diverse levensstijlen van consumenten kunnen onderzoeken. Zo heeft Samsung tijdens het testen ontdekt dat, wanneer mensen samen naar een gebogen TV kijken, zelfs de personen aan de rand een beter beeld krijgen. Dus, waar je ook zit, je zit altijd op de beste plek.


*In het geval van SUHD

GERELATEERDE PRODUCTEN

suhd tv

SUHD TV

INTERESSANT VOOR JOU

Van LCD naar S-UHD in 5 stappen

Van LCD naar S-UHD in 5 stappen