Meditatie 2.0: 4 Youtube Yogi’s om tot rust komen

Door Samsung Belgie 24.08.2016

Meditatie 2.0: 4 Youtube Yogi’s om tot rust komen | Samsung

Bergen vuile was, belachelijk veel e-mails, de drukke voorbereidingen voor de kids die binnenkort terug naar school gaan… Eens je vakantie erop zit heb je weer te maken met eindeloze to do-lijstjes. En een hoop stress. Om je vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden is het belangrijk om elke dag even alles los te laten, je op het hier en nu te focussen. Wat dacht je van meditatie? Lees snel de tips & tricks van Discover om aan ‘meditatie 2.0’ te beginnen.

Je brein trainen

Net als een evenwichtig dieet en sporten belangrijk zijn om je lichaam te verzorgen, is ook meditatie een goede manier om je beter in je vel te voelen. En net als een uurtje in de fitness je spieren zullen versterken, zullen dagelijkse meditatiesessies van een paar minuten je brein trainen om los te laten. In een maatschappij waar van iedereen verwacht wordt om altijd beschikbaar te zijn, is het een ware luxe geworden om eventjes in je eentje tot rust te komen. Maar hoe begin je hieraan?

Technologie en mindfulness

Eerlijk: als beginneling is het utopisch om te denken dat je gewoon op een rustige plaats kan gaan zitten, wat op je adem letten en dat je dan gewoon in een meditatieve staat zal belanden. Het is misschien een beetje tegenstrijdig maar je smartphone kan je helpen om aan meditatie te beginnen. Ja hoor, dat stukje technologie waar je altijd en overal beschikbaar door bent en dat je vaak verstrooit door allerlei notificaties van social media, e-mails of sms'jes kan je helpen om je even van alles en iedereen af te zonderen.

Laat je begeleiden

Als beginner kan je door "guided meditation" de basisprincipes van meditatie onder de knie krijgen. Het principe is dat een stem je door het hele proces begeleidt, je helpt te focussen op je ademhaling en je gedachtestroom even stil te zetten. Er zijn uiteraard meditatie apps zoals, Calm , Mindfulness: Art of being of Insight Timer . Als je een fervente Spotify gebruiker bent, kan je ook daar "guided meditations" vinden in de " Word " sectie. En ook Youtube helpt je op weg. Discover zocht een paar leuke kanalen voor je uit:

Mindfulpeace

Jason Stephenson

JasonStephenson

TheHonestGuys

WiseMindBody

WiseMindBody

INTERESSANT VOOR JOU

Minimalisme: dankzij tech, back to basics | Samsung

Minimalisme: dankzij tech, back to basics

image s health fitness galaxy s7

S Health, trouwe partner bij gezond(er) leven

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8