Samsung contacten overzetten

Home > Samsung GSM > Samsung contacten overzetten

Samsung contacten overzetten

Veel mensen zien ertegenop als ze een nieuwe GSM hebben aangeschaft: Samsung contacten overzetten. We kunnen je geruststellen. Het overzetten van je contactpersonen is een eenvoudig klusje bij GSM's van Samsung. Je hebt hiervoor verschillende methoden: via de Smart Switch-app, exporteren naar je simkaart of SD-kaart óf synchroniseren via je Google-account. We bespreken ze kort in dit artikel.

1. Samsung contacten overzetten met Smart Switch

We hebben een speciale app die je helpt met de switch naar een nieuwe GSM: Smart Switch. Met Smart Switch zet je de GSM nummers van je vrienden, je mooiste foto's en video's, je muziek en al je andere berichten en bestanden in een handomdraai over. Het maakt niet uit of je oude GSM een iPhone, een Windows Phone, een Blackberry of een Android-GSM is, de methode is alleen iets anders.

Wil je bestanden overzetten van Android naar Android, dan moet je de Smart Switch-app op beide toestellen installeren. Daarna open je de app op je oude en je nieuwe toestel en kies je wat het ontvangende (je nieuwe smartphone) en het verzendende toestel (je oude smartphone) is. Je kiest zelf wat je wilt overzetten en wat niet en daarna selecteer je 'verzenden', waarna alles automatisch gaat. Voor het overzetten vanaf andere toestellen kun je meestal een micro-USB-kabel, een pc of Mac gebruiken.

2. Samsung contacten overzetten via de simkaart of SD-kaart

Heb je er geen behoefte aan om veel bestanden te importeren naar je nieuwe GSM, maar wil je wel je contacten overzetten? Dan kun je je contacten op je oude smartphone eenvoudig kopiëren naar je simkaart of je externe opslag (SD-kaart). Hiervoor ga je op je oude GSM naar 'contacten'. Dan druk je op de verticale puntjes in de rechterbovenhoek, waarna je uit het lijstje 'contacten exporteren' kiest. Je kunt nu kiezen uit simkaart, intern geheugen of SD-kaart. Als je simkaart kiest, kun je je simkaart na het exporteren eenvoudigweg in je nieuwe toestel stoppen. En voilà, daar zijn je contacten weer. Voor het exporteren naar de SD-kaart geldt hetzelfde. Je hoeft alleen maar je SD-kaart in je nieuwe smartphone te stoppen en je hebt weer de beschikking over al je contacten.

3. Samsung contacten overzetten via je Google-account

Heb je een Android-GSM, dan heb je ook een Google-account. Groot voordeel van zo'n account is dat je onafhankelijk van het apparaat toegang tot je gegevens hebt. Als je eenmaal je contacten in je Google Contacten van je Gmail-account hebt opgeslagen, dan kun je ze op iedere nieuwe GSM weer oproepen. Op de helppagina's van Gmail staat duidelijk uitgelegd hoe je dit doet. Om je contacten op je nieuwe Samsung-smartphone te krijgen kun je ook je Samsung-account gebruiken. Over het beheren van contactpersonen op je Samsung-smartphone vind je op onze supportpagina's meer informatie.

Andere manieren van Samsung contacten overzetten

Er zijn nog wel een paar andere methoden voor Samsung contacten overzetten. Zo kun je ook je contacten selecteren en verzenden via e-mail of Bluetooth. Of je contacten opslaan in de cloud en weer downloaden via de cloud. Bij Samsung adviseren we echter om een van bovenstaande methoden te kiezen. Die leveren het minste gedoe op en zijn voor iedereen eenvoudig uit te voeren.