Batterijen zijn verbruiksartikelen en hun levensduur wordt beïnvloed door de
manier waarop ze gebruikt worden en door omgevingsfactoren.
Als je merkt dat je je smartphone te vaak moet opladen en de levensduur van de batterij merkbaar is verminderd, ga dan naar het dichtstbijzijnde Service Center of neem contact met ons op.

Slijtage van de batterij

Een vermindering van de levensduur van de batterij en het onverwacht uitschakelen van je smartphone zijn een teken dat de batterij aan vervanging toe is.
Ontdek meer over onverwachte uitschakeling van apparaten.

- Elektrochemische slijtage van de batterij

Dit komt voor bij herhaald gebruik van de batterij, wat leidt tot elektrochemische slijtage.
Bij grote slijtage ontstaat een steile en onmiddellijke spanningsval wat ertoe leidt dat de smartphone wordt uitgeschakeld om de elektrische componenten te beschermen.

- Tijdelijk uitschakelen als gevolg van omgevingsfactoren

Een extreem koude omgeving kan een grotere spanningsval veroorzaken.
In dit geval wordt de smartphone uitgeschakeld om de componenten te beschermen.

Tekenen van batterijslijtage

Naarmate de batterijefficiëntie afneemt, kan de batterij sneller leeg raken of wordt de smartphone onverwacht uitgeschakeld,
zelfs als op het scherm nog veel batterijreserve te zien was.
Als je problemen ondervindt door een versleten batterij, ga dan naar het dichtstbijzijnde Service Center.

Sneeuwvlokicoon Sneeuwvlokicoon

Dit kan voorkomen bij koude wintertemperaturen en hoe slechter de batterij eraan toe is, hoe vaker het kan gebeuren.

Video-game icoon  Video-game icoon

Bij apps die hoge eisen stellen zoals games en camera-apps,
kan je mindere prestaties en een langzamere reactietijd verwachten.

Wanneer moet je de batterij vervangen

Als je merkt dat je smartphone onverwacht uitschakelt en dat de prestaties merkbaar achteruit gaan,
ga dan naar het dichtstbijzijnde Service Center om je toestel te laten controleren.
Afhankelijk van de garantie van je toestel kun je in aanmerking komen voor een gratis vervanging.
We kunnen je ook via een pop-upbericht informeren dat je batterij moet worden vervangen.

Weergave van advies over verslechtering/afname van de levensduur van de batterij. Weergave van advies over verslechtering/afname van de levensduur van de batterij.

1. Klik op de melding in de 'Statusbalk'.

Weergave van verslechtering/afname van de levensduur van de batterij. Weergave van verslechtering/afname van de levensduur van de batterij.

2. Controleer de batterijstatus.

Gebruiksvriendelijke zelfdiagnose
van de batterij

Controleer de gezondheid van de batterij van de Samsung Galaxy telefoon

Wordt uw apparaat trager? Probeer Phone Care, een service die beschikbaar is in de Samsung Members App.
U kunt uw batterijstatus controleren en het gebruik ervan in enkele seconden optimaliseren.

Weergave van de Samsung Members App met icoon Ondersteuning gehighlight. Weergave van de Samsung Members App met icoon Ondersteuning gehighlight.

1. Open de Samsung Members app en tik op “Ondersteuning” onderaan het scherm.

Weergave van Galaxy S23 Ultra Diagnostics met Phone Diagnostics gehighlight. Weergave van Galaxy S23 Ultra Diagnostics met Phone Diagnostics gehighlight.

2. Controleer de status van uw batterij met "Diagnose telefoon".

Weergave van Diagnostics met de knop Alles testen gehighlight. Weergave van Diagnostics met de knop Alles testen gehighlight.

3. Tik op "Alles testen".

Controleer de gezondheid van de batterij van de Samsung Galaxy Watch

Gebruik de nieuwe diagnosefunctie van Galaxy om de prestaties te testen en de gezondheid van de batterij van uw Galaxy Watch te controleren.

※ Zelfdiagnose wordt ondersteund voor Watch 4, Watch 5 en latere modellen.

Weergave van de members app op een Galaxy apparaat met de optie Ondersteuning gehighlight. Weergave van de members app op een Galaxy apparaat met de optie Ondersteuning gehighlight.

1. Open de Samsung Members app en tik op “Ondersteuning” onderaan het scherm.

Weergave van de gekoppelde apparaten met de Galaxy watch gehighlight. Weergave van de gekoppelde apparaten met de Galaxy watch gehighlight.

2. . Tik op “Diagnose verbonden apparaat”.

Weergave icoon Batterijstatus gehighlight in de diagnose-opties. Weergave icoon Batterijstatus gehighlight in de diagnose-opties.

3. Selecteer in diagnose-opties “Optie Batterijstatus”.

※ De zelfdiagnose van de wearable (menu diagnose gekoppeld apparaat) wordt alleen weergegeven in de Members app als het mobiele Galaxy apparaat en de wearable gekoppeld zijn en de Galaxy Wearable app, Members app en apparaatsoftware allemaal up-to-date zijn.

Samsung batterijonderzoek-verificatie

Grondige kwaliteitsborg

De Samsung Galaxy voldoet aan de internationale veiligheidsnormen om veilige en hoogwaardige batterijen te voorzien.
Batterijen ondergaan interne controles en kwaliteitstesten en worden bovendien getest door gerenommeerde externe testbedrijven.

※ Naast wereldwijde certificaten kunnen andere certificaten vereist zijn afhankelijk van het land en het product.