Galaxy Batterij

Probeer dit als je smartphone niet goed oplaadt!

Heb je vragen over of problemen met het opladen van je smartphone?

Ontdek hoe je verschillende oplaadfouten kunt oplossen.

Bekijk de oplaadspecificaties van je telefoon.

• Selecteer het batterijpictogram in het Apparaatonderhoud
    01

Ga naar 'Apparaatonderhoud' in 'Instellingen' en klik op 'Batterij'

• Kies Meer in het menu Batterij
    02

Tik op 'Meer' om naar de instellingen te gaan

• Bekijk het oplaadtype in de batterijinstellingen
    03

Controleer de ondersteunde oplaadfuncties onderaan onder de categorie 'Opladen'

※ 'Snel opladen' en 'Snel draadloos opladen' vereist een bijhorende kabel, oplader en accessoires.

※ Draadloos opladen wordt alleen ondersteund op bepaalde Galaxy-modellen en draadloze oplaadstations worden apart verkocht.

※ Snel draadloos opladen wordt alleen ondersteund op bepaalde Galaxy-modellen.

※ Voor snel draadloos opladen wordt de functie na de eerste keer draadloos opladen weergegeven.

* Instellingen > Geavanceerde functies > Accessoires > Snel draadloos opladen

Oplaadproblemen? Probeer dit!

• Laadt je smartphone langzaam of helemaal niet op?
    • Neem een pauze en gebruik je smartphone niet tijdens het opladen.
      Expand

Surfen op het web, een video bekijken en spelletjes spelen terwijl je smartphone wordt opgeladen, zal leiden tot langzaam opladen door de oververhittingsbeveiliging.

Trouwens, als er meerdere apps tegelijkertijd draaien of verbinding maken met andere apparaten, kan de batterij leeg raken als de verbruiksstroom hoger is dan de laadstroom.

• Controleer de instellingen als het snelladen niet goed werkt.
      Expand

Als het snelladen niet werkt, controleer dan de instellingen om te zien of de optie snelladen is ingeschakeld.

• 01. Ga naar 'Apparaatonderhoud' in 'Instellingen' en klik op 'Batterij'
      • 02. Tik op 'Meer' om naar de instellingen te gaan
      • 03. Controleer onderaan onder de categorie 'Opladen' of 'Snel opladen met kabel' en/of 'Snel draadloos opladen' is ingeschakeld

※ De snellaadfunctie kan tijdens het laden niet worden in- of uitgeschakeld. Je kunt je smartphone niet snelladen met een gewone lader.

※ Als het snel draadloos opladen niet werkt, controleer dan de instellingen zoals hierboven vermeld en controleer of je een snellader gebruikt.

• Opladen bij kamertemperatuur.
      Expand

Als de omgevingstemperatuur te hoog of te laag is, kan de beveiliging van de smartphone het opladen vertragen.

Voor een stabiele, snelle lading raden wij aan om bij kamertemperatuur op te laden.

• Gebruik een originele Samsung lader.
      Expand

Als je oplaadt met een USB-kabel die aangesloten is op een computer, zal de spanning lager zijn dan die van een authentieke Samsung lader, wat resulteert in langzaam opladen.

Voor het beste resultaat gebruik je een originele Samsung lader.

• Controleer op stof of vocht.
      Expand
      • Als er stof in de USB-poort of in de kabelstekker zit, kan de beveiliging van de smartphone het opladen uitschakelen.

Verwijder met een zacht borsteltje het stof uit de aansluiting en probeer opnieuw.
      • Het draadloos opladen kan worden vertraagd als er zich objecten bevinden tussen de smartphone en de oplader.

Verwijder vreemde voorwerpen, plaats het toestel direct op de oplader en probeer opnieuw.
      • Als er vocht wordt gedetecteerd in de USB-poort of de kabel, zal de beveiliging van de smartphone je waarschuwen dat er vocht werd gedetecteerd en zal het opladen worden uitgeschakeld.

Probeer het opnieuw nadat het vocht is verwijderd.

※ Als er vocht werd gedetecteerd (waterdruppelpictogram), trek dan de stekker van de lader uit het apparaat. Opladen met vocht kan leiden tot corrosie van de USB-poort en schade aan het toestel.

Als de USB-poort corrodeert, ga dan naar het dichtstbijzijnde Service Center voor reparatie.

• Controleer de kabelaansluiting.
      Expand

Het opladen kan worden vertraagd als de kabel niet goed is aangesloten op de USB-poort.

Als een contactpin verbogen is door langdurig gebruik of als het oppervlak is gecorrodeerd, kan dit leiden tot oplaadproblemen.

Als het opladen in deze toestand doorgaat, kan het toestel beschadigd of oververhit raken. Wij raden aan om het te laten vervangen.

• De smartphone start niet op na het aansluiten van de oplader?
  • Wordt de smartphone te heet tijdens het laden?
    • Is het laadproces gestopt?
      Expand

Zowel de telefoon als de oplader kunnen tijdens het opladen warm worden.

Dit is volkomen normaal en heeft geen invloed op de levensduur of prestaties van het toestel,
      maar als de temperatuur buiten het toegestane temperatuurbereik komt, kan het veiligheidssysteem het laadproces stopzetten.

• Heb je de smartphone gebruikt tijdens het opladen?
      Expand

Het toestel kan oververhit raken als je begint met opladen zonder bepaalde apps te sluiten.

Als je denkt dat de telefoon oververhit raakt,

sluit dan alle geopende apps en trek de stekker van de lader uit het stopcontact. Hervat het opladen nadat het toestel is afgekoeld.

• Oververhitting in de buurt van de USB-poort.
      Expand

Als de USB-kabel of de USB-poort beschadigd is, kan het toestel oververhit raken.

Gebruik een nieuwe, originele kabel of bezoek een Service Center om de kabel te laten repareren.

• Het toestel raakt oververhit tijdens het draadloos opladen.
      Expand
      • Controleer op vreemde metalen of magnetische voorwerpen die zich tussen het toestel en de oplader bevinden, verwijder het voorwerp en maak koppel het toestel los van de lader.

Hervat het opladen nadat het toestel is afgekoeld.
      • Als het toestel wordt opgeladen in een hoesje, kan oververhitting ontstaan als gevolg van de beperkte ventilatieruimte. Hervat het opladen na het verwijderen van het hoesje.
    • Opladen in een warme omgeving.
      Expand

Opladen in een warme omgeving, zoals in een auto op een warme zomerdag, kan leiden tot oververhitting.

Probeer op te laden in een koelere omgeving.

* De getoonde afbeeldingen dienen enkel ter illustratie.

** De gebruikersinterface kan verschillen afhankelijk van het model van het apparaat, het land of de mobiele operator.