Optimale omgeving
voor je batterij

De optimale gebruikstemperatuur voor de Galaxy is 0 ° - 35 °C.
Voortdurend gebruik of opladen bij extreme temperaturen kan batterijslijtage versnellen.
Door de tijdelijke blootstelling aan extreme temperaturen, wordt de beveiligingen van het apparaat geactiveerd om prestatieproblemen van de batterij te minimaliseren.
Daarnaast wordt het opladen beperkt om de batterij te beschermen wanneer de temperatuur zich buiten een bepaald bereik bevindt.

Voorkom het onverwacht
uitschakelen van je smartphone

Gebruik het apparaat bij een optimale gebruikstemperatuur (0° - 35 °C)

· Langdurig gebruik of opslag bij temperaturen boven 35°C of onder 0°C zal de prestaties van de batterij negatief beïnvloeden en kan leiden tot het onverwacht uitschakelen van je smartphone en een kortere levensduur van de batterij.
· Als u uw apparaat blootstelt aan extreme temperaturen, laat het apparaat voor gebruik dan acclimatiseren aan de optimale gebruikstemperatuur (0 ° - 35 °C).
·Gebruik of bewaar je toestel niet voor langere tijd in een warme omgeving, zoals een hete auto op een zomerdag.
· Plaats of bewaar je telefoon niet in een koude omgeving, zoals 's winters onder het vriespunt.

Als je smartphone regelmatig vanzelf uitschakelt, ga dan naar het dichtstbijzijnde Service Center

· Misschien is de batterij aan vervanging toe? Een batterij is een verbruiksartikel en is na verloop van tijd onderhevig aan slijtage.

Ga naar Instellingen Tips om de levensduur van de batterij te verlengen

· De capaciteit van de batterij en de gebruikstijd kunnen variëren, afhankelijk van de instellingen en gebruikspatronen.

Beperk batterijslijtage door de
batterij op de juiste manier op te laden

Gebruik je je smartphone voor de eerste keer? Is het een tijdje geleden dat je hem voor het laatst gebruikte?
Zo ja, probeer dan de batterij volledig op te laden voor gebruik.

Oplaadkabel en een USB-poort voor Galaxy telefoon Oplaadkabel en een USB-poort voor Galaxy telefoon

Oplaadkabel en een USB-poort voor Galaxy telefoon

Lader en kabel voor Galaxy Watch Lader en kabel voor Galaxy Watch

Lader en kabel voor Galaxy Watch

Oplaadkabel en een USB-poort voor Galaxy oortjes Oplaadkabel en een USB-poort voor Galaxy oortjes

Oplaadkabel en een USB-poort voor Galaxy oortjes

· Gebruik altijd een originele Samsung lader om beschadiging of slijtage van de batterij te voorkomen.

· Gebruik altijd een lader die past. Een incompatibele lader kan de USB-poort beschadigen.

· Sluit de lader goed aan. Een verkeerde aansluiting kan het toestel beschadigen.

· Haal de stekker van de lader uit het stopcontact wanneer de smartphone voor 100% is opgeladen om te voorkomen dat de batterij overladen raakt.

Als je de smartphone een tijdje niet gebruikt, doe dan het volgende

· Schakel het toestel uit en laad het op met een originele Samsung lader om te voorkomen dat de batterij volledig leeg raakt.

· Laad je smartphone op tot 50~70% voor langdurige opslag.

· Laad je smartphone eens in de 3~6 maanden op.

· Bewaar je smartphone op een koele, niet-vochtige plaats.

De conditie van de batterij kan snel verslechteren als een apparaat voor een lange periode leeg blijft.
Als je de batterij wilt controleren, bezoek dan een servicecentrum bij jou in de buurt.
Als je het product wilt weggooien, raadpleeg dan de recycle richtlijnen van jouw land.