Ontdek de nieuwe functies van de Galaxy Note10 of Note10+ camera

Galaxy telefoons worden bij elk nieuw model beter en beter. Zo is de camera van de Note10 natuurlijk geweldig! Je hebt nog altijd je favoriete camerafuncties zoals Super Slow-mo en enkele nieuwe toevoegingen zoals Live focus-video, Nachtmodus, en meer.

Opmerking: Instagrammodus is enkel beschikbaar op Note10 telefoons die ingelogd zijn bij een Instagramaccount.

Juist! Live focus kun je nu gebruiken in video's! Maak professionele video's met bokeh-effecten waarbij mensen of voorwerpen in je video's uitblinken. En het beste is ook nog dat je het zowel bij de camera voor- als achteraan kunt gebruiken.


Om Live focus-video te gebruiken open je de Camera-app, je veegt naar Live focus-video en selecteert vervolgens je gewenste effect. Je moet alleen weten dat de filters niet verschijnen tot de camera een gezicht detecteert.


Dit zijn de verschillende functies:

  • Unschärfe: Voeg een beetje wazigheid toe aan de achtergrond om de video een unieke look te geven.
  • Color point: Maak de achtergrond grijs, zodat het onderwerp van de video echt uitblinkt. Gebruik de schuifknop om de juiste hoeveelheid grijs te regelen.
  • Big circle: Wijzig de achtergrond met vervormde lichtbollen. Het onderwerp komt naar voor en de foto krijgt een etherische look. 
  • Glitch: Geeft video's een griezeleffect zoals in een horrorfilm.
Opname van een meisje met behulp van Basic blur-functie in de Live focusvideo-functie van de Note10

Zelfs als je heel stabiel staat kunnen je handen nog een beetje beven als je je telefoon vasthoudt. Om beverige video's te vermijden kun je op je Note10 Superstabiel gebruiken. Het helpt om video's stabieler te maken en zorgt dat ze heel vloeiend zijn.


Open de Camera-app en navigeer naar de camera achteraan. Selecteer ofwel Video of Hyperlapse, en tik daarna op het pictogram Superstabiel bovenaan het scherm. Het lijkt op een klein handje en licht geel op als het actief is. Wat het ook nog beter maakt is dat je Superstabiel zowel op de Ultra wide als de Wide lens kunt gebruiken.

Opname met de Super Steady-functie van Note10 in beweging

Opmerking: Superstabiel werkt alleen op de camera achteraan en kun je gebruiken met de camerafuncties Video en Hyperlapse.

Niets is frustrerender dat een foto nemen die achteraf te donker blijkt te zijn. Met jouw Note10 zal dat niet gebeuren. Gebruik ‚s avonds of bij weinig licht de Nachtmodus om beter belichte foto‘s te krijgen.


Open de Camera-app en selecteer Nachtmodus. Neem dan foto‘s zoals je anders zou doen. De Note10 camera combineert automatisch meerdere foto‘s tot een geheel en maakt er één foto van die veel helderder is. Je merkt niet eens dat de foto ergens op een donkere plek werd genomen.

Een nachtscène in de stad opnemen met behulp van de nachtmodus-functie van Note10

Ben je bezorgd dat je telefoon een geluid dat veraf is niet zal kunnen opnemen? Dat is geen probleem met een Note10. De nieuwe Zoom-in microfoon functie verhoogt het opnamevolume als je inzoomt op de geluidsbron en minimaliseert ook achtergrondgeluiden.


De functie is standaard ingeschakeld, maar voor de zekerheid kun je best eens dubbelchecken. Open de Camera-app en navigeer naar de camera achteraan. Selecteer Video en tik dan op het pictogram Instellingen. Tik op Geavanceerde opnameopties en tik op de schakelaar naast Zoom-in mic.

Voor nog betere geluidskwaliteit heeft de Note10 drie microfoons in plaats van twee.

Het opnemen van het geluid van een gitaar met behulp van de inzoommicrofoon van de Note10

Opmerking: De Zoom-in mic optie kan afhankelijk van de cameramodus grijs worden weergegeven.

Bedankt voor je feedback!