Controleer de simkaart wanneer telefoongesprekken en mobiele data niet beschikbaar zijn

Als de telefoon of sms-berichten plotseling niet meer werken en de mobiele gegevens niet beschikbaar zijn, kan dit aan de simkaart liggen. Wanneer je van telefoon verandert, kunnen er vaak problemen ontstaan door een verkeerd geplaatste simkaart. Hieronder vind je meer informatie over hoe je de simkaart kunt controleren.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Check 1. De simkaart is niet versleten

Wanneer je overstapt op een nieuwe telefoon, wordt de simkaart die in de vorige telefoon werd gebruikt, vaak opnieuw gebruikt in de nieuwe telefoon. Aangezien de simkaart echter een verbruiksartikel is, kan deze bij langdurig gebruik defecten vertonen.

Neem eerst de simkaarthouder uit de telefoon en controleer of het metalen contact van de simkaart versleten of gecorrodeerd is. Als je simkaart beschadigd is, vervang deze dan door een nieuwe simkaart.

Check 2. De simkaart is correct geïnstalleerd

Als de simkaart niet correct in de simkaarthouder en in je telefoon is geplaatst, wordt de simkaart mogelijk niet herkend. Als de simkaart niet wordt herkend, verwijder je de simkaarthouder en controleer je of de kaart correct is geplaatst. Het is vooral belangrijk dat de hoeken van de simkaart goed uitgelijnd zijn.

Let bij het plaatsen van de simkaarthouder op de plaatsingsrichting van de simkaart, aangezien deze voor elk model anders kan zijn. De S21-serie is bijvoorbeeld ontworpen met de metalen contacten naar boven, en de S20-serie met de metalen contacten naar beneden. Zie de onderstaande voorbeelden.

Simkaart

① S21-serie                                                ② S20-serie

Let op: De plaatsingsrichting voor de simkaart kan per telefoon en model verschillen.

Check 3. De simkaart zit goed in de simkaarthouder

Als je eerder een micro-simkaart hebt gebruikt en deze vervolgens hebt bijgesneden tot het formaat van een nano-simkaart om te gebruiken voor een nieuwe telefoon, moet je ervoor zorgen dat de hoeksneden goed zijn uitgelijnd. Het wordt aanbevolen dat je een nieuwe nano-simkaart koopt en gebruikt, omdat een doorgesneden simkaart mogelijk niet goed wordt herkend en er fouten kunnen optreden bij telefoongesprekken, het verzenden en ontvangen van berichten en mobiele gegevens.

• Micro SIM: Een simkaart van gemiddelde grootte, populair in eerdere modellen.
  • Nano SIM: Het kleinste simformaat en gebruikt door de meeste nieuwe telefoons.
Simkaart 2

① Micro SIM                                     ② Nano SIM

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.