Zo gebruik je Music Share en Quick Share op de Galaxy S20 | S20+ | S20 Ultra

Met de nieuwe functies op je Galaxy S20-serie kun je niet alleen muziek maar ook inhoud delen – met wie dan ook.

Met de functie Music Share kun je gemakkelijk je Bluetooth-luidspreker die al met je apparaat is verbonden delen met anderen. Met de functie Quick Share kun je inhoud delen met apparaten in de buurt via Wi-Fi  Direct of Bluetooth en met apparaten die SmartThings ondersteunen.

Muziek delen zonder Bluetooth-verbinding

Je hoeft geen verbinding via Bluetooth te maken om muziek te kunnen spelen. Je kunt de luidspreker van je vriend gebruiken zonder deze te hoeven koppelen. Maak gewoon verbinding via de functie Music Share op je Galaxy S20 en speel de muziek op je smartphone direct af.

Deze functie is alleen beschikbaar op apparaten die de functie Music Share gebruiken.

NB: Op beide telefoons moeten Wi-Fi en Bluetooth zijn ingeschakeld tijdens het delen.

• Voorbereiding (host): zorg dat je bent gekoppeld met een luidspreker en schakel  Music Share in;
  • Activering (gast): ga naar de lijst met Bluetooth-apparaten en maak daarna verbinding met de luidspreker via Music Share. Speel de muziek af.
animatie van Music Share in een auto
  • Music Share is alleen beschikbaar op Galaxy-apparaten die de functie Music Share ondersteunen;
  • Music Share is een nieuwe functie op basis van Wi-Fi  en Bluetooth en is afhankelijk van een Wi-Fi-chipset;
  • De functie Music Share kan worden gebruikt door elke muziek-app;
  • Apparaten op basis van besturingssysteem Android  Q ondersteunen deze functie Music Share. Het beschikbare doel kan per apparaatmodel verschillen.

Belangrijkste kenmerken van de functie Quick Share

Met Quick Share kun je direct afbeeldingen, video's en bestanden delen met je vrienden. Je kunt bestanden met maximaal 5 personen tegelijk delen zonder de apparaten te hoeven koppelen.

afbeelding van hostapparaat dat een bestand deelt met andere apparaten

Stap 1. Open het meldingenpaneel op het andere apparaat, veeg omlaag en tik daarna op Quick Share om het apparaat te activeren;

Stap 2. Open de app Galerij en selecteer een afbeelding. Tik op de knop Delen en selecteer een apparaat om de afbeelding te verzenden. Accepteer het verzoek voor de bestandsoverdracht op het andere apparaat.

afbeelding van Galaxy S20-apparaat met instelling voor Quick Share

NB:

• Als de persoon met wie je inhoud wilt delen niet wordt weergegeven, moet je controleren of het als het apparaat van die persoon over Quick Share beschikt en of Zichtbaarheid van telefoon is ingeschakeld in het paneel met snelkoppelingen. Controleer ook of het scherm is ingeschakeld. Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht als je bestanden deelt via het mobiele netwerk.
  • Apparaten op basis van besturingssysteem Android Q ondersteunen deze functie Quick Share . Het beschikbare doel kan per apparaatmodel verschillen;
  • Het ontvangende apparaat moet Wi-Fi direct ondersteunen. Het scherm van het ontvangende apparaat moet zijn ingeschakeld;
  • Wi-Fi moet zijn ingeschakeld;
  • Je kunt maximaal 1 GB per keer en maximaal 2 GB per dag verzenden;