Welke schijftypes kunnen wel worden afgespeeld en welke niet?

service 

1.  Schijftypes die kunnen worden weergegeven

2. Schijftypes die niet kunnen worden weergegeven

  • Blu-ray schijven met een andere regiocode dan “Region A”.

  • DVD-Video met een andere regiocode dan “1” of “ALL”.

  • HD DVD

  • DVD-RAM

  • 3,9 GB DVD-R schijf voor Authoring.

  • DVD-RW (VR-modus)

  • DVD-ROM/PD/MV-Disc, etc

  • CVD/CD-ROM/CDV/CD-G/CD-I/LD

  ※ NB

  • Het is mogelijk dat bepaalde reclameschijven en niet in jouw eigen regio gekochte dvd's niet kunnen worden afgespeeld met dit product. Wanneer deze schijven worden geplaatst, krijg je de melding “This disc can not be played” of “Please check the regional code of the disc” (Deze schijf kan niet worden afgespeeld of Controleer de regiocode van deze schijf) in het display.

  • Als een DVD-RW/-R schijf niet goed in dvd-videoformaat is opgenomen, is deze niet af te spelen. De eenheid kan geen afzonderlijk op CD-RW/CD-R, DVD-RW/-R of USB opslagapparaat geplaatste videobestanden afspelen, zoals Divx, Avi, Mpg, Mov.

3. Regiocode

Zowel de Blu-ray Disc Player als de schijfjes bevatten een regiocode. Deze twee regiocodes moeten met elkaar overeenstemmen om een schijf te kunnen afspelen. Als de codes niet hetzelfde zijn, wordt de schijf niet afgespeeld. Je vindt de regiocode van deze Blu-ray Disc Speler op de achterkant van het apparaat.

  Blu-ray Disc Region Code (Regiocode)

  Blu-ray Disc
  Region
  Code

  Regio

  A

  Noord-Amerika, Midden-Amerika, Zuid-Amerika, Korea,
  Japan, Taiwan, Hongkong en Zuidoost-Azië

  B

  Europa, Groenland, Franse gebieden, Midden-Oosten,
  Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland

  C

  India, China, Rusland, Midden- en Zuid-Azië

  DVD Disc Region Code (Regiocode)

  DVD
  Regio
  code

  Regio

  1

  De V.S., V.S. gebieden en Canada

  2

  Europa, Japan, het Midden-Oosten, Egypte, Zuid-Afrika, Groenland

  3

  Taiwan, Korea, de Filippijnen, Indonesië, Hongkong

  4

  Mexico, Zuid-Amerika, Midden-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland,
  Pacific Islands, Caribisch gebied

  5

  Rusland, Oost-Europa, India, het grootste gedeelte van Afrika,
  Noord-Korea, Mongolië

  6

  China

4. Compatibiliteit Blu-ray schijven

Blu-ray Disc is een nieuwe indeling die nog in ontwikkeling is. Daarom is het mogelijk dat er problemen optreden met de compatibiliteit. Niet alle schijven zijn compatibel en niet iedere schijf kan worden afgespeeld. Zie voor aanvullende informatie het hoofdstuk "Normen en compatibiliteit" (Compliance and Compatibility) in de gebruiksaanwijzing. Als je problemen met de compatibiliteit ondervindt, neem dan contact op met een SAMSUNG service center.

  Belangrijk

  • Weergave kan onmogelijk zijn bij bepaalde schijftypes, of wanneer bepaalde bewerkingen worden uitgevoerd, zoals een andere beeldhoek of beeldverhouding kiezen. Je vindt gedetailleerde informatie over de schijf op het bijbehorende doosje.

  • Zorg dat er geen krassen of vuil op de schijf komen. Vingerafdrukken, vuil, stof, krassen en rookdeeltjes (bijv. van sigaretten) op het opnameoppervlak kunnen ertoe leiden dat een schijf niet meer kan worden afgespeeld.

  • Schijven waar NTSC programma's op staan kunnen niet worden afgespeeld op dit product.

  • Wanneer een BD-J titel wordt afgespeeld, kan het laden langer duren dan bij een normale titel, en bepaalde functies kunnen trager werken.

5. Schijftypes

  BD-ROM

   Deze Blu-ray schijf kan alleen worden afgespeeld. Een BD-ROM schijf bevat vaste informatie. Hoewel een BD-ROM allerlei gegevens kan bevatten, staan op de meeste BD-ROM schijven films in Hoge Definitie formaat voor weergave op Blu-ray spelers. Deze eenheid kan vooraf opgenomen commerciële BD-ROM schijven afspelen.

  BD-RE/BD-R

   Blu-ray Disc Rewritable/Blu-ray Disc Recordable. BD-RE/BD-R is het ideale formaat voor het maken van backups of opnemen van je eigen videobeelden.

  DVD-Video

   – Een Digital Versatile Disc (dvd) kan tot 135 minuten video, 8 audiotalen en 32 ondertitels bevatten. DVD maakt gebruik van MPEG-beeldcompressie en Dolby Digital Surround, zodat je geniet van heldere, levendige beelden in bioscoopkwaliteit.

   – Wanneer wordt overgeschakeld van de eerste laag naar de tweede laag van een dvd met twee lagen, kan er kort storing optreden in beeld en geluid. Dit is geen storing van de eenheid.

   – Wanneer een in Video Modus opgenomen DVD-RW/-R eenmaal is afgesloten (finalized, gefinaliseerd), wordt het een DVD-Video. Vooraf opgenomen commerciële dvd's met films worden ook wel DVD-video's genoemd. Deze eenheid kan vooraf opgenomen commerciële dvd's (DVD-Video schijven) met films afspelen.

  Audio CD

   – Een audioschijf waarop geluid in 44,1 kHz PCM AUDIO is vastgelegd.

   – Deze eenheid kan CD-DA formaat audio CD-RW en CD-R schijven afspelen.

   – Het is mogelijk dat de eenheid bepaalde CD-RW of CD-R schijven niet kan afspelen vanwege problemen met de opname.

  CD-RW/CD-R

   – Gebruik CD-RW/CD-R schijven van 700 MB (80 minuten). Gebruik als het even kan geen schijven van 800 MB (90 minuten) of meer, aangezien deze misschien niet kunnen worden afgespeeld.

   – Als een CD-RW/CD-R niet als gesloten sessie (closed session) is opgenomen, kun je aan het begin van de schijf vertraging ondervinden, of worden niet alle opgenomen nummers afgespeeld.

   – Sommige CD-RW/CD-R schijven kunnen niet worden afgespeeld met deze eenheid, afhankelijk van het apparaat waarmee ze zijn gebrand (opgenomen). Bij (voor thuisgebruik) naar CD-RW/CD-R media gekopieerd cd-materiaal kan de afspeelbaarheid afhangen van het materiaal en de schijfjes.

  DVD-R schijven weergeven

   – Wanneer een in Video Modus opgenomen DVD-R eenmaal is afgesloten (finalized, gefinaliseerd), wordt het een DVD-Video.

   – Deze eenheid kan DVD-R schijven afspelen die zijn opgenomen en afgesloten op een dvd-videorecorder. Het is mogelijk dat bepaalde DVD-R schijven niet kunnen worden afgespeeld, afhankelijk van de schijf en eventuele problemen met opname.

  DVD-RW schijven weergeven

   – Deze eenheid kan in Video Modus opgenomen en afgesloten DVD-RW schijven afspelen.

   – Wanneer een in Video Modus opgenomen DVD-RW eenmaal is afgesloten (finalized, gefinaliseerd), wordt het een DVD-Video. De speelbaarheid van deze schijven is afhankelijk van de toestand van de opname.

6. Schijfindeling (format/formaat)

  DVD-RW/-R (V)

   Deze indeling wordt gebruikt voor het vastleggen van gegevens op een DVD-RW of DVD-R schijf. De schijf kan worden afgespeeld door deze Blu-ray Disc Speler nadat de schijf is afgesloten.

  AVCHD (Advanced Video Codec High Definition)

   – Deze eenheid kan schijven met de AVCHD indeling afspelen. Deze schijven worden meestal opgenomen en gebruikt in camcorders.

   – De AVCHD indeling wordt gebruikt door hoge definitie digitale videocamera's.

   – De MPEG-4 AVC/H.264 indeling comprimeert beelden efficiënter dan vroegere compressiemethodes.

   – Sommige AVCHD schijven hebben de “x.v.Color” indeling. Deze speler kan AVCHD schijven met de “x.v.Color” indeling afspelen.

   – "X.v.Color" is een handelsmerk van Sony Corporation.

   – "AVCHD" en het AVCHD logo zijn handelsmerken van Matsushita Electronic Industrial Co., Ltd. en Sony Corporation.

Bedankt voor je feedback!