Vad ska du göra om du har tappat bort din Galaxy enhet

Om du har tappat bort din Galaxy-enhet finns funktionen Hitta min mobila enhet. Där kan du låsa/låsa upp, lokalisera din enhet eller i värsta fall, radera dina data helt och hållet. Du kan känna dig lugn, betalningsinformation i Samsung Pay kan också låsas eller raderas. Allt detta kan göras på distans. Det finns även liknande tjänster tillgängliga för din klocka och dina hörlurar i appen Galaxy Wearable.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Hitta din mobil eller surfplatta genom att använda Hitta Min Enhet

Om du har tappat bort din telefon eller surfplatta kan du hitta den med hjälp av Hitta Min Enhet.

För att använda följande funktion måste du se till att din enhet uppfyller följande villkor.

• Mobilenheten måste vara påslagen.
  • Mobilenheten måste vara uppkopplad till Wi-Fi eller ett mobilt nätverk.
  • Samsungs medlemskonto måste vara registrerat på din enhet och alternativet Fjärrlåsning måste vara aktiverat.
  • Samsung-konto måste vara registrerat på din enhet och alternativet Fjärrlåsning måste vara aktiverat.

Läs mer om förutsättningarna för att använda Hitta Min Enhet på Hur låser jag upp min enhet om jag har glömt PIN-koden, mönstret eller lösenordet eller Hur hittar du din samsung galaxy enhet. Här kan du steg-för-steg få hjälp med att aktivera och avaktivera Fjärrlåsning på din enhet genom Hitta Min Enhets hemsida.

Här kan du steg-för-steg få hjälp med att aktivera och avaktivera Fjärrlåsning på din enhet genom Hitta Min Enhets hemsida.

När du vill spåra en telefon eller enhet går du till webbsidan Hitta min enhet. Välj Logga in och ange sedan dina inloggningsuppgifter för Samsung Account. Det måste vara samma Samsung Account som är kopplat till telefonen eller surfplattan. Eller ett konto som har tilldelats som vårdnadshavare. Därefter väljer du Logga in.

Om enheten är påslagen och ansluten till Wi-Fi eller ett mobilt nätverk, visas den senaste kända platsen på en karta. Om du har mer än en enhet ansluten till Samsung Account visas alla enheterna på vänstra sidan. Välj enheten du vill hitta.

När du klickar på en enhet visas alla tillgängliga fjärralternativ i den högra panelen:

• Ring: Om du inte vet var du har lagt din telefon eller surfplatta kan du få den att ringa även om den var inställd på ljudlöst.
  • Lås och lås upp: Om du är orolig för dina personuppgifter kan du låsa din telefon eller surfplatta på distans. Detta aktiverar en låsskärm och avbryter dina kort i Samsung Pay. Om du har glömt din upplåsningsmetod kan du också låsa upp din enhet på distans.

Obs: Om det inte gick att låsa eller låsa upp telefonen eller surfplattan visas ett rött utropstecken.

• Spåra position: Kontrollera var din telefon eller surfplatta befinner sig var 15:e minut. I nästa avsnitt finns instruktioner för att spåra en borttappad enhet.
  • Radera data på distans: Låt inte tjuven få tillgång till dina privata uppgifter. Kom ihåg att din telefon eller surfplatta kommer att nollställas helt och hållet och du kommer att förlora all din information, inklusive dina finansiella uppgifter i Samsung Pay.

Obs: Om ett Google-konto är registrerat måste du logga in på kontot innan du kan använda telefonen eller surfplattan igen.

• Back up: Innan du raderar dina data för gott kan du enkelt säkerhetskopiera din information.
  • Förlänga batteriets livslängd: Det sista du vill är att din förlorade telefon eller surfplatta stängs av. Använd den här funktionen för att få ut mesta möjliga av telefonens eller surfplattans batteritid och öka chanserna att hitta den.
  • Hämta samtal eller meddelanden: Du kan hämta upp till de 50 senaste samtalen och meddelanderna från telefonen.
  • Välj målsman: Du kan tilldela målsman som kan hitta din telefon eller surfplatta via fjärrstyrning, aktivera nödläge eller ringa upp telefonen eller surfplattan.

Ett av de största orosmomenten med att förlora sin telefon eller surfplatta är att någon stjäl dina personliga uppgifter.

För extra säkerhet kan du låsa enheten på distans.

På webbsidan Hitta min enhet, välj Lås på högra sidan och tryck sedan på Nästa.

Skapa en PIN-kod för när du hittar enheten; se till att ange den två gånger.

Om du vill kan du lägga till en nödkontakt och ett meddelande som visas på enhetens låsskärm.

På så sätt kan man veta vem man ska kontakta när telefonen eller surfplattan hittas. När du är klar väljer du Lås.

Om du inte kan hitta din telefon eller surfplatta någonstans och är rädd att den kan vara borta för alltid bör du utföra en fjärråterställning av fabriksdata på den. Genom att göra detta raderar du all data från enheten så att ingen obehörig kommer åt din personliga information.

Innan du återställer enheten kan du säkerhetskopiera din information för att senare kunna återskapa den.

På Hitta min enhets webbsida, välj Radera data på skärmens högra sida.

Läs informationen och välj Radera.

Du kan bli ombedd att verifiera ditt Samsung-konto innan återställningen påbörjas.

Om du hittar din enhet, aktiveras Google-enhetsskydd (för den som har ett registrerat Google-konto). Detta är ytterligare ett sätt att skydda dig när enheter återställs.

Du måste logga in på ditt Google-konto innan enheten låses upp.

Obs: Om din enhet har ett SD-kort, kommer även den informationen försvinna under omstarten.

Om du inte kan radera viktig information från din enhet på distans bör du ändra lösenord på alla registrerade konton för att skydda dem. Du kan enkelt göra ändringar på din enhet.

När du ändrar lösenordet för ett konto, loggas du automatiskt ut från konton på övriga enheter utom den enhet du för närvarande använder.

Detta förhindrar andra personer från att använda tjänster eller funktioner som baseras på ditt konto på den borttappade enheten.

Googles Hitta Min Enhet (https://www.google.com/android/find) är standard inbyggd i Android-enheterna genom Google Play Tjänster. Det innebär att du behöver ett Google Account för att använda tjänsten. Du kan bl.a. ange ett nytt lösenord, få enheten att ringa, visa ett meddelande, låsa och radera enheten. För att kontrollera att den här funktionen är aktiverad gå till Inställningar, tryck på Google, välj Säkerhet och sedan Hitta Min Enhet. Om den är avaktiverad, svep . Om du har lagt till ett Google Account på telefonen kommer den här tjänsten automatiskt vara påslagen.

Obs: Googles Hitta Min Enhet fungerar endast på telefoner och surfplattor.

Om du inte hittar din telefon så kanske du vill köpa en ny. Det kan du göra på www.samsung.com/se/mobile

Obs: Tillgängliga inställningar och enhetsbilder kan variera, beroende på internetleverantör, modell och programvaruversion

Neatradi, ko meklēji? Dodies uz Samsung Community – savējo kopienu!
Šajā platformā uzzināsi jaunumus, saņemsi risinājumus, varēsi iesaistīties diskusijās ar Samsung ekspertiem un tehnoloģiju entuziastiem un saņemt padomus par savas Samsung ierīces lietošanu.

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du få svar på Samsung members-appen.

Detta hjälper oss att veta vad som händer. Informationen som ges är anonym och sparas endast under utredningen. Ta reda på mer om hur man skickar en felrapport i 'Hur du använder Samsung Members-appen'