Så här använder du Android Message på en Galaxy-enhet

Android Message är ett alternativt system för att skicka och hantera meddelanden. Det kan användas för att skicka SMS och MMS. Du kan även använda det för att chatta via RCS, skicka gruppmeddelanden, bilder, videor och ljudfiler.

Vy över en Galaxy-skärm med Android Message-appen markerad.

Android TM-meddelandesystemet är tillgängligt på alla enheter med Android-operativsystemet.

Kraven för Android Message är följande:

• Android TM 5.0 Lollipop eller högre.
  • En wifi-anslutning eller ett datanätverk.

Observera: Android Message är inte tillgängligt i alla mobiltaxor och kan ibland göra att extra avgifter läggs till i din vanliga taxa. Dessutom stöds Android Message eventuellt inte från vissa länder för närvarande.

Följ de här stegen om du vill ladda ner Android Message:

1 Kör Play Butik och sök efter Android Message i sökfältet högst upp på skärmen.
2 Tryck på knappen ”Installera”.
3 När nedladdningsprocessen är klar är appen redo att användas. För att hitta appen går du till appskärmen och trycker på alternativet ”Google”. Här hittar du Android Message-appen.

Följ de här stegen om du vill uppdatera dina Android Messages:

1 Kör appen Play Butik och sök efter Android Message i sökfältet högst upp på skärmen.
2 Tryck på knappen ”Uppdatera”.
3 När uppdateringsprocessen är klar är appen redo att användas med den senaste versionen.

Du kan konfigurera Android Message som standardalternativ när du skickar ett meddelande eller startar en chatt. Följ de här stegen:

1 Kör Messages-appen. På huvudskärmen kommer du att se ett meddelande där du ombeds att göra Android Message till din standardapp för SMS. Om du vill göra detta trycker du på ”Konfigurera standard-app för SMS”.
2 På popup-panelen väljer du alternativet ”Meddelanden” och trycker på knappen ”Konfigurera som standard”.

Följ de här stegen om du vill skicka ett meddelande och starta en konversation:

Steg 1. Vy över huvudskärmen i Android Message. Steg 1. Vy över huvudskärmen i Android Message.

Steg 1. Kör Android Message och tryck på ikonen för nytt meddelande längst ner till höger på skärmen.

Steg 2. Skärmbild av en ny konversation med alternativen ”Till” och ”Skapa grupp” markerade. Steg 2. Skärmbild av en ny konversation med alternativen ”Till” och ”Skapa grupp” markerade.

Steg 2. På den nya skärmen skriver du namn, telefonnummer eller e-post till den du vill skriva till. Du kan även skapa en grupp för att skicka meddelanden genom att trycka på alternativet ”Skapa grupp”.

Steg 3. Skärm med knappen Skicka markerad. Steg 3. Skärm med knappen Skicka markerad.

Steg 3. När du skriver in kontakten trycker du på ”Skicka till [kontakten du skriver in]”. Skriv texten och tryck på knappen Skicka till höger om textrutan.

Om du vill programmera ett meddelande följer du stegen ovan, men istället för att trycka på Skicka trycker du länge på den här knappen. När popup-panelen visas väljer du det alternativ du vill använda. Tryck sedan på skicka-ikonen så skickas ditt meddelande på det datum du har valt.

Du kan hantera dina meddelanden och dela upp dem i kategorier, beroende på innehållet eller på om du vill stjärnmärkta eller arkivera dem.

För att se de olika kategorierna trycker du på ikonen för fler alternativ längt upp till höger på skärmen. Här kan du se meddelandekategorierna ”Stjärnmärkt”, ”Arkiverat” samt ”Skräppost och lås”.

Följande alternativ finns:

• Stjärnmärkt: Meddelanden som markerats som stjärnmärkta visas i den här kategorin.
  • Arkiverat: Meddelanden som markerats som arkiverade visas i den här kategorin.
  • Skräppost och låst: Meddelanden som markerats som skäppost eller låsta visas i den här kategorin.
  • Bilder: Meddelanden som innehåller bilder visas i den här kategorin.
  • Videor: Meddelanden som innehåller videor visas i den här kategorin.
  • Platser: Meddelanden som innehåller platser visas i den här kategorin.
  • Länkar: Meddelanden som innehåller länkar visas i den här kategorin.

Följ de här stegen om du vill aktivera och använda RCS:

1 Kör Android Message-appen och tryck på ikonen för fler alternativ.
2 Tryck på ”Inställningar” och välj alternativet ”Chatfunktioner” på den nya skärmen.
3 Tryck på ”Aktivera chattfunktioner” och välj alternativet ”RCS”.

Du kan konfigurera Android Message för att ändra tema, land, förslag eller alla automatiska förhandsgranskningar. Nedan finns information om hur du anpassar dina alternativ:

• Välj tema: Du kan välja det tema som du vill använda i Android Message. Tryck på ikonen för fler alternativ och välj alternativet ”Välj tema”. Här kan du välja mellan ”Ljust”, ”Mörkt” eller ”Systemstandard”. När du har valt ett trycker du på knappen ”Ok”.
  • Nypa för att zooma konversationstext: Tryck på ikonen för fler alternativ på appens huvudskärm. Gå till ”Inställningar” och aktivera knappen för att använda den här funktionen.
  • Höra ljud för utgående meddelanden: Tryck på ikonen för fler alternativ på appens huvudskärm. Gå till ”Inställningar” och aktivera knappen för att använda den här funktionen.
  • Bubblor: Tryck på ikonen för fler alternativ på appens huvudskärm. Välj alternativet ”Inställningar” och gå till ”Bubblor”. Här kan du välja mellan ”Alla”, ”Endast valda” och ”Inga”.
  • Välj ditt land: Du kan anpassa efter land. Gå till ikonen för fler alternativ, gå till ”Inställningar” och välj ”Ditt nuvarande land”. I den här menyn kan du välja vilket land du föredrar.
  • Förslag: Du kan välja de förslag du föredrar för att anpassa din upplevelse med Android Message. Klicka på ikonen för fler alternativ och gå till ”Inställningar”. På den här skärmen trycker du på ”Förslag”. Här kan du anpassa alternativ som ”smart svar” eller ”föreslagna klistermärken”.
  • Automatisk förhandsgranskning: Ett av alternativen för att anpassa din Android Message-app är att aktivera eller inaktivera de automatiska förhandsgranskningarna. På den här skärmen kan du välja ”visa alla förhandsvisningar”, ”endast förhandsgranskningen av webblänken” eller ”ladda endast ner data på wifi”. Aktivera bara ”på” eller ”av”-knappen.

Med Android Message kan du konfigurera aviseringar på det sätt som är mest användbart och bekvämt för dig.

Följ de här stegen om du vill konfigurera aviseringarna:

1 Kör Android Message.
2 Tryck på ikonen för fler alternativ i fältet ”Söklänkar”.
3 Välj ”Inställningar”.
4 Tryck på det andra alternativet: ”Aviseringar”.
5 Välj och anpassa det alternativ du föredrar för att visa aviseringarna på din enhet.

En av de mest användbara funktionerna i Android Messages är skräppostskyddet, som hjälper användaren att upptäcka skadliga meddelanden. Du kan använda den här funktionen genom att följa de här stegen:

1 Kör Android Message.
2 Tryck på ikonen för fler alternativ i fältet ”Söklänkar”.
3 Välj ”Inställningar”.
4 Klicka på ”Skräppostskydd”.
5 Aktivera växlingsknappen ”Aktivera skräppostskydd”.

När du har aktiverat funktionen för skräppostskydd kan du kontrollera alla meddelanden som blockerats genom att trycka på ikonen för flera alternativ längst upp till höger på huvudskärmen i Android Message och välja ”Skräppost och blockerat”.

Du kan para ihop en enhet för att synkronisera dina meddelanden genom att följa de här stegen:

1 Kör Android Message.
2 Tryck på ikonen för flera alternativ längst upp till höger.
3 Klicka på ”Parkoppla enheter”.
4 Gå till webbplatsen Google Messages och skanna QR-koden. Du kan även göra det med din surfplatta eller PC-/webbversion, processen är densamma. På surfplattan skannar du QR-koden, och på PC-/webbversionen går du till webbplatsen för Android Messages.

När du använder Android Message kan du stöta på vissa fel som gör att du inte kan använda appen på rätt sätt. Om du vill ha mer information om det här felet eller hitta en lösning startar du Android Message, och trycker sedan på ikonen för fler alternativ längst upp till höger och väljer ”Hjälp och feedback”.

Där hittar du ”Populära hjälpresurser” som kan lösa ditt problem, eller så kan du skicka din feedback genom att trycka på alternativet ”Skicka feedback”.