GSM's vergelijken

Home > Samsung GSM > GSM's vergelijken

GSM's vergelijken

Als je een nieuwe GSM wilt kopen, ga je niet over één nacht ijs. Je oriënteren op een nieuwe GSM, begint met uitgebreid GSM's vergelijken. Tegenwoordig gaat iedereen ervan uit dat je een smartphone wilt. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Als je niet van plan bent om gebruik te maken van apps of internetfuncties, maar je GSM puur wilt gebruiken om te bellen en te sms'en, dan kun je ook uit de voeten met eenvoudige modellen. Deze zogenoemde 'dumb' phones zijn er nog genoeg op de markt.

Dus de eerste vergelijking die je wilt maken is tussen dumbphones en smartphones . Overigens valt het domme aan die zogenoemde dumbphones best wel mee. Het gaat eerder om GSM's met minder toeters en bellen. Een scherm van wat minder pixels, een camera die niet zo geweldig is als die op high-end smartphones en minder functies en mogelijkheden in het algemeen.

Budget-GSM's

De GSM's in dit segment worden dan ook wel budget-GSM's genoemd. En de aanschafprijs is ook een van de belangrijkste redenen om zo'n GSM aan te schaffen. Maar er zijn meer redenen waarom mensen kiezen voor een eenvoudige GSM. Beter beheersbare maandtarieven bijvoorbeeld, en een langere batterijduur. Ook meer privacy of een levensstijl met minder afleidingen worden genoemd als redenen voor de aanschaf van een budget-GSM. En dan zijn er nog ouderen die wel hun kinderen of andere familie mobiel willen kunnen bellen, maar geen zin hebben om zich een ingewikkeld besturingssysteem eigen te maken.

Wat is écht belangrijk?

Als je een dumbphone wilt kopen, moet je jezelf goed afvragen welke functies écht belangrijk voor je zijn. Wil je bijvoorbeeld wel muziek kunnen luisteren op je mobieltje? Dan moet je GSM's vergelijken die deze mogelijkheid hebben en daarnaast bij voorkeur een SD-kaart hebben die je kunt vervangen door een exemplaar met een hogere capaciteit. Hetzelfde geldt als je bijvoorbeeld wel redelijke foto's met je GSM wilt kunnen maken. Dit zijn eigenschappen die je goed kunt selecteren. Maar hou er rekening mee dat je in het algemeen je eisen bij dergelijke GSM's niet te hoog moet stellen.

Er worden dan ook nog steeds van dergelijke GSM'sgemaakt. Zo heeft Microsoft (voorheen Nokia) er behoorlijk wat. En ook Samsung heeft een aantal van deze eenvoudige en betaalbare GSM's in het assortiment.

Smartphones

In België willen toch verreweg de meeste consumenten een smartphone. Voor smartphones geldt nog meer dat je ze moet vergelijken voordat je een keuze kunt maken. Er zijn eenvoudige smartphones, smartphones in het middensegment en de echte high-end smartphones voor veeleisende consumenten. De meeste mensen doen zo'n twee jaar met een nieuwe smartphone. De ontwikkelingen gaan snel, heb je bijvoorbeeld onze nieuwste modellen uit de Galaxy S8 serie al gezien?

GSM's vergelijken: waar moet je op letten?

Er zijn een paar dingen waar je goed op moet letten als je een nieuwe smartphone uit gaat zoeken. Deze zaken hebben we al voor je op een rij gezet in het artikel Smartphone vergelijken: hoe doe je dat ?