Jedan korisnički interfejs

Divno iskustvo koje ti stvaraš

Svako telefon koristi na sebi svojstven način. Zato ti One UI omogućava da dizajniraš sopstveno digitalno iskustvo i prilagodiš ga svom načinu razmišljanja i rada. Uživaj u svom danu uz potpunu slobodu izražavanja.

Kratak video raznih Galaxy ekrana koji prikazuju funkcije korisničkog interfejsa One UI. Prvi niz ekrana prikazuje meni za podešavanja, vidžet za kontrolu jačine zvuka, zaključani ekran, vidžet Samsung Health i panel za brza podešavanja. Drugi niz prikazuje aplikaciju Galerija, video poziv sa 4 učesnika u aplikaciji Google Duo, aplikaciju Kamera i aplikaciju Samsung Notes sa AR efektima preko slike.

*„Google Duo je zaštitni znak kompanije Google LLC.”
**Simulirana slika za potrebe ilustrovanja. Stvarni korisnički interfejs se može razlikovati.
***Dostupnost funkcija zavisi od uređaja, zemlje, regiona, provajdera i verzije korisničkog interfejsa One UI.

Osmišljen da bude što pogodniji za korišćenje

Olakšaj obavljanje svakodnevnih poslova pomoću intuitivnog korisničkog interfejsa koji maksimalno povećava efikasnost i pogodnost rada na raznim Galaxy uređajima, uključujući mobilne telefone, tablete, satove i računare. Fokusiraj se samo na ono što je važno na malim ekranima i uradi više, a velike ekrane iskoristi za besprekoran multitasking.

Na Galaxy mobilnom telefonu, tabletu, satu i Samsung računaru je prikazana otvorena aplikacija Galerija sa korisničkim interfejsom koji je optimizovan za displej svakog od ovih uređaja.

Zabavniji i lakši način komunikacije

Zabavi se dok komuniciraš sa prijateljima. Otvori aplikaciju Phone ili Messages da započneš video poziv FHD kvaliteta putem aplikacije Google Duo, a onda se prebaci na tablet ili TV i nastavi poziv. Zatim pozdravi prijatelje uz AR efekte koji na zabavan način odražavaju tvoju ličnost.

Dva Galaxy uređaja jedan pored drugog. Na levom Galaxy ekranu prikazana je aplikacija Phone u kojoj se vidi Dženin broj telefona. Galaxy ekran sa desne strane prikazuje Google Duo video razgovor sa Dženom, a lice osobe koja poziva je prikazano sa AR efektima.

*5G/Wi-Fi veza je potrebna za FHD kvalitet slike tokom video poziva između dva sagovornika putem aplikacije Google Duo.
**AR efekti dostupni su na uređajima serija Galaxy S, Note i Z, na Galaxy uređajima novijim od modela A50, na Galaxy Tab S uređajima novijim od modela TabS7 i na uređajima sa instaliranim korisničkim interfejsom One UI 2.1 ili novijim.

Da svaki dan bude poseban

Portreti i selfiji

Omogući da lica na fotografijama dođu do izražaja i zasijaju punim sjajem. Portret režim primenjuje svetlosne efekte i zamućenje pozadine da bi istakao lepotu svakog lica. Na selfijima se vrši automatska korekcija detalja poput tena, boje, kontura lica, očiju i linije kose.

Dva niza „pre i posle” fotografija pokazuju funkcije aplikacije Kamera: Fokusiranje za portret režim i živopisne boje za selfije.

*Simulirana slika za potrebe ilustrovanja. Stvarni korisnički interfejs se može razlikovati.
**Dostupnost gorenavedenih funkcija zavisi od modela uređaja.

Jasne noćne fotografije

Zabeleži posebne momente, čak i noću. Zahvaljujući Noćnom režimu, snimanje fotografija u uslovima slabog osvetljenja više ne predstavlja problem. Uzdaj se u svoj Galaxy uređaj, snimi fotografiju i uživaj u prelepim, živopisnim bojama čak i na onim delovima slike koji bi inače bili teško vidljivi golom oku.

Galaxy ekran prikazuje funkciju noćnog režima u aplikaciji Kamera koja poboljšava osvetljenje i kvalitet fotografija snimljenih u mraku.

*Simulirana slika za potrebe ilustrovanja. Stvarni korisnički interfejs se može razlikovati.
**Rezultati Noćnog režima zavise od specifikacija kamere na uređaju.
***Dostupnost gorenavedenih funkcija zavisi od modela uređaja.

Potrebna je samo jedna

Jednim škljocanjem zatvarača snimaš i biraš svoje najbolje trenutke. Automatski se primenjuju razni režimi i efekti, kao što je zamućena pozadina kod porodičnih portreta, video snimaka kada pas trči itd.

Galaxy ekran pokazuje funkciju režima Single Take u aplikaciji Kamera, okružen raznim fotografijama i video snimcima snimljenim u ovom režimu.

*Simulirana slika za potrebe ilustrovanja. Stvarni korisnički interfejs se može razlikovati.
**Format i količina rezultata režima Single Take zavise od originalnog snimka.
***Dostupnost gorenavedenih funkcija zavisi od modela uređaja.

Učini svoj život pametnijim i jednostavnijim

Ostani u dobroj kondiciji ne izlazeći iz kuće. Pomoću funkcije Smart View možeš svoj Galaxy uređaj da povežeš sa televizorom i da na velikom ekranu istovremeno gledaš tok vežbi i sebe dok vežbaš u realnom vremenu, radi poređenja i postizanja boljih rezultata vežbanja.

Žena koja sedi na podu dnevne sobe prati joga vežbe koje se prikazuju na televizoru ispred nje. Pored televizora nalazi se njen mobilni telefon koji je snima dok vežba i to uživo prikazuje u malom prozoru u donjem desnom uglu televizora da bi mogla da uporedi svoju pozu sa prikazanim video instrukcijama za vežbanje.

*Usluga je dostupna na svim Galaxy uređajima sa korisničkim interfejsom One UI 3.1.
**Funkcija Smart View je dostupna na svim Smart TV uređajima koji podržavaju Miracast. Za optimalne rezultate, poželjno je povezivanje sa Samsung Smart TV uređajima proizvedenim 2019. godine ili novijim.

Uravnotežen digitalni život za sve

Digitalno blagostanje

Galaxy ti pomaže da vodiš zdrav digitalni život. U nedeljnom izveštaju možeš da pogledaš podatke o upotrebi aplikacija. Takođe, tokom vožnje možeš na telefonu da aktiviraš režim za vožnju i smanjiš ometanja ili da, radi boljeg sna, noću aktiviraš režim spavanja koji blokira obaveštenja.

Galaxy ekran i snimci ekrana prikazuju funkciju „Digitalno blagostanje”, sa grafikonima koji sadrže podatke o upotrebi aplikacija tokom jedne sedmice.

Namenjen svima

One UI svima olakšava korišćenje mobilnih uređaja. Tastatura visokog kontrasta olakšava kucanje osobama sa oštećenim vidom. Funkcija „Glasno izgovori unos sa tastature” naglas izgovara reči ili pojedinačna slova dok kucaš, da bi bio/la siguran/na da pišeš baš ono što želiš.

Aplikacija Poruke na Galaxy telefonu prikazuje žutu tastaturu velikog kontrasta na crnom ekranu. Iznad tastature se vidi reč „Hello” („Zdravo”).

*Funkcija „Glasno izgovori unos sa tastature” može da izgovara reči na jezicima koji su instalirani putem funkcije prebacivanja teksta u govor (Text-to-Speech).

Zaštiti svoje podatke i privatnost i spolja i iznutra

Zaštiti datoteke koje deliš sa drugima

Pomoću funkcije Share sheet možeš izbrisati informacije o lokaciji snimanja fotografija pre nego što ih otpremiš na veb ili društvene mreže. Takođe, pomoću funkcije Private share možeš privatno da deliš datoteke. Možeš podesiti datum isteka datoteke ili opozvati deljenje tako da primalac više ne može da otvori datoteku.

*Funkcija Share Sheet je dostupna na svim Galaxy uređajima u svim regionima. Međutim, moguće je deliti samo JPG datoteke.
**Funkcija Private share je dostupna na svim Galaxy uređajima sa korisničkim interfejsom One UI. Usluga nije dostupna u Kini.

Ekran Galaxy uređaja, oko koga je poređano više slika, prikazuje proces otpremanja fotografije pomoću funkcije Private Share koja nudi opciju „Remove location data” („Ukloni podatke o lokaciji”). Opcija je izabrana.

*Funkcija Share Sheet je dostupna na svim Galaxy uređajima u svim regionima. Međutim, moguće je deliti samo JPG datoteke.
**Funkcija Private share je dostupna na svim Galaxy uređajima sa korisničkim interfejsom One UI. Usluga nije dostupna u Kini.

Neprobojna bezbednost

Pošto je digitalna privatnost važnija nego ikad, Galaxy uređaji mogu da pomognu u sprečavanju curenja osetljivih informacija. Što se tiče bezbednosti podataka, tvoji biometrijski podaci, lozinke, ključevi za lozinke i potvrdu identiteta za usluge Samsung Pay i Samsung Health se bezbedno čuvaju u hardveru unutar tvog uređaja.

*Trenutno dostupno samo na Galaxy S21. Postaće dostupno na vodećim uređajima koji su predstavljeni posle modela Galaxy S21.

Galaxy ekran sa velikim logotipom „Knox” u sredini. Galaxy je okružen sa tri ikone vezane za bezbednost podataka: Otisak prsta, Memorija i Ključ.

*Trenutno dostupno samo na Galaxy S21. Postaće dostupno na vodećim uređajima koji su predstavljeni posle modela Galaxy S21.

Plan nadogradnje korisničkog interfejsa One UI se može pronaći u obaveštenjima u aplikaciji Samsung Members.
Samsung Members može da se preuzme i instalira u prodavnici Galaxy Store.

Logotip Samsung Members

Logotip Galaxy Store