Dizajniran za svakodnevnu jednostavnost

One UI je jednostavan za upotrebu, tako da se brzo možete kretati kroz bilo koji zadatak i smanjiti preopterećenje. Dizajniran da vam pomogne da se fokusirate na ono što je zaista važno, novi dizajn je jedinstven, ali dostupan. „One UI“ iskustvo je dosledno i dostupno za sve.

One UI 2

Fokusiraj se na ono što je zaista važno

One UI vizuelni jezik je pojednostavljen i dizajniran za jasnoću. Detalji su napravljeni za dosledan i prijateljski izgled. Jednostavno pregledajte sadržaj jednim pogledom.

Niz funkcija „One UI 2“, uključujući pojednostavljene iskačuće prozore upozorenja, korisne podsetnike i razne logotipe aplikacija kompanije Samsung, prikazan je iza simuliranog pametnog telefona koji prikazuje aplikaciju Beleške. Simulacija aplikacije Beleške prikazuje primere beleški u obliku rukom napisanih beleški, zakačenih fotografija i recepta.

Brže dođite do onoga što vam treba

„Galaxy“ iskustvo pruža prirodan osećaj uz jednostavne interakcije koje imaju smisla. Aplikacije i funkcije koje se često koriste su uvek na dohvat ruke na svim „Galaxy“ uređajima. Bez obzira na veličinu ekrana vašeg Galaxy uređaja, bićete povezani i fokusirani.

Tri simulirane slike prikazuju jedinstveni interfejs „Galaxy“ pametnog telefona, „Galaxy Fold“ i „Galaxy Watch“. Poruke na pametnom telefonu nalaze se na dohvat ruke od palca korisnika kad se drži jednom rukom. „Galaxy Fold“ ima podeljenu tastaturu za lako pisanje sa dve ruke. A lako je upravljati kružnim menijem ikona aplikacija na „Galaxy Watch“-u.

Ostanite informisani, ne ometeni

Novi One UI 2 karakteriše pojednostavljen dizajn koji vas drži u toku, a da vam ne smeta u onome što radite. Obaveštenja zauzimaju manje prostora, tako da se možete više fokusirati na ono što je važno.

* Veličina obaveštenja je podrazumevano podešena na velike veličine za sve uređaje. Minimizirana obaveštenja kao što je prikazano mogu se omogućiti u Podešavanjima.

Simulirani pametni telefon postavljen je vodoravno i nalazi se usred igre simulatora borbenog leta. U gornjem centru je iskačuće obaveštenje za dolazni telefonski poziv. Jednostavni simboli označavaju „proširi“, „odgovori“ i „odbaci“ dolazni poziv. Obaveštenje ne ometa prikaz igre.

Tamni režim je još pametniji

Pomozite svojim očima noću smanjivanjem jačine ekrana poboljšanim Tamnim režimom, ili ga uključite zbog stila uz prednosti uštede baterije. Izbor je vaš. Potamljeni meniji i funkcije su integrisani u One UI 2 tako da vaš ekran ostaje ugašen, a vašim očima je ugodno.

Animacija pokazuje da se aplikacije menjaju od svojih standardnih svetlih interfejsa do tamnih sa belim tekstom i simbolima. Prikazani su simulirani interfejsi aplikacije Galerija, aplikacije Vreme, aplikacije Poruke i aplikacije Internet.

Dizajn koji je u toku

Prilagodite svoj ekran na više načina nego ikad. Uključite Dinamični zaključan ekran za osvežavanje ekrana drugačijom slikom svaki put kada otključate telefon.

Simulirani „Galaxy“ uređaj koji prikazuje podešavanje dinamičkog zaključavanja ekrana. Uređaj je postavljen preko popločane pozadine šarenih zaključanih ekrana.

Pažljivo dizajniran za sve

U Samsung-u želimo da se svi povežu, kreiraju i dele. One UI 2 omogućava ljudima da rade ono što vole sa empatičnim dizajnom i jednostavnom pomoćnom tehnologijom.

Poboljšanja sluha

Otkrijte kako vam „Galaxy Buds“ mogu pomoći da čujete više. One UI 2 uvodi prilagođena Poboljšanja sluha, poput pojačavanja ambijentalnog zvuka, u podešavanjima Pristupačnost.

Dve osobe sede i vode ležeran razgovor. Jedna osoba drži pametni telefon i nosi „Galaxy Buds“. Ikona u donjem desnom uglu označava „slušanje“.

Poboljšanja vidljivosti

Prilagođavanje podešavanja boja i elemenata visokog kontrasta je još lakše uz One UI 2. Nova tastatura je fino podešena s povećanom vidljivošću i definicijom.

Tekstualna poruka upisuje se pomoću „Galaxy“ pametnog telefona sa temom visokog kontrasta. Pozadina je tamna, tekst je svetao, a tastatura i dugmad imaju jasnu definiciju kako bi se pomoglo onima sa slabim vidom.

Obavezno proveravajte svoje digitalno blagostanje

One UI 2 vam daje alate da upravljate upotrebom telefona i fokusirate se na ono što je važno u životu. Pratite upotrebu, upravljajte vremenom na ekranu ili omogućite režim za fokus kako biste izbegli ometanja.

Žena sedi u svojoj dnevnoj sobi uživajući u knjizi i šolji čaja. Infografika pokazuje da je u proteklih nekoliko dana sve manje vremena provodila koristeći svoj mobilni uređaj a više vremena čitajući.
Raspored za nadogradnje One UI iz obaveštenja možeš pronaći u aplikaciji Samsung Members.
Samsung Members možeš preuzeti i instalirati iz aplikacije Galaxy Store.

Samsung Members

Galaxy Store