Samsung DeX

Pomeri granice svog Galaxy-ja uz Samsung DeX

Tvoj uređaj je sposobniji nego što misliš. Šalji poruke drugarima, gledaj film na velikom ekranu i spremi svoju veliku prezentaciju – sve to na uređaju Galaxy uz podršku koju pruža DeX. Ovaj savršen alat za multitasking sad ima i bežičnu vezu.

Kliknite da biste preuzeli aplikaciju „Samsung DeX“ za korišćenje na PC i „Mac“ računaru.

*USB-C i HDMI kabl i dodatna oprema se prodaju odvojeno.
**DeX za PC dostupan je za različite uređaje, kao i za operativne sisteme Windows 7, 10 i Mac OS verzijama novijim od verzije 10.13.
Pogledaj kompletan spisak kompatibilnosti uređaja i softvera na strani Najčešća pitanja.
* Aplikacija Samsung DeX može se preuzeti samo na računaru i „Mac“-u.
Na ekranima Galaxy tableta, Galaxy mobilnog telefona i računara otvorena je ista aplikacija. Iako je u pitanju ista aplikacija, korisnički interfejs, koji je posebno optimizovan za svaki uređaj, prikazuje kako se izgled aplikacije razlikuje na svakom od ova tri uređaja.

DeX postaje bežičan

Raznovrsna i laka upotreba. Sad možeš da koristiš funkcije DeX-a i to bez kablova za povezivanje. Poveži se sa pametnim televizorom koristeći Wi-Fi i emituj sadržaje radi preglednijeg prikaza na ekranu, a da ti pritom radno okruženje ne bude pretrpano.

* Samsung DeX bežična veza moguća je samo kod televizora sa podrškom za preslikavanje prikaza ekrana Android mobilnih telefona (Miracast).
** Performanse zavise od specifikacija televizora i Wi-Fi okruženja. Preporučuje se korišćenje Samsung Smart TV-a predstavljenih nakon 2019.
*** Na strani Najčešća pitanja možeš proveriti koji modeli Galaxy uređaja nude bežičnu vezu sa aplikacijom DeX.

Prezentacije lake kao povetarac

Radiš na velikom projektu? DeX će ti pomoći da napraviš savršenu prezentaciju. Jednostavno pritisni dugme „DeX” na svom Galaxy uređaju, poveži ga na Smart TV u sali za sastanke i održi prezentaciju za pamćenje.

Muškarac stoji ispred grupe ljudi i drži prezentaciju u kancelariji. U ruci drži Galaxy, a iza njega je veliki ekran na kome su prikazani razni grafikoni.

Obavi dvaput više kod kuće

Pokreni DeX na telefonu, poveži ga sa televizorom u prostoriji i gledaj film na velikom ekranu ili napravi virtuelnu učionicu za decu. U međuvremenu, možeš i dalje da završavaš posao na telefonu, npr. da proveravaš pristiglu e-poštu, pa čak i da pišeš beleške pomoću S Pen olovke.

Majka i ćerka sede na kauču ispred televizora. Devojčica gleda obrazovnu emisiju na televiziji, a mama drži svoj Galaxy i nešto radi na njemu.

Ono što unosiš je dragoceno

Koristi Galaxy kao touchpad, kojim se upravlja intuitivnim pokretima prstiju i prilagodljivim funkcijama, ili kao ekransku tastaturu sa širokim prikazom.

Žena gleda emisiju na televizoru i kuca na tastaturi svog mobilnog telefona.

*Dostupno samo za pojedine uređaje.

Unesi Samsung DeX u svoj računar

Možeš da postigneš dvaput više

Multitasking narednog nivoa. Ako otvoriš zaseban DeX prozor na ekranu računara, moći ćeš istovremeno da koristiš oba uređaja koja su međusobno bežično povezana i omogućavaju ti da maksimalno povećaš efikasnost i pogodnost rada. Osim toga, prenos podataka se svodi na jednostavno prevlačenje datoteke iz prozora DeX na računar. Preuzmi aplikaciju za računar sa www.samsungdex.com.

* DeX za PC dostupan je za pojedine uređaje, kao i za operativne sisteme Windows 7, 10 i Mac OS verzije novije od 10.13. Pogledaj kompletan spisak kompatibilnosti uređaja i softvera na strani Najčešća pitanja. Zahteva preuzimanje aplikacije za računar.
** Bežični DeX za PC je podržan samo na sledećim modelima: Galaxy S21/S21+/S21 Ultra.
*** Da bi bili bežično povezani, računar i mobilni uređaj moraju da dele istu Wi-Fi pristupnu tačku (AP)

Prikaz ekrana Samsung laptopa koji neko koristi. Pored laptopa se vidi početni ekran Galaxy mobilnog telefona. Pomoću aplikacije Dex, korisnik na ekranu laptopa pregleda galeriju i istovremeno šalje tekstualne poruke.

Izgleda kao tablet, radi kao PC računar

Produktivnost nikad nije bila tako mobilna

Radi i igraj se gde god želiš, koristeći Samsung DeX na svom tabletu. Dodirni Brzi panel da pređeš u režim DeX sa funkcijama koje ti omogućavaju da koristiš svoj tablet baš kao stoni računar. Otvaraj nekoliko prozora odjednom, prevlači fotografije u e-poruke i klikni desnim tasterom da prikažeš više funkcija. Produktivnost nikad nije bila tako mobilna.

*DeX podržavaju samo sledeći modeli uređaja Galaxy Tab: S4, S5e, S6, S7, S7+, Tab Active Pro

Prikaz tableta na čijem ekranu su razne slike koje se uređuju Galaxy S Pen olovkom.

Rad jednim dodirom kao na računaru

Uz tastaturu Book Cover stvari se obavljaju znatno lakše. Imajući veći touchpad i intuitivne funkcijske tastere, ova tastatura omogućava besprekoran rad, a kada se koristi zajedno sa DeX-om, moguć je rad jednim dodirom kao na računaru.

*Tastatura Book Cover se prodaje odvojeno
**Funkcijski taster postoji samo kod nekih modela

Tablet stoji na tastaturi Book Cover pod uglom i podseća na laptop. Vide se ruke na tastaturi, a na ekranu vidimo da neko žuri da pripremi prezentaciju.

Isprobaj ove aplikacije u režimu DeX

Brojne aplikacije koje svakodnevno koristiš optimizuju se tako da sasvim prirodno rade pri promeni ekrana.
Sa paketa MS Office na Adobe Sketch ili na pregledanje YouTube-a. Možeš da ih koristiš na svom uređaju, a zatim još prijatnije na većem ekranu. Uz omiljene aplikacije na Samsung DeX-u posao će biti gotov za tren oka, pa ćeš imati vremena i za igranje.

* Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Adobe Photoshop Lightroom i Adobe Photoshop Sketch moraju se preuzeti da bi mogli da se koriste.
** MS Office zahteva da korisnici kupe licence.

Kontaktiraj nas

Popuni jednostavan obrazac da bi stupio u kontakt.

Samsung podrška

Pronađi odgovore na uobičajena pitanja.

Programer kompanije Samsung

Saznaj više o razvoju aplikacija treće strane.

* “Samsung DeX“ podržan na odabranim „Galaxy“, „Note“ i „Tab“ uređajima. (Više detalja na Stranica sa često postavljanim pitanjima. )
** Pokretanje više aplikacija ili igara visokih performansi na starijim modelima sa „Android Pie OS“-om može uzrokovati usporavanje rada uređaja.
*** Određene aplikacije možda neće biti pokrenute ili će zahtevati posebnu licencu (za kupovinu) na „Samsung DeX“-u.
**** Neke funkcije „Samsung DeX“-a sa HDMI adapterom ili kablom mogu se razlikovati od onih kod „DeX Station“-a i „DeX Pad“-a.
***** Dodaci se prodaju posebno.
****** Slike ekrana su simulirane.