SmartThings

Povezan život uz SmartThings

Sinhronizuj domaćinstvo tako da pogoduje tvom životnom stilu. Dozvoli da ti SmartThings pruži uvid u povezane uređaje, pomogne oko kućnih poslova i proširi iskustvo i kod kuće i napolju. Sve to uz samo jednu aplikaciju.

Preuzmi aplikaciju SmartThings.

Velika, moderna kuća u pozadini, sa Galaxy mobilnim telefonom, tabletom i pametnim satom u prednjem planu. Sva 3 ekrana prikazuju grafički interfejs aplikacije SmartThings sa opcijama za upravljanje raznim kućnim uređajima.
Video snimak koji kroz 4 različite priče pokazuje razne pogodnosti aplikacije SmartThings. Par se budi uz automatsko buđenje koje uključuje kuvalo. Pojavljuje se poruka „Dobro jutro automatski podešeno na 7.00”. Muškarac je u kuhinji i preko mobilnog telefona uključuje mašinu za veš. Pojavljuje se poruka „Uključite mašinu za veš uz Smart Control”. Žena i dalje spava, a onda se podižu automatizovane roletne. Pojavljuje se poruka „Buđenje automatski podešeno na 9.00”. Na ekranu njihovog pametnog frižidera pojavljuje se obaveštenje o opranom vešu sa porukom „Pranje završeno”. Neki drugi muškarac izlazi iz kuće sa psom. Pojavljuje se poruka „Nema detektovanih pokreta u kući” i senzor pokreta preko aplikacije SmartThings isključuje sve uređaje. Muškarcu stiže obaveštenje na telefon i pojavljuje se poruka „Obaveštenje: uređaji isključeni”. Žena je na poslu i stiže joj obaveštenje na telefon. Pojavljuje se poruka „Obaveštenje: prisutna buka”. Ona na telefonu proverava kameru „SmartThings Cam” i vidi da je u pitanju njena mačka. Na kraju, 3 žene ulaze u kuću i pojavljuje se poruka „Svetla se automatski pale kad uđete u kuću”. Sada su žene unutar kuće, jedna od njih na telefonu bira određenu situaciju preko SmartThings aplikacije i pojavljuje se poruka „Odmah uključite režim Party”. Uključuju se svetla i muzika, stiže još jedna prijateljica i pojavljuje se poruka „Neka povezanost traje dok uživate u životu”.

Život pojednostavljen. Domaćinstvo prilagođeno.

Optimizuj podešavanja svojih kućnih uređaja za pametan životni stil u skladu sa svojim potrebama. Stekni veću kontrolu nad svojim domaćinstvom uz inovativne uređaje kompatibilne sa SmartThings-om koji ti olakšavaju svakodnevni život.

U prednjem planu vidimo potiljke dve žene – jedne plavokose i jedne crvenokose. One u dnevnoj sobi gledaju emisiju na velikom televizoru koji se vidi u pozadini.
Ekran telefona Galaxy prikazuje grafički interfejs aplikacije SmartThings sa opcijom za podešavanje scene „Movie mode” (Režim filma) i regulisanje rada televizora, svetala i prečistača vazduha u dnevnoj sobi.

Bolje se udubi u film uz SmartThings. SmartThings se brine o televizoru, svetlu i atmosferi; ti obezbeđuješ kokice.

Pametna mašina za veš je na desnoj strani, a kauč, korpa za veš i nešto veša za pranje na levoj.
Na ekranu tableta prikazan je grafički interfejs aplikacije SmartThings sa obaveštenjem da je veš gotov i opcijama za podešavanje automatskih scena.

Primaj korisne podsetnike na važne sitnice, npr. da se veš oprao. Ako si van kuće, SmartThings će održavati svežinu veša dok se ne vratiš.

Dnevna soba sa kaučem u sredini, lampom i biljkom sa desne strane i pametnim klima-uređajem sa leve.
Ekran telefona Galaxy prikazuje grafički interfejs „Welcome Cooling” (Dobro došli, hlađenje) aplikacije SmartThings sa željenom, spoljnom i unutrašnjom temperaturom i dodatnim podešavanjima.

Uz SmartThings, ne moraš da čekaš da se prostor rashladi. Klima-uređaj se automatski uključuje da bi te dočekala osvežavajuća atmosfera kad se vratiš kući.

Da brige više ne budu tema dana

Domaćinstvo na dlanu

Reguliši podešavanja u domaćinstvu ne ustajući sa kauča. Koristi aplikaciju SmartThings bilo gde da proveriš rad uređaja i još mnogo toga.

Žena leži na kauču, smeši se i gleda u svoj mobilni telefon. U prednjem planu desno je ekran telefona Galaxy koji prikazuje grafički interfejs aplikacije SmartThings sa opcijama za upravljanje raznim kućnim uređajima u dnevnoj sobi, ocenom kvaliteta vazduha i trenutnom temperaturom.

Tvoj dom u tvojim rukama

SmartThings je moćan daljinski upravljač za domaćinstvo. Saznaj kako samo jedna aplikacija može drastično da poboljša kvalitet života.

Dnevna soba sa klima-uređajem na zidu i dva prečistača vazduha Cube postavljenim jedan na drugom pored stočića u sredini sobe. Kauč je iza stočića, a iznad kauča je 65-inčni Q7 QLED televizor okačen na zid. U prednjem planu levo je ekran telefona Galaxy koji prikazuje mobilni daljinski upravljač za pametni televizor.

Domaćinstvo koje prati tvoj tempo

Sada tvoj dom zaista može da isprati tvoj prepun dan. Aplikacija SmartThings ti omogućava da svoje domaćinstvo prilagodiš tako da ti jutra budu lakša, a noći mirnije.

Prikazani su ekrani tri Galaxy telefona. Na prvom vidimo automatska podešavanja koja se mogu uključiti/isključiti za 4 uobičajene radnje: Dobro jutro, Odlazim, Kod kuće sam i Laku noć. Drugi ekran prikazuje ženu u krevetu dok se budi, sa podešavanjima za „Ako je 7.00, podigni roletne u spavaćoj sobi svakog dana”. Treći prikazuje par u krevetu tokom noći, sa podešavanjima za „Ako je 22.30, priguši svetla u spavaćojo sobi za 50% svake noći”.

Obogaćeno Galaxy iskustvo uz SmartThings

Sve ono što radiš svakodnevno, uz SmartThings radićeš još bolje. Zahvaljujući potpunoj integraciji sa ostalim Galaxy aplikacijama, SmartThings ti omogućava intuitivnije, udobnije i prijatnije obavljanje svakodnevnih poslova.

Enterijer čiste spavaće sobe sa krevetom, televizorom itd. Zora je, roletne su spuštene i televizor je isključen.
Na belom čaršavu nalazi se Galaxy mobilni telefon na čijem ekranu se vidi alarm za buđenje u 7.00.
Enterijer iste spavaće sobe, ali je ovoga puta televizor uključen, a roletne podignute.
Žena se budi uz osmeh i proteže se u krevetu.
Enterijer iste spavaće sobe, sa uključenim televizorom i podignutim roletnama.
Na ekranu Galaxy mobilnog telefona prikazana su podešavanja za „Buđenje uz pametne uređaje”. Ispod „Liste uređaja kojima se može upravljati” piše „Uključi TV”, „Uključi svetlo” i „Podigni roletnu”. Sve tri komande su omogućene, a ispod njih piše redom: „TV u spavaćoj sobi”, „Svetlo u spavaćoj sobi, sijalica” i „Roletne u spavaćoj sobi”. Ispod „Liste uređaja kojima se može upravljati”, stavka „Više opcija” nudi sledeće postavke koje su trenutno onemogućene: „Pokreni samo kada sam kod kuće” i „Pokreni kada se alarm isključi”.

* Gorepomenuta funkcija je dostupna na mobilnim uređajima sa operativnim sistemom Android R i korisničkim interfejsom One UI 3.1 i na koje se može preuzeti i instalirati aplikacija SmartThings. Ova funkcija je takođe dostupna na Samsung televizorima koji su proizvedeni posle 2018. godine i mogu se povezati sa aplikacijom SmartThings.

Ruka koja ispred Samsung televizora drži Galaxy mobilni telefon. Na ekranu Galaxy telefona prikazana je slika veličanstvenog pejzaža.
Slika veličanstvenog pejzaža se emituje sa Galaxy mobilnog telefona na Samsung televizor u pozadini. Televizor prikazuje istovetnu sliku pejzaža.
Žena sedi na sofi ispred Samsung televizora i gleda sliku veličanstvenog pejzaža koja se emituje sa njenog Galaxy mobilnog telefona.
Na ekranu se pojavljuje obaveštenje sa pitanjem „Da li želiš da prilagodiš atmosferu pomoću pametnih uređaja?”, a ispod toga su ponuđene dve opcije: „Upravljanje osvetljenjem” i „Spuštanje roletni”.

* Gorepomenuta funkcija je dostupna na mobilnim uređajima sa operativnim sistemom Android R i korisničkim interfejsom One UI 3.1 i na koje se može preuzeti i instalirati aplikacija SmartThings. Ova funkcija je takođe dostupna na Samsung televizorima koji su proizvedeni posle 2018. godine i mogu se povezati sa aplikacijom SmartThings.

Enterijer čiste dnevne sobe sa sofama, televizorom itd.
U sredini je Samsung televizor ispod koga se nalazi soundbar zvučnik. Iznad soundbar zvučnika je plavi oblačić sa tekstom: „Danas u 15.00 imaš zakazanu rođendansku žurku”. Takođe u gornjem desnom uglu televizora prikazano je iskačuće obaveštenje sa istovetnim podsetnikom ispod kojeg se nalazi dugme „U redu”.
Proslava rođendana na kojoj i deca i odrasli nose rođendanske kape. Oni duvaju u svećice na rođendanskoj torti u sredini, okruženoj konfetama.
Na ekranu Galaxy mobilnog telefona prikazana su podešavanja za „SmartThings upravljanje”. Ispod „Uređaji” piše „TV u dnevnoj sobi” i „Zvučnik u dnevnoj sobi”. Oba uređaja su omogućena. Ispod „Uređaji”, „Kalendar” pruža opcije za podešavanje Kalendara 1 i Kalendara 2. Omogućen je samo Kalendar 1.

* Gorepomenuta funkcija je dostupna na mobilnim uređajima sa operativnim sistemom Android R i korisničkim interfejsom One UI 3.1 i na koje se može preuzeti i instalirati aplikacija SmartThings. Ova funkcija je takođe dostupna na Samsung televizorima koji su proizvedeni posle 2018. godine i mogu se povezati sa aplikacijom SmartThings.

Mudrije upravljaj svojim domaćinstvom

Neka SmartThings obavlja svakodnevne dosadne i stresne poslove, a ti se usredsredi na važnije stvari.

* Trenutno je dostupna za telefone i tablete Galaxy sa operativnim sistemom novijim od Android 8.0 i uređaje Galaxy Watch3 i Galaxy Buds Live. Drugi uređaji će biti podržani naknadno.
** Za pronalaženje uređaja Galaxy Watch i Buds pomoću funkcije SmartThings Find, mora da se instalira najnovija verzija aplikacije za nosive Galaxy uređaje.

Pronađi stvari koje su ti najvažnije u životu

Bluetooth privesci SmartTag* mogu se lako prikačiti na ključeve, torbe, pa čak i na kućne ljubimce. Ako se izgubljeni predmet ili osoba nalazi u blizini, ali ne uspevaš da ih pronađeš, pritisni dugme za zvono u aplikaciji SmartThings i zatim prati zvuk zvona.

Na sofi se nalazi privezak SmartTag koji je povezan sa drugim malim Galaxy uređajem. Iznad priveska se vidi GPS ikona u čijem centru je prikazana sličica priveska SmartTag.

* Domet Bluetooth veze privezaka Galaxy SmartTags iznosi do 120 m bez prepreka. Stvarne performanse zavise od okruženja u kome se koriste.

Upravljaj uređajima u svom domaćinstvu iz automobila

Aplikacije SmartThings i Android Auto pobrinuće se da u tvom domu sve bude baš onako kako želiš. Obaveštenja sa kućnih uređaja biće prikazana direktno na instrument-tabli automobila, tako da ti mobilni telefon neće odvlačiti pažnju tokom vožnje. Uskoro stižeš kući? Uključi termostat, pokreni prečišćivač vazduha i otvori vrata garaže – sve to pritiskom na dugme Welcome Home u automobilu.

* Poveži mobilni uređaj sa automobilom bežično ili putem USB kabla radi korišćenja aplikacija SmartThings i Android Auto.
** Da saznaš da li ti je automobil kompatibilan, pogledaj veb stranu Google Android Auto. - Veza ka strani Google Android Auto webpage .

Sa leve strane je slika automobilskog sistema za informacije i zabavu sa prikazanim menijem „Moj dom” i koji je povezan sa aplikacijom SmartThings. Sa desne strane je slika Galaxy mobilnog telefona na kome su prikazana podešavanja za Android Auto sa raznim komandama. Komanda „Kontrola bezbednosti”, koja se nalazi ispod „SmartThings Home Monitor”, je onemogućena. Omogućene su komande „Vraćam se kući” i „Dobro došli kući” u odeljku „Scene”. U odeljku „Uređaji” je od opcija „Dvorište”, „Vrata od garaže” i „Kuhinja”, omogućena samo opcija „Vrata od garaže”.

* Poveži mobilni uređaj sa automobilom bežično ili putem USB kabla radi korišćenja aplikacija SmartThings i Android Auto.
** Da saznaš da li ti je automobil kompatibilan, pogledaj veb stranu Google Android Auto. - Veza ka strani Google Android Auto webpage .

Život je lakši uz govornog pomoćnika

Uključuj televizor i usisivač glasom. Možeš da upravljaš domaćinstvom koristeći omiljenog govornog pomoćnika ili sve njih istovremeno.

Žena sedi na kauču i drži mobilni telefon. U prostoriji se nalaze pametan klima-uređaj i pametan robot usisivač. Pored žene se pojavljuju 2 oblačića sa porukama „Zdravo Bixby, uključi usisivač” i „U redu, uključujem usisivač”. Iznad su prikazana 3 logotipa AI pomoćnika: Bixby, Hey Google i Amazon Alexa.

* Google je zaštitni znak kompanije Google LLC.

Poveži se i doživi više uz SmartThings

Aplikacija SmartThings je integrisanija sa drugim pametnim uređajima i dodatno olakšava život. U prodavnicama i na internetu samo potraži oznaku „Works with SmartThings” (Ima podršku za SmartThings).

Slika sa logotipom „Works with SmartThings“ i raznim ikonama, poput onih za televizor, AV, klima-uređaj, mašinu za pranje/sušenje veša, robot usisivač, frižider, Wi-Fi čvorište, senzor kretanja, kameru, multifunkcijski senzor, zvono na vratima, sijalicu, bravu, utičnicu, prekidač/dimer i termostat, koje su dostupne sa aplikacijom SmartThings

Kreni uz SmartThings

Život povezan pritiskom na dugme. Dodirni meni „Kako se koristi” u aplikaciji SmartThings.

QR kod preko koga se pristupa vodiču sa informacijama o aktiviranju i korišćenju aplikacije SmartThings. https://qr-st.samsungiotcloud.com?action=how_to_use

* Svaki uređaj mora biti povezan na Wi-Fi ili neku drugu bežičnu mrežu.
* Radi međusobnog upravljanja putem aplikacije SmartThings, potrebno je da svi uređaji budu registrovani na jedan Samsung nalog.
* Dostupnost tehnologija, funkcija i karakteristika zavisi od zemlje, provajdera, mrežnog okruženja i proizvoda
te podleže promeni bez prethodne najave.
* Pronađi logotip „Works with SmartThings” na proizvodu ili ambalaži.
* Slike i korisničko iskustvo su simulirani za potrebe ilustrovanja.
* Bixby je ograničen na pojedine jezike i određene akcente ili dijalekte.
* Slike uređaja i ekrana su simulirane za potrebe ilustrovanja.
* Za korišćenje SmartThings usluga potrebni su kompatibilni uređaji koji moraju da se kupe odvojeno.

Kontaktirajte Samsung pomoć

Imate li dodatnih pitanja?