Zaštićen sigurnosnim sistemom Knox

Изблиза Галаки Ноте10 + у пејзажном режиму, са текстом који на екрану пише СИГУРНО, а У замењен логотипом Самсунг Кнок.

Bezbednost. To nam je u krvi.

Kada ti nešto znači, želiš da ga zaštitiš po svaku cenu. Za Samsung, bezbednost je u srži našeg procesa i onoga što mi jesmo. Godinama smo usavršavali našu sigurnosnu platformu Knox da bismo pružili privatnost kojoj možeš verovati u nesigurnom svetu ispunjenom stalnim pretnjama i narušavanjem bezbednosti. Naši mobilni uređaji konstruisani su sa zaštitnom odbranom od čipa nagore, tako da je tvoj uređaj zaštićen sigurnosnim sistemom Knox od trenutka kada ga prvi put uključiš.

Kako opasnosti po bezbednost evoluiraju, tako se i mi razvijamo sa njima. Neprestano uvodimo inovacije kako bismo direktno odgovorili na izazove. Jer bez obzira na to šta nas čeka, mi ćemo biti spremni da zaštitimo tvoj digitalni svet.

Zaštititi svoje lozinke sa Samsung Pass

Za nas postojiš samo ti, a mi smo se pobrinuli da to znaju i vaši uređaji. Pomoću naše inovativne biometrijske tehnologije za potvrđivanje identiteta, uključujući prepoznavanje lica i ultrasonični otisak prsta, pristup tvojim podacima može biti zaštićen čak i ako izgubiš uređaj ili ti ga ukradu.

Uz Samsung Pass tvoje pojedinačne funkcije omogućavaju jednostavan, brz i siguran pristup tvojim podacima - kao što su banke ili aplikacije za elektronsku poštu. Nema potrebe za pamćenjem bezbroj korisničkih imena i lozinki.

 • *Dostupnost funkcije biometrijske provere može varirati u zavisnosti od uređaja.
 • *Dostupne funkcije, karakteristike i kompatibilne aplikacije za Samsung Pass mogu se razlikovati od zemlje do zemlje zbog različitih regulatornih i zakonskih okruženja.
 • *Veb-prijava dostupna je samo u Samsung internet aplikaciji.

Idi na Samsung Pass

Ruka koja drži Galaxy Note10 plus sa Samsung Pass interfejsom na ekranu. Osoba koristi svoj telefon u krevetu da bi pristupila svom računu u banci, a Samsung Pass bezbedno čuva njenu lozinku tako da može da koristi biometrijsku proveru da bi se ulogovala

Kako podesiti Samsung Pass

Neka podaci o ličnosti ostanu lični
uz Bezbedan Folder

Mobilni uređaji su postali višenamenski alati – naš novčanik, imenik, foto-album, prenosni računar. Za dodatni nivo privatnosti, Bezbedni Folder stvara poseban šifrirani prostor za čuvanje podataka, što znači da samo ti imaš pristup najprivatnijim delovima svog telefona.

 • *Dostupnost Bezbednog Foldera može varirati u zavisnosti od uređaja.
Galaxy Note 10 plus leži ekranom prema gore na radnoj površini sa zaštitnim interfejsom na ekranu, prikazuje aplikaciju Galerija sa albumima pod nazivom Pasoš, Sa sinom, Kontakti i Crteži. To pokazuje kako neko može bezbedno čuvati osetljive podatke u vezi sa poslom zajedno sa ličnim podacima

Kako napraviti Bezbedan Folder

Zaštiti svoje zdravstvene podatke

Tvoji zdravstveni podaci takođe moraju biti zaštićeni. Samsung Health aplikacija omogućava ti da pratiš velnes podatke kako bi ti pomogli da upravljaš svojim zdravljem, bilo da je reč o ishrani, vežbanju, snu, težini ili opštem načinu života. Knox štiti te lične zdravstvene podatke jer je tvoje zdravlje tvoja stvar i ničija više.

 • *Dostupnost Samsung Health funkcija može varirati u zavisnosti od uređaja i države.

Idi na Samsung Health

Galaxy Note 10 plus leži na peškiru sa ekranom okrenutim nagore uz Samsung Health interfejs na displeju. Tu su i šešir i naočare za sunce, koji pokazuju koliko je lako pratiti svoje zdravstvene podatke i osigurati ih na odmoru

Obezbedi svoje veze

Za svakodnevno surfovanje, Bezbedni Wi-Fi šifrira odlazni internet saobraćaj i onemogućava aplikacije i veb-sajtove koji koriste praćenje. Omogućava ti da bezbedno surfuješ internetom na javnim bežičnim konekcijama bez straha da će doći do narušavanja sigurnosti.

 • *Dostupnost Bezbednog Wi-Fi može varirati u zavisnosti u države, operatera, ili mrežnog okruženja i možda nije podržan na svim mobilnim uređajima Samsung. Naknade se mogu naplaćivati u zavisnosti od upotrebe Bezbednog Wi-Fi.
Ruka koja drži Galaxy Note10 plus sa Bezbednim Wi-Fi interfejsom na ekranu. U pozadini je tanjir sa kroasanima, tanjir makaronasa i šoljica kafe, koji predstavljaju lako obezbeđenje koje Knox pruža čak i kada je telefon povezan na javnu Wi-Fi vezu u kafiću

Kako obezbediti Wi-Fi

Prati svoj pametni telefon

Pametni telefon je bitan deo tvog života, ali ti si ipak od krvi i mesa. U slučaju gubitka ili krađe, usluga Pronađi moj telefon omogućava ti da daljinski lociraš svoj pametni telefon, napraviš kopiju podataka sa uređaja na Samsung Cloudu, zaključaš ekran i čak da blokiraš pristup na Samsung Pay. I ako je potrebno, takođe možeš da obrišeš sve podatke koji se nalaze na tvom uređaju.

 • *Dostupnost usluge Pronađi moj telefon može varirati u zavisnosti od uređaja odnosno operativnog sistema.
 • *Da bi koristio uslugu Pronađi moj telefon:
 • 1) Moraš da imaš podešen Samsung nalog na svom uređaju.
 • 2) Moraš dozvoliti da Google prikupi informacije o tvojoj lokaciji i prihvatiš uslove korišćenja bežičnih mreža.

Idi na Pronađi moj telefon

Laptop na stolu pored šoljice čaja, uz Pronađi moj telefon interfejs na ekranu. Pokazuje lokaciju uređaja, demonstrirajući kako možeš pronađi telefon u slučaju da ga izgubiš ili ti ga ukradu, ili da kontrolišeš pristup podacima

Višeslojna sigurnost napravljena da zaštiti

Nudeći višeslojnu sigurnost, Knox integriše hardver i softver koji zajedno rade kako bi ti pružio visok nivo zaštite podataka, braneći tvoje najosetljivije informacije od zlonamernog softvera i zlonamernih pretnji. Istraži četiri glavne komponente sigurnosne platforme Knox ispod.

Idi na Samsung Knox

Reč Bezbedan sa Knox logom umesto nekog od slova
Simulirana slika pločice sa čipom u sredini i četiri sloja plavog stakla sa Knox logom na prednjoj strani, pokazujući pet slojeva zaštite koje pruža Samsung Knox. Prvi sloj je Hardware Root of Trust, zatim Samsung Verified Boot, zatim TIMA, zatim SE za Android, a zatim Knox Container
Izrada od čipa nagore
Samsung može da dizajnira, kreira i potvrdi svaki računarski čip, svaki deo ožičenja i svaku komponentu hardvera pre nego što ih koristi za proizvodnju mobilnih uređaja u visoko bezbednim fabrikama širom sveta. Kontrola nad dizajnom, proizvodnjom i montažom obezbeđuje siguran lanac snabdevanja i krajnji proizvod kojem možete u potpunosti verovati.
Šifrovanje podataka
Knox platforma šifruje tvoje podatke tako da nisu izloženi ili ranjivi, čak i u slučaju krađe ili gubitka. Tvoji podaci ostaju šifrovani dok je uređaj isključen i neće se dešifrovati osim ako ne odlučiš da ga otključaš.
Izolacija podataka
Dizajnirali smo naše Samsung mobilne uređaje sa izolacijom podataka ugrađenom u svaku komponentu. To je dvostruka zaštita za tvoje osetljive podatke, što znači, čak i ako je neko uspeo da uđe u tvoj telefon, jedina osoba koja ima pravi pristup jesi ti.
Zaštita tokom rada
Zaštita tokom rada znači da tvoj mobilni uređaj Samsung uvek radi u bezbednom stanju od napada na podatke ili zlonamernog softvera. Svi neovlašćeni ili nenamerni pokušaji pristupa ili izmene jezgra tvog telefona, blokirani su u realnom vremenu, sve vreme.

Uživa poverenje svetskih vladinih agencija i stručnjaka za bezbednost

Sigurnosnoj platformi Knox veruju vladine organizacije koje zahtevaju visok nivo sigurnosti. Knox predvodi industriju mobilne zaštite sa svetskim državnim sertifikatima o bezbednosti.

"Snažan"

Platforma Knox dobila je „snažne“ ocene u 27 od 30 kategorija u Gartnerovom izveštaju za maj 2019, „Mobilni OS i bezbednost uređaja: Poređenje platformi”

Samsung kontinuirano sarađuje sa međunarodnim regulatornim telima na ispunjavanju širokog spektra zahteva za sertifikovanje koji su osmišljeni da zaštite nacionalne interese, javnu bezbednost i privatnost potrošača.

Na mobilnim uređajima Samsung

Mnogi telefoni, tableti i nosivi proizvodi kompanije Samsung napravljeni su sa platformom Samsung Knox ugrađenom u njihovu arhitekturu, štiteći i potrošačke i poslovne uređaje marke Samsung.

Naše višeslojno sigurnosno rešenje radi i na operativnim sistemima Android i Tizen, tako da je svaki uređaj aktivno zaštićen od trenutka kada ga uključiš.

Galaxy Tab S6, Galaxy Note10 plus, Galaxy S20 Ultra, Galaxy A80, Galaxy Z Flip i Galaxy Watch Active2, svi položeni sa ekranima okrenutim nagore. Na ekranu tableta Galaxy Tab S6 prikazana je apstraktna pozadina sa plavim, roze i ljubičastim mehurićima. Na ekranu telefona Galaxy Note10 plus prikazana je plava pozadina sa mehurićima. Na ekranu telefona Galaxy S20 prikazana je pozadina sa vodenim mehurićima. Na ekranu telefona Galaxy A80 prikazana je roze, žuta i plava pozadina. Na ekranu telefona Galaxy Z Flip prikazana je cvetna pozadina u ljubičastoj boji, a na ekranu sata Galaxy Watch Active2 crni analogni sat.

Naš prioritet je zaštita onog što najviše vredi.

Zato ćemo tehnologiju Knox proširiti u ekosistem sigurnosnih rešenja izvan mobilnih uređaja, pokrivajući mrežne veze poput krajnjih tačaka i opreme 5G i IoT.

Takođe, našu sigurnosnu platformu Knox učinićemo pametnijom tako da može predvideti buduće pretnje učenjem od trenutnog korišćenja uređaja i mreže za proizvodnju automatizovanih konfiguratora, izveštaja o incidentima i uklanjanja niti. Konačno, naš cilj je da se neprestano razvijamo i budemo korak ispred sigurnosnih rizika, čuvajući tvoje podatke u uvek povezanom svetu.

 • Saznaj više o Politici privatnosti kompanije Samsung