Överföring av data från en Galaxy-telefon med en trasig skärm

Om skärmen på din Galaxy-telefon är trasig och du inte kan se eller röra skärmen för att använda enheten men behöver överföra dina data ska du ansluta telefonen till en extern skärm (datorskärm, TV, etc.) för att använda skärmdubblering. Du behöver dessutom en mus och ett tangentbord för att överföra dina data från enheten.

En Galaxy-telefon med en skadad skärm som ansluter till en extern skärm.

Obs! Din Galaxy-telefon måste ha operativsystemet Android 12 eller högre för att kunna slutföra processen och den måste också stödja DisplayPort.

Innan du kan överföra data från din gamla, skadade telefon till den nya Galaxy-telefonen måste du kontrollera att du har all nödvändig utrustning och att den är korrekt inställd.

Nödvändiga saker:

• Smartphone med trasig skärm (Android 12 eller senare, Display port-kompatibel enhet)
  • Ny smartphone att flytta data till
  • USB-C till HDMI-hubb (med USB-A-port)
  • Extern skärm (med HDMI-utgång)
  • HDMI-kabel
  • Trådbunden USB-mus
  • Trådbundet USB-tangentbord

Obs! Inget av följande objekt ingår vid köp av en Galaxy-telefon: USB-C till HDMI-hubbadapter, extern skärm, HDMI-kabel, trådbunden USB-mus, trådbundet USB-tangentbord.

Steg 1. Anslut en skärm (TV), mus och tangentbord till HDMI-hubben (ingår ej) på enheten. Håll sedan ner volymknappen på telefonen och anslut telefonen till HDMI-hubbadaptern. Släpp volymknappen när telefonen och adaptern är anslutna.

En Galaxy-telefon, tangentbord, mus och skärm anslutna till en HDMI-adapter.

Steg 2. När telefonen och den externa skärmen är anslutna, visas antingen telefonskärmen eller Samsung DeX-skärmen på den externa skärmen. När du har låst upp eller avslutat DeX kan du börja säkerhetskopiera dina data med Smart Switch.

En skärm som speglar en smartphoneskärm. En skärm som speglar en smartphoneskärm.

Skärm 1. Om telefonskärmen visas, låser du upp den med musen eller tangentbordet och startar Smart Switch-appen.

Samsung DeX-menyn på en skärm. Samsung DeX-menyn på en skärm.

Skärm 2. Om Samsung DeX-skärmen visas väljer du Appar i det nedre vänstra hörnet. > Tryck på Avsluta DeX för att växla till den speglade skärmen och starta Smart Switch-appen.

Obs! När DeX:s initiala installationsskärm visas, trycker du på ESC på tangentbordet eller (Windows + Backspace) för att stänga den.

När du upptäcker att du behöver flytta dina data från en telefon till en annan, gör Smart Switch-appen överföringen av informationen till en snabbare och enklare process.

Överför din datasida i Smart Switch-appen. Överför din datasida i Smart Switch-appen.

Steg 1. (Ny enhet) Öppna Smart Switch-appen > Välj Ta emot data.

Sida för val av gammal enhet i Smart Switch-appen. Sida för val av gammal enhet i Smart Switch-appen.

Steg 2. (Ny enhet) Välj Galaxy/Android.

Sidan Anslut i Smart Switch-appen. Sidan Anslut i Smart Switch-appen.

Steg 3. (Ny enhet) Välj Trådlöst.

Bekräftelsesida för anslutning. Bekräftelsesida för anslutning.

Steg 4. (Gammal enhet) Välj Anslut för att godkänna telefonanslutningen.

Sida med data att överföra i Smart Switch-appen. Sida med data att överföra i Smart Switch-appen.

Steg 5. (Ny enhet) Välj vilka data du vill överföra > Tryck på Nästa.

Sida med resultat av dataöverföringen. Sida med resultat av dataöverföringen.

Steg 6. (Ny enhet) Tryck på Nästa för att slutföra dataöverföringen.

Obs! Om telefonen inte startar och inte reagerar, eller om du har problem med att få tag på de nödvändiga objekten, kan du kontakta eller besöka ett Samsung Service Center för mer hjälp. Du kan behöva ta med en annan telefon så att du kan överföra data från den trasiga enheten under ditt besök.