Hur du använder fingeravtrycksläsaren på Galaxy S10

S10 och S10+ är utrustade med en säker Ultrasonic-fingeravtrycksläsare som sitter på skärmens framsida.

Sensorn på S10e är intuitivt placerad på strömknappen, vilket gör det enklare än någonsin att låsa upp telefonen.

Konfigurera Ultrasonic-fingeravtrycksläsaren på S10/S10+Klicka för att Expandera

S10 och S10+ är utrustade med en inbyggd fingeravtryckssensor längst ned på mitten av skärmen, vilket gör att du snabbt och enkelt kan låsa upp telefonen.

GIF, Konfigurera Ultrasonic-fingeravtrycksläsare på S10/S10+

Följ stegen nedan för att registrera ditt fingeravtryck:

1 Gå till ”Inställningar”.
2 Tryck på ”Biometrik och säkerhet”.
3 Tryck på ”Fingeravtryck”.
4 Ange pinkod, mönster eller lösenord. Om du inte har ställt in något av detta kommer du först att bli ombedd att göra det.
5 Placera fingret på sensorområdet (indikeras på skärmen) och håll kvar fingret tills fingeravtrycket registrerats helt. Fingeravtrycksbilden blir helt blå när processen är slutförd.
6 För att läsa av hela fingret vrider du fingret på sensorn för att få med kanterna av fingeravtrycket.
7 När du är färdig trycker du på ”Klar”.
8 Det visas sedan som ”Fingeravtryck 1” på skärmen.

Obs: Läsaren kanske har problem att känna igen dina fingrar om de är för blöta eller torra, till exempel i mycket kalla väderförhållanden. Se till att fingeravtryckssensorområdet inte repas eller skadas av metallföremål såsom mynt, nycklar, pennor eller halsband. Tryck på skärmen så att fingeravtrycket sprids ut över fingeravtryckssensorområdet.

Registrera ditt fingeravtryck på S10eKlicka för att Expandera

Strömknappen på S10e har en inbyggd fingeravtryckssensor som du kan använda för att snabbt och enkelt låsa upp telefonen.

GIF, Registrera fingeravtryck på S10e

Följ stegen nedan för att registrera ditt fingeravtryck:

1 Gå till ”Inställningar”.
2 Tryck på ”Biometrik och säkerhet”.
3 Tryck på ”Fingeravtryck”.
4 Ange pinkod, mönster eller lösenord. Om du inte har ställt in något av detta kommer du först att bli ombedd att göra det.
5 Placera fingret på sensorn (strömknappen på telefonens högra sida) och fortsätt läsa av tills den når 100 %.
6 För att läsa av hela fingret flyttar du fingret på sensorn för att få med kanterna av fingeravtrycket.
7 När du är färdig trycker du på ”Klar”.
8 Det visas sedan som ”Fingeravtryck 1” på skärmen.

Obs: Läsaren kanske har problem att känna igen dina fingrar om de är för blöta eller torra, till exempel i mycket kalla väderförhållanden. Se till att fingeravtryckssensorområdet inte repas eller skadas av metallföremål såsom mynt, nycklar, pennor eller halsband.

Inaktivera fingeravtrycksläsarenKlicka för att Expandera

Följ stegen nedan för att ändra typ av skärmlås och inaktivera fingeravtrycksläsningen:

1 Gå till ”Inställningar”.
2 Tryck på ”Låsskärm”.
3 Tryck på ”Skärmlåstyp”.
4 Ange pinkod, mönster eller lösenord.
5 Skjut på reglaget bredvid ”Fingeravtryck” för att inaktivera den här typen av skärmlås.
6 Välj en annan låsningsmetod från listan.
Ta bort ditt fingeravtryckKlicka för att Expandera

Följ stegen nedan för att ta bort dina registrerade fingeravtryck:

1 Gå till ”Inställningar”.
2 Tryck på ”Biometrik och säkerhet”.
3 Tryck på ”Fingeravtryck”.
4 Ange pinkod, mönster eller lösenord.
5 Tryck på det registrerade fingeravtrycket och sedan på ”Ta bort”.

Obs: Läsaren kanske har problem att känna igen dina fingrar om de är för blöta eller torra, till exempel i mycket kalla väderförhållanden. Se till att fingeravtryckssensorområdet inte repas eller skadas av metallföremål såsom mynt, nycklar, pennor eller halsband. Tryck på skärmen så att fingeravtrycket sprids ut över fingeravtryckssensorområdet.

Tack för din feedback

Hittar du inte det du letar efter? Vi är här för att hjälpa till.

Online

Chatta Med Oss

Måndag till Fredag | 8-18.30
Lördag | 10-14.30

Vi har för närvarande högt tryck på vår Support. Vi besvarar ditt ärende såfort vi kan.

Ring

0771-726786* General Support

Måndag till fredag | 08:00 till 19:00 och lördagar 10:00 till 15:00

Det är för närvarande många som ringer till oss. Vi besvarar ditt samtal såfort vi kan.

Vänligen notera att du i de fall du önskar boka en service behöver du kunna uppge Serienummer och modellkod. Utan detta kan vi inte lägga en service förfrågan.