Hur du hanterar bilder och videor i Gallery-appen genom att synkronisera dem med OneDrive

Du kan spara alla dina bilder och videor i en molntjänst genom att använda OneDrive på din Galaxy-telefon. Genom att automatiskt synkronisera OneDrive och Gallery-appen kan du när som helst få åtkomst till filer du vill titta på senare – på en dator med Onedrive eller en annan mobil enhet.

Innan du prövar rekommendationerna nedan ska du kontrollera att din enhets programvara och de relaterade apparna är uppdaterade till den senaste versionen. Följ de här stegen för att uppdatera din mobila enhets programvara:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Hur du länkar Samsung- och MS-konton via Cloud-synkronisering

För att kunna synkronisera Gallery-appen med OneDrive måste du börja med att logga in på OneDrive. Även om du redan har ett MS-konto kan du logga in på OneDrive med ett Samsung-konto via Cloud-synkroniseringen på din Galaxy-telefon. Följ stegen nedan.

Steg 1. Öppna Gallery-appen och tryck sedan på Meny (de tre horisontella linjerna) längst ned.

Steg 2. Tryck på ikonen Inställningar.

Länka Onedrive till Samsung-konto steg1

Steg 3. Tryck på Cloud-synkronisering i menyn Gallery-inställningar.

Steg 4. Läs igenom meddelandet, bekräfta ditt medgivande och tryck sedan på Anslut.

Länka Onedrive till Samsung-konto steg2

Steg 5. Tryck på knappen Anslut.

Steg 6. Tryck på Skapa ett! och skapa sedan ett Microsoft-konto med ditt nuvarande Samsung-konto. Följ samtliga anvisningar i appen tills du slutfört registreringen.

Länka Onedrive till Samsung-konto steg3

Obs!

• Menyn Cloud-synkronisering visas endast om du inte har loggat in på Onedrive ännu. Om du redan har loggat in kommer menyn Synkronisera med OneDrive att visas.
  • Kontrollera att du är ansluten till internet.

Hur du synkroniserar specifika album i Gallery-appen

Du kan synkronisera och spara särskilt viktiga album med t.ex. bilder från familjesemestern och selfies med dina bästa vänner till OneDrive. Börja med att öppna Gallery-appens inställningsmeny och följ sedan stegen nedan.

Steg 1. Tryck på Synkronisera med OneDrive

Steg 2. Tryck på Album att synkronisera.

Synkronisera album med Onedrive steg1

Steg 3. Du kan välja vilka album du vill synkronisera med OneDrive genom att trycka på reglaget bredvid albumet.

Synkronisera album med Onedrive2

Hur du laddar ned filer från OneDrive

Med OneDrive kan du ladda ned foton och videor som du har synkroniserat via OneDrive från en annan telefon, surfplatta eller dator.

Steg 1. Öppna OneDrive-appen och tryck sedan på fliken Foton.

Steg 2. Tryck på fotot eller videon som du vill ladda ned till din telefon.

Onedrive-nedladdning steg1

Steg 3. Tryck på knappen Hämta.

Steg 4. Tryck på SPARA igen för att bekräfta. Om du vill spara till en annan plats trycker du på bakåtpilen för att välja en annan plats för din fil, t.ex. ”Dokument” eller ”Bilder”.

Onedrive-nedladdning steg2

Hur du återställer raderade filer från OneDrive

Oroa dig inte om du råkar radera foton från OneDrive. Raderade foton och videor raderas inte permanent direkt. De lagras i papperskorgen i några dagar, så att du kan välja att återställa dina filer. Du hittar de raderade filerna i OneDrive-appen > Jag > Papperskorgen.

Hur du automatiskt synkroniserar foton och videor från Gallery till OneDrive

Den automatiska synkroniseringsfunktionen i Gallery-appen kan som standard vara inaktiverad, men du kan enkelt slå på den för att synkronisera alla dina foton och videor till OneDrive. Om du redan har ett OneDrive-konto följer du bara stegen nedan.

Steg 1. Öppna Gallery-appen och tryck sedan på Meny (de tre horisontella linjerna) längst ned.

Steg 2. Tryck på ikonen Inställningar.

Steg 3. Tryck på reglaget för att aktivera valet Synkronisera med OneDrive. Dina foton och videor i Gallery kommer automatiskt att synkroniseras till OneDrive.

Synkronisera automatiskt till Onedrive steg2

Obs! Enhetens skärmbilder och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Om du har problem med din Samsung-mobil, -surfplatta eller -tillbehör, kan du ställa dina frågor till oss i Samsung Members-appen.

Detta gör att vi kan titta närmare på vad det är som pågår. Alla data är anonymiserade och lagras endast under den tid utredningen pågår. Läs mer om hur du skickar en felrapport i ”Hur du använder Samsung Members-appen”.