Guider hur du gör inställningar på din TV

Här finns viktig information gällande Com Hems stängning av Analog TV och Guider hur du gör inställningar på din TV.

Mer information om förändringarna hittar du här www.comhem.se/tv/digitalisering

Q&A och viktig information

Q: Jag har gjort en ny kanalsökning men får inte in några kanaler, vad gör jag nu?

A: Kontrollera i första hand så sökningen du har gjort är för kabel-TV samt digitala kanaler och att antennkabeln är korrekt ansluten i TV:n samt uttaget i väggen. Om TV:n trots detta inte finner några kanaler rekommenderar vi att du försöker göra en ny kanalsökning med en annan antennkabel om du har möjlighet till detta. Ifall TV:n sökte efter kanaler i bara några sekunder är detta oftast ett tecken på att antennkabeln antingen inte är korrekt ansluten eller är skadad.

Q: Jag får meddelande om kodad signal på vissa kanaler efter sökning av digital kanaler, hur kan jag se dem?

A: Vilket kanalutbud du har kan variera beroende på om du ser på analoga eller digitala kanaler. Om du upplever att det saknas kanaler i ditt utbud och du får meddelande om ”Kodad signal” kan du på denna sida kontrollera vilka kanaler som ingår i ditt grundutbud.

Om du har fler frågor angående ditt kanalutbud ber vi dig kontakta Com Hems kundservice, kontaktuppgifterna hittar du här.

Q: Jag har gjort en ny kanalsökning men upplever störningar, vad gör jag nu?

A: Om du upplever störningar, blockbildningar eller fryst bild beror det med största sannolikhet på att din antennkabel är gammal eller skadad.

Med digitala sändningar blir kvaliteten i ljud och bild bättre, vilket också ställer högre krav på din antennkabel.

Som Com Hem-kund kan du beställa en ny antennkabel här. Alla dessa kablar har testats för att överföra  digitala signaler på bästa sätt.

Q: Jag har digitalbox från Com Hem, hur gör jag kanalsökningen då?

A: För att få hjälp kanalsökningen om du har en digitalbox du fått av Com Hem ber vi dig titta på instruktionen under ” Söka efter kanaler” för digitalboxen. Behöver du fortsatt hjälp med digitalbox från Com hem, vänligen kontakta Com hem, kontaktuppgifterna hittar du här.

Q: När jag försöker göra kanalsökningen ber TV:n om Frekvens, Nätverks ID och Symbolhastighet. Var hittar jag denna information?

A: Denna information kan du finna här.

Q: Kan min TV visa digitala kanaler från Com Hem?

A: För att kontrollera ifall din tv modell kan ta emot digitala kanaler från Com Hem vänligen besök;

www.comhem.se/kundservice/kolla-din-tv

Q: Hur kontrollerar jag  modell på min TV.

A: Det finns 2 sätt att kontrollera modell.
1: Kontrollera etiketten på baksidan av din TV. Den innehåller information gällande modell på den TV du har.

Tex så kan det stå LE46B755XXE.

I detta fallet betyder de att TVn är av modell B. Använd då Guiden B för att göra kanalsökning.

Samsung hitta modellkod

2: Kontrollera i inställningarna på din TV vilken modell du har. (Notera att menyerna kan skilja sig något mellan olika modeller)

1. Använd vänster och höger knapp på fjärrkontrollen för att navigera till Inställningar

2. Välj Support

3. Välj Kontakta Samsung eller Om den här TV'n.

I denna vy finner du modellkoden på din TV som kan se ut så här : LE46B755XXE.

I detta fallet betyder det att TV'n är av modell B. Använd då Guiden B för att göra kanalsökning.

Skulle TV:n trots kontroll av ovan inte inte få in några kanaler är du välkommen att kontakta vår support,

du finner all kontaktinformation här.

TV Guide kanalsökning

Com Hem har meddelat att de utgår till ett digitalt kanalutbud från den 8 september, vilket innebär att de analoga kanalerna försvinner helt från TVn. För att få tag på de digitala kanalerna bör du göra en kanalsökning enligt nedan instruktioner.

1. Gå till Inställningar.
  2. Välj Utsändning.
  3. Välj Inställning av autoinställning.
  4. Välj Autoinställning.
  5. Tryck på Start.
  6. Konfiguera sedan enligt följande.

Antenn -> Kabel

Kanaltyp -> Digital

Val av operatör -> Com Hem

Kabelläge -> Kabelnät (Ej valbar)

Sökläge -> Snabb

Samsugng TV Sök kanaler

7. Klicka sedan på Stäng när kanalsökningen är slutförd.

Notera att direktivet till kanalsökning varierar beroende på årsmodell av TV.

Digital kanalsökning för Com Hem – A modell TV

Följ stegen nedan för att få upp de digitala kanalerna till din TV.

1. Tryck på MENU knappen på fjärrkontrollen.
  2. Gå ned till Kanal/Antenn (symbolen är lik en parabol) och tryck sedan på OK-knappen på fjärrkontrollen (knappen i mitten som har en in-riktad pil).
  3. Gå sedan till Autoinställning och tryck på OK.
  4. En ruta dyker upp med två Start-alternativ, välj alternativet till höger om Kabel.
  5. En ruta dyker upp med tre Start-alternativ, välj alternativet till höger om Digital.
  6. Tryck på Sök.
  7. Efter kanalsökningen tryck på Stäng/Avsluta, sedan på EXIT knappen på fjärrkontrollen.
  8. Digitala kanaler är nu lagrade i TVn.
Digital kanalsökning för Com Hem – B modell TV

Följ stegen nedan för att få upp de digitala kanalerna till din TV.

1. Tryck på MENU knappen på fjärrkontrollen.
  2. Gå ned till Kanal/Antenn (symbolen är lik en parabol) och tryck sedan på OK-knappen på fjärrkontrollen (knappen i mitten som har en in-riktad pil).
  3. Gå sedan till Autoinställning och tryck på OK.
  4. En ruta dyker upp med två Start-alternativ, välj alternativet till höger om Kabel.
  5. En ruta dyker upp med tre Start-alternativ, välj alternativet till höger om Digital.
  6. Tryck på Sök.
  7. Efter kanalsökningen tryck på Stäng/Avsluta, sedan på EXIT knappen på fjärrkontrollen.
  8. Digitala kanaler är nu lagrade i TVn.
Digital kanalsökning för Com Hem – C modell TV

Följ stegen nedan för att få upp de digitala kanalerna till din TV.

1. Tryck på MENU knappen på fjärrkontrollen.
  2. Gå ned till Kanal/Antenn (symbolen är lik en parabol) och tryck sedan på OK-knappen på fjärrkontrollen (knappen i mitten som har en in-riktad pil).
  3. Tryck på Antenn och välj sedan Kabel
  4. Gå sedan till Autoinställning och tryck på OK.
  5. En ruta dyker upp på TV skärmen, följande alternativ ska vara valda Antenn: Kabel - Kanaltyp: Digital. Om någon av dessa inställningar inte stämmer, ha markören på raden som bör korrigeras och tryck på OK.
  6. Tryck på Nästa.
  7. Tryck på Sök.
  8. Efter kanalsökningen tryck på Stäng/Avsluta, sedan på EXIT knappen på fjärrkontrollen.
  9. Digitala kanaler är nu lagrade i TVn.
Digital kanalsökning för Com Hem – LT modell TV

Följ stegen nedan för att få upp de digitala kanalerna till din TV.

1. Tryck på MENU knappen på fjärrkontrollen.
  2. Gå ned till Kanal/Antenn (symbolen är lik en parabol) och tryck sedan på OK-knappen på fjärrkontrollen (knappen i mitten som har en in-riktad pil).
  3. Tryck på Antenn och välj sedan Kabel
  4. Gå sedan till Autoinställning och tryck på OK.
  5. En ruta dyker upp på TV skärmen, följande alternativ ska vara valda Antenn: Kabel - Kanaltyp: Digital. Om någon av dessa inställningar inte stämmer, ha markören på raden som bör korrigeras och tryck på OK.
  6. Tryck på Nästa.
  7. Tryck på Sök.
  8. Efter kanalsökningen tryck på Stäng/Avsluta, sedan på EXIT knappen på fjärrkontrollen.
  9. Digitala kanaler är nu lagrade i TVn.