Vodič za kupovinu TV-a

Najbolji kvalitet
slike na TV-u

TV brend broj 1 u svijetu

Samsung je napravio TV historiju i to nastavlja činiti čak i sada. Evolucija kvaliteta slike – koja se postiže istraživanjem inovativnih tehnologija svake godine – razlog je što potrošači nastavljaju da biraju i vole Samsung i zašto je on i dalje na čelu TV tržišta.

Kao TV brend broj 1, Samsung nudi nekoliko optimalnih režima gledanja sa odličnim kvalitetom slike, zahvaljujući tehnologijama bez premca koje akumulira tokom godina. Pogledajmo bliže te režime u nastavku.

Najbolje postavke TV slike

Sa sve većim brojem potrošača koji pažljivo prate kvalitet slike, stvaranje optimiziranih režima za različita okruženja gledanja sada je važnije nego ikada. Mnogi ljudi plaćaju usluge kalibracije da podese postavke televizora ili odlaze na internet kako bi pronašli optimalna preporučena podešavanja na osnovu svojih potreba za gledanjem.

Međutim, sa Samsung televizorima koji nude nekoliko unaprijed podešenih režima kvaliteta, to je sve što je potrošačima potrebno da dožive optimizovan kvalitet slike bez obzira na situaciju. U nastavku saznajte više o konceptima i svrsi svakog režima kvaliteta koji Samsung TV pruža i kako da ih možete iskoristiti na najbolji način.

Dinamični režim

Živopisno čak i u izuzetno svijetlim okruženjima

Dinamični režim je režim slike koji omogućava korisnicima da uživaju u sadržaju živo i jasno tokom dana ili na mjestima bogatim svjetlom. Optimalno pokreće sve hardverske i softverske tehnologije koje TV ima da bi se prikazala jasna i oštra slika sa spektakularnim bojama, poboljšanom svjetlinom i oštrinom.

Standardni režim

Uravnoteženo – bilo kada i bilo gdje

Standardni režim rada je zadana postavka, odmah iz kutije, i to je režim u kojem svako može uživati u tipičnom zatvorenom okruženju. Bilo da je jutro ili veče, ovaj režim rada ima stabilnu i adekvatnu svjetlinu pogodnu za većinu i pruža optimalan kvalitet slike za Vaš ekran uz energetsku efikasnost.

Prirodni režim rada

Udobno i lako

Prirodni režim je režim slike koji detektuje promjene u osvijetljenosti scene, a potom prirodno ponovo izražava te promjene u opsegu koji je ugodniji potrošačima. Ako ste skloni osjetljivosti na boje i osvjetljenje, preporučuje se prirodni režim rada jer emituje odgovarajuću količinu svjetlosti koja pomaže u smanjenju naprezanja i umora očiju.

Filmski režim

Profesionalni režim rada za ljubitelje filmova

Filmski režim rada je način koji pouzdano odražava elemente kvaliteta koje su namjeravali izdavači sadržaja. To je režim rada koji se koristi u većini profesionalnih recenzija i pružit će iskustvo poput bioskopa pri gledanju filmova (posebno u malo mračnom okruženju).

Filmmaker režim rada

Doživite filmove i serije kako su kreatori zamislili

Filmmaker režim omogućava gledanje filmova i serija na način na koji su originalni kreatori namjeravali. Na podržanim UHD televizorima, ovaj novi režim slike čuva ključne vizuelne elemente kao što su omjer širine i visine slike, boje i broj kadrova za istinski autentično bioskopsko iskustvo.