What is Smart TV?

Što je Smart TV?

Jeste li ikad željeli imati televizor koji ne samo da ima pristup sadržaju koji volite već ga za Vas i pronalazi? Pogledajmo kako Vam Smart TV može pomoći u ovom.
Majka i kći sjede ispred Samsung Smart TV a na plavom sagu s bijelim uzorcima. Pregledavaju mnoštvo aplikacija instaliranih na Smart TV u.

Što znači Smart TV?

Mnogi ljudi na internetu pretražuju značenje pojma Smart TV. I dok se na različitim mrežnim stranicama mogu pronaći različita mišljenja, sva se slažu oko toga da svaki Smart TV ima mogućnost povezivanja na internet, da ga pokreće neki od operativnih sustava i da ima svoju trgovinu s aplikacijama.

Ukratko, TV + internet + aplikacije = Smart TV.

Računalni prikaz pokazuje što je Smart TV. Ikona TV uređaja zajedno s ikonom interneta s lijeve strane i ikonom aplikacija s desne strane pomiču se u središte TV zaslona, spajaju se te se zatim pojavljuje pojam „Smart TV“ pokazujući da je Smart TV uređaj zapravo televizor s mogućnostima povezivanja na internet i uporabe aplikacija.

Pet savjeta prije kupnje Smart TV uređaja

Popis za kupnju Smart TV uređaja, na kojem su kućice već označene. Označene su sljedeće kućice: raznolik sadržaj, brzo pretraživanje, preporučeni sadržaj, praktična upotrebljivost i jednostavna povezivost.

Raznolik sadržaj

Najveća vrijednost Smart TV uređaja jest u tom što Vam pruža mogućnost uživanja u sadržaju koji nećete naći na uobičajenim TV kanalima. Smart TV donosi Vam pristup Vašim omiljenim pružateljima usluga videa na zahtjev (VOD) kao što su Netflix, Amazon i YouTube te uslugama prijenosa glazbe kao npr. Spotify, pa čak i najrazličitijim igrama i sportskom sadržaju u kojem možete uživati kad god poželite. Na Smart TV uređajima moguće je gledati čak i plaćene kabelske i satelitske televizijske programe – potrebno je samo instalirati aplikaciju koju pruža kabelska ili satelitska televizijska kuća koja je nositelj tih programa.

*Potrebna je internetska veza i pretplata na uslugu sadržaja.
Na Smart TV uređaju prikazana je računalna animacija zmaja na ruševinama dvorca. Iza Smart TV uređaja prikazani su mnogi drugi zasloni s različitim slikama koje predstavljaju mnoge ostale dostupne sadržaje iz različitih Smart TV aplikacija.

Brzo pretraživanje

Ma koliko mnogo sadržaja bilo dostupno, najvažnije je da ga možete odmah pronaći. Uz neograničene količine sadržaja dostupnog na internetu odabir onog što ćete gledati nije nimalo lak zadatak. Zato je važno na raspolaganju imati praktičnu funkciju pretraživanja.

Na Smart TV uređaju prikazani su videozapisi u kojima korisnici mogu uživati pomoću različitih usluga za prijenos videozapisa.
Smart TV uređaj prikazuje i kreće se kroz sadržaj dostupan pomoću različitih usluga prijenosa. Sadržaj je razvrstan po kategorijama, npr. kategorija što gledati, što je novo i preporučeni videozapisi kako bi se pokazalo kako korisnik može brzo pretraživati i pronaći željeni sadržaj.

Preporučeni sadržaj

Još jedno važno pitanje jest predlaže li Smart TV uređaj sadržaj koji Vam se sviđa i prije no što ga počnete pretraživati. Ne bi li bilo lijepo kad bi televizor upotrijebio Vaše navike pretraživanja i gledanja kako bi pronašao upravo sadržaj koji Vama najviše odgovara ili Vas obavijestio da je upravo krenulo prikazivanje nove sezone emisija koje volite? Savršen je Smart TV uređaj onaj koji Vas poznaje i bolje od Vas samih i koji Vam može pružiti pristup uslugama koje odgovaraju Vama, i to na temelju podataka o tome što gledate.

A summary of "This is us" and its current running time is displayed on a Smart TV. Other various TV content is also shown around the summary to demonstrate recommended video content suggested by the Universal Guide.

Praktična upotrebljivost

Sjajan Smart TV uređaj trebao bi biti u stanju automatski prepoznati bilo koji uređaj koji s njim povežete pomoću HDMI-sučelja i tako ukloniti potrebu uporabe nekoliko daljinskih upravljača. Dani grčevite potrage za Vašim daljinskim upravljačima sad su stvar prošlosti. Samo jednim TV daljinskim upravljačem sad biste trebali moći reproducirati/pauzirati i sadržaj koji se prenosi s Vašeg STB-uređaja.

Još jedna značajka koja postaje sve popularnija jest prepoznavanje glasa. Mnogo je praktičnija od tipkanja ili upotrebe senzora pokreta za upravljanje Vašim Smart TV uređajem. Dobro će Vam doći kad tražite neki sadržaj ili informacije.

Žena sjedi na kauču u jarko osvijetljenoj dnevnoj sobi te gleda videosnimku koncerta na Smart TV uređaju postavljenom na zidu. Žena pokreće glasovnog pomoćnika izgovarajući rečenicu „Smanji glasnoću“ u daljinski upravljač Smart TV uređaja, koji drži u ruci.

Jednostavna povezivost

Još jedan važan zahtjev prilikom odabira novog Smart TV uređaja jest provjeriti može li se TV uređaj jednostavno povezivati s drugim uređajima. Povezivanje Vašeg pametnog telefona s Vašim TV uređajem kako biste sadržaj pogledali na većem zaslonu nešto je što ćete svakako željeti iskusiti. Fotografije i videozapisi s Vašeg telefona ostavljaju potpuno drugačiji dojam kad ih gledate na velikom zaslonu.

Internet stvari (IoT) postaje sve popularnija i raširenija pojava pa je sasvim razumljivo da jednostavno povezivanje s različitim uređajima u našem domu koji imaju pristup internetu postaje jedan od sve češćih zahtjeva. Dok se vraćate kući s posla, na svojem telefonu možete gledati film te ga jednostavno nastaviti gledati na svojem televizoru kad dođete kući.

U dnevnom boravku, kuhinji i blagovaoni u prevladavajuće bijeloj boji, uređenim prema konceptu otvorenog prostora, nalaze se različiti smart home-uređaji kao što su Smart TV, pametna lampa i hladnjak koji su smješteni po cijelom domu, što ukazuje na njihovu jednostavnu povezivost.

Više od TV kanala. Čitav svijet sadržaja čeka na Vas.

Videozid na kojem je prikazan raznolik sadržaj onog što možete gledati na Smart TV uređaju prikazan je u podlozi crne prozirne površine u prednjem planu. U sredini je bijelim slovima ispisano „Više od TV kanala. Čitav svijet sadržaja čeka na Vas.“

Pročitajte i otkrijte više