Kako mogu da koristim funkciju Aktivna blokada buke na bubicama Galaxy Buds Live?

Bubice Galaxy Buds Live idealne su za svakodnevni život jer smanjuju nepotrebne smetnje, a omogućavaju vam da čujete važne zvuke, kao što su glasovi i objave. Aktivna blokada buke, kako je mi nazivamo, ANC za otvoreni tip, pruža nam moć da se u potpunosti prepustimo sadržaju koji slušamo, a da budemo svesni i okoline. 

Ključna vizuelna slika Buds Live

Pre nego što isprobate dolenavedene preporuke kao potencijalna rešenja, obavezno proverite da li su softver vašeg uređaja i povezane aplikacije ažurirani na najnoviju verziju. Proverite kako se ažurira softver mobilnog uređaja sledećim redosledom.   


1. korak Idite u Podešavanja Ažuriranje softvera.
2. korak Dodirnite Preuzimanje i instalacija
3. korak Pratite uputstva na ekranu. 

Doživite funkciju Aktivna blokada buke


Ako želite da slušate muziku ili želite da se klonite bučnog okruženja, koristite funkciju Aktivna blokada buke na bubicama Galaxy Buds Live. Možete da blokirate spoljašnje bučne zvukove koji vas okružuju, a i da budete u mogućnosti da se koncentrišete bez potrebe da povećavate jačinu zvuka.


Koristite funkciju Aktivna blokada buke kada želite da izbegnete smetnje, na primer kada slušate muziku. U bubicama Galaxy Buds Live nalaze se zvučnici fino podešeni od strane kompanije AKG koje su izrađene na poseban način za reprodukciju svih vrsta sadržaja. Dok cevčica za vazduh omogućava jednostavno strujanje vazduha, možete da osetite vibraciju svakog ritma. Uz ANC za otvoreni tip manje je buke. Sada možete bolje da se fokusirate na ono što slušate. ANC filtrira niskofrekventne tonove, ali registruje visokofrekventne tonove kao što su ljudski glasovi.

Napomena: Ako su mikrofon i njegova zona (spoljašnji mikrofon prilikom nošenja bubica) u potpunosti prekriveni, mogu se javiti povratne informacije prilikom pokretanja funkcije Aktivna blokada buke.

Jednostavne komande po principu „dodirni i zadrži”


Kao što je prethodno navedeno, možete da smanjite nepotrebne smetnje, a da pritom dopustite da se čuje važan sadržaj pomoću komadi jednim dodirom. Jednostavno dodirnite i zadržite sekundu. Funkcija Aktivna blokada buke aktivira i blokira spoljašnje zvuke koji vas okružuju. Ako želite da deaktivirate ovu funkciju, pokušajte još jednom da ponovo dodirnete i zadržite Galaxy Buds Live neko vreme.

Sačuvajte lokaciju i podešavanja upozorenja

Napomena: Da biste pokrenuli funkciju pomoću bubica, proverite da li je automatska funkcija koja se pokreće kada je dodirnete i zadržite podešena na funkciju Aktivna blokada buke, a zatim dodirnite i zadržite bubicu.

1. korak Pokrenite aplikaciju Galaxy Wearable na mobilnom uređaju i otvorite je.
2. korak Dodirnite režim Aktivna blokada buke da uključite.

Napomena:

  • Ako se iskačući prozor ne pojavi, ažurirajte aplikaciju SmartThings na najnoviju verziju.
  • Iskačući prozor za povezivanje se pojavljuje samo na mobilnim uređajima kompanije Samsung na kojima se koristi sistem Android 7.1.1 ili noviji i na kojima je instalirana aplikacija SmartThings.
  • Ako se bubice ne povežu sa mobilnim uređajem, iskačući prozor za povezivanje se ne pojavljuje ili vaš mobilni uređaj ne može da pronađe bubice, dodirnite i zadržite obe podloge bubica osetljive na dodir dok ih nosite da uđete u ručni režim uparivanja preko opcije Bluetooth.
  •  Prilikom povezivanja bubica sa mobilnim uređajem na kom je korisnik prijavljen na Samsung nalog, informacije o uparivanju bubica sinhronizuju se na drugim mobilnim uređajima koji koriste isti Samsung nalog i ne morate da ih ponovo uparujete na početku. 

Prethodno podesite funkciju koja se pokreće kada je dodirnete i zadržite za ANC

Možete da izaberete automatsku funkciju koja se pokreće kada je dodirnete i zadržite za svaku bubicu da aktivirate funkciju brzo i praktično. Za prethodno podešavanje funkcije,
 

1. korak Optvorite aplikaciju Galaxy Wearable i dodirnite Kontrole na dodir.
2. korak Dodirnite Levo ili Desno u sklopu Dodirni i zadrži i izaberite Aktivna blokada buke.

Na bubicama Galaxy Buds Live dizajna otvorenog tipa, dok je aktivirana funkcija Aktivna blokada buke, možete da imate osećaj da su određeni zvukovi glasniji kada bubice nisu pravilno ubačene u uši u zavisnosti od okruženja. Pravilno ubacivanje omogućava najbolji kvalitet zvuka i aktivnu blokadu buke.  

 

1. rešenje Proverite da li su pravilno ubačene i u pravilnom smeru

  • Proverite smer obe bubice i usmerite donje polovine (zvučnik) u smeru donjeg dela uha.
  • Potrebno je da postavite donje i gornje polovine u odgovarajuće delove uha, a zatim podesite bubice tako da lepo ulegnu.
  • Postarajte se da smestite levu i desnu bubicu u odgovarajuće uho, tako da zvučnik bude okrenut ka unutra.
Sačuvajte lokaciju i podešavanja upozorenja
Sačuvajte lokaciju i podešavanja upozorenja

ⓐ Zvučnik

2. rešenje Održavajte čistoću bubica nakon upotrebe

Ako se u zvučniku i cevčici za vazduh nagomilaju ušna mast ili nečistoće, zvuk iz obe bubice može se razlikovati ili kvalitet zvuka može da bude narušen. Uklonite ušnu mast ili nečistoću čistom, suvom i mekanom četkicom, pamučnim tupferima ili drugim sredstvima. 
 

  • Koristite mekanu, suvu krpu za čišćenje bubica nakon upotrebe.
  • Bubice treba da budu suve. Sprečite da tečnost dođe u dodir sa bubicama ili da prodre u njih.
  • Redovno čistite bubice da sprečite nagomilavanje ušne masti ili nečistoća u zvučniku i cevčici za vazduh.
Sačuvajte lokaciju i podešavanja upozorenja

① Zvučnik ② Cevčica za vazduh

3. rešenje Ažurirajte softver na najnoviju verziju

Postarajte se da aplikacija Galaxy Wearable instalirana na mobilnom uređaju, softver mobilnog uređaja i softver za bubice Galaxy Buds Live budu najnovije verzije. Da bi se osigurao najbolji užitak, preporučuje se ažuriranje svakog softvera uključujući aplikaciju Galaxy Wearable na najnoviju verziju.
 

Ažuriranje softvera bubica
 

Ažurirajte softver bubica preko usluge Firmware Over-the-Air (FOTA).

Pokrenite aplikaciju Galaxy Wearable na mobilnom uređaju i dodirnite Ažuriranje softvera za bubice.
• Preuzimanje i instalacija: Potražite i instalirajte ažuriranja ručno.
• Poslednje ažuriranje: Pogledajte informacije za poslednje ažuriranje softvera. 

 

Za ažuriranje softvera mobilnog uređaja,
 

1. korak Idite u Podešavanja Ažuriranje softvera.
2. korak Dodirnite Preuzimanje i instalacija
3. korak Pratite uputstva na ekranu.

Napomena: Ako se simptom ne otkloni uprkos gorenavedenim savetima, obratite se pozivnom korisničkom centru kompanije Samsung povodom uređaja i saznajte koje su odgovarajuće mere.

Ako iskusite nešto neobično u radu Samsung mobilnih uređaja, tableta ili nosivih uređaja, možete da nam pošaljete pitanje u aplikaciji Samsung Members.

To nam omogućava temeljniji uvid u situaciju. Podaci se anonimizuju i čuvaju se samo tokom ispitivanja. 

Napomena: Snimci ekrana uređaja i meni mogu da variraju u zavisnosti od modela uređaja i verzije softvera.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama

Code to Open Chat Window