Trudimo se da naš veb-sajt
bude dostupan svima

Samsung veb-sajt (www.samsung.com) usklađen je sa WCAG zakonima

Pomoćne veb funkcije namenjene svima

Stalno smo u potrazi za poboljšanjima koje bi smo želeli da primenimo na naš veb-sajt kako bismo svim korisnicima pružili najbolje korisničko iskustvo. Usklađujući se sa Vodičem za pristupačnost veb sadržaja, naš veb-sajt primenjuje odgovarajuću stopu kontrasta na naše tekstove i slike tako da korisnici mogu sa lakoćom i preciznošću da komuniciraju sa veb-sajtom u bilo kojoj veličini ili orijentaciji ekrana. Naša univerzalna traka za navigaciju i dugmići za zatvaranje/izlazak su dizajnirani tako da se mogu kontrolisati bez miša. Takođe imamo pomoćne funkcije koje omogućavaju korisnicima sa oštećenim vidom da slobodno prilagode veličinu fonta, kontrast i razmak kako bi bolje odgovarali potrebama korisnika. Pažljivim ugrađivanjem zamenskih opisnih tekstova (Alt Text) u HTML kodove, aplikacije za čitanje ekrana mogu da opišu koja slika ili video se reprodukuje. To takođe korisniku omogućava da zna da li se stranica učitava, naglas pročita rezultate pretrage ili koje opcije dugmeta su dostupne na ekranu.
Samsung veb-sajt će se kontinuirano razvijati kako bi omogućio praktičan pristup svim našim digitalnim sadržajima.

Pridržavamo se smernica za veb pristupačnost

WCAG (Web Contents Accessibility Guideline) je globalna standardna smernica za pristupačnost koja postoji kako bi se osiguralo da svi veb sadržaji budu dostupni svima bez diskriminacije i neprijatnosti.
Da bi to osigurala, kompanija Samsung je kreirala SWCAG (Samsung.com WCAG) koristeći WCAG 2.1 verziju kao svoju osnovu.
Napravili smo 21 standardizovanu kontrolnu tačku procesa da bismo se uskladili sa preporukom W3C (World Wide Web Consortium) za nivo A i nivo AA.

Korisnička podrška za pristupačnost

Tu smo da pomognemo i poboljšamo vaše iskustvo u pogledu pristupačnosti naših proizvoda

Saveti vezani za podešavanje funkcija pristupačnosti

 1. Mobilni telefon/Tablet

  Prečice za pristupačnost - Prečica za pristupačnost omogućava ti brži i lakši pristup funkcijama pristupačnosti. (Koristi dugme „Pristupačnost“, brzo pritisni bočni taster i dugme za podešavanje jačine zvuka, zatim pritisni i drži dugme za podešavanje jačine zvuka)

  Poništi podešavanja za Pristupačnost - Ponovo postavi podešavanja pristupačnosti na podrazumevane vrednosti, odvojeno od ostalih podešavanja.

  Preporučujemo za tebe - Možeš da proveriš koje funkcije pristupačnosti trenutno koristiš i preporučene funkcije za tebe.

   

 2. Sat

  Prečice za pristupačnost - Dodirni triput sa dva prsta bilo koji ekran da bi aktivirao izabranu funkciju pristupačnosti.

   

 3. TV

  Prilagodi funkcije pristupačnosti na TV-u pomoću jednostavnog menija na ekranu koji se aktivira jednim dodirom. Većinu funkcija pristupačnosti na TV-u možeš da aktiviraš pomoću prečice za Pristupačnost. Kada je aktiviraš, automatski pokreni „Glasovni vodič“ i „Vodič za znakovni jezik“. Da prikažeš prečicu za Pristupačnost, pritisni i drži dugme za jačinu zvuka. Druga opcija je da pritisneš i držiš dugme za isključivanje zvuka ili pritisneš dugme za titl.