Hur du ansluter din torktumlare till SmartThings

SmartThings är en funktion som gör det enkelt att styra och hantera smarta hushållsapparater och IoT-enheter (Internet of Things) med en smartphone. Du kan övervaka och styra statusen för olika enheter (bl.a. smarta enheter, hushållsapparater, tv-apparater och högtalare) som är registrerade på servern. Det är en ny plattformstjänst med öppen källkod som tillåter föreningen mellan Samsungs produkter och andra IoT-produkter.

Kontrollera anslutningskraven

Smartthings i vardagslivet.

Innan du ansluter din smartphone till torktumlaren bör du se till att följande krav uppfylls:

Major information codes

Android

iOS (iPhone)

OS

Android 6.0 eller nyare

iOS 10.0 eller nyare

Enhet

Smartphone, Surfplatta

iPhone 6 eller nyare, iPad

RAM-Minne

2 GB eller mer

2 GB eller mer

Upplösningar som stöds

1280*720(HD)

1920*1080(FHD)

2560*1440(WQHD)

1334*750

1920*1080

Kriterier för förhandsinläsning av appar

Minne 2 GB eller mer

Bluetooth profil 4.0 eller högre

Terminal som tillåter Wi-Fi spegling

Minne 2 GB eller mer

Bluetooth profil 4.0 eller högre

Terminal som tillåter Wi-Fi spegling

• På din smartphone: Tryck på Inställningar → Anslutning → Wi-Fi → Välj en router att ansluta till (ange lösenord när du ställer in säkerheten).
  • När routern är korrekt ansluten bekräftas den som "ansluten".

Obs:

• Routernamn (SSID) är inställt på engelska, symboler och siffror (specialtecken stöds inte).
  • 2,4 GHz-anslutning är tillgänglig när du ansluter en torktumlare till Wi-Fi-nätverket.
  • Minst 3 antenner för mottagning av Wi-Fi-nätverk bör visas.
  • När du ansluter en hushållsapparat till din smartphone med SmartThings ska du se till att båda enheterna är anslutna till samma router.
  • Ladda ner och installera SmartThings-appen från Google Play Store, Apple App Store eller Samsung Galaxy Apps
  • Använd sökordet "SmartThings" för att hitta appen.
  • Du måste logga in på ett Samsung account innan du kan använda SmartThings-appen.
  • Om du vill konfigurera ett Samsung account, följ anvisningarna i SmartThings-appen.
  • Om du har en Samsung-smartphone kan du lägga till ditt Samsung account i inställningsappen på din smartphone. Då kommer du automatiskt bli inloggad på ditt Samsung account.

1. Kontrollera först att torktumlaren och Wi-Fi-routern är anslutna till strömkällan.

2. Starta SmartThings-appen. Tryck på plusknappen och välj Lägg till enhet på Home View.

Välj en enhet på Home View.

3. Välj Torktumlare.

Välj torktumlare.

4. Tryck på [Start] knappen.

5. Välj önskad Plats och Rum för torktumlaren och tryck på Nästa längst ner på skärmen.

Välj plats och rum.

6. Tryck och håll [Smart Control] knappen inne tills AP visas på displayen.

För att välja FlexDry, tryck på [Smart Control] knappen på torktumlaren.

För gastork, tryck på [Smart Monitor] knappen.

Om din torktumlare har en LCD-pekskärm går du till [Inställningar] och trycker på [Easy Connect].

Gå till inställningar och välj easy connect.

Följande steg för Android-användare

7. Ange dina Wi-Fi uppgifter för att ansluta enheten till ett Wi-Fi nätverk.

Anslut till ett Wi-Fi nätverk.

8. Vänta tills torktumlaren har registrerats på ditt Samsung account.

9. Registreringen är klar. Ange torktumlarens namn.

Registreringen är nu klar.

Följande steg för iOS-användare (iPhone)

6. Tryck på Nästa, längst ner på skärmen.

Tryck Nästa längst ner på skärmen.

7. Öppna appen Inställningar på din iPhone. Gå till Wi-Fi för att ansluta det nätverksnamn som börjar med ordet torktumlare.

Koden är 1111122222. (“1” 5 gånger och “2” 5 gånger).

Gå in på inställningar och sedan Wi-Fi inställningar.

8. När enheten väl är ansluten till Wi-Fi-nätverket öppnar du SmartThings-appen igen. Ange dina Wi-Fi-uppgifter för att ansluta enheten till samma Wi-Fi-nätverk och tryck på Nästa. Wi-Fi-informationen kommer då skickas till torktumlaren.

Anslut till Wi-Fi nätverket och tryck på nästa.

9. Vänta tills torktumlaren har registrerats på ditt Samsung account.

10. Registreringen är klar. Ange torktumlarens namn.

Ange namn för torktumlaren.

Obs:

• Alla funktioner och stegbeskrivningar som rör SmartThings-appen skiljer sig åt beroende på programvaruversionen.
  • Om du använder mobildata kan kostnader uppstå beroende på nedladdningar och trådlös kommunikation mellan enheterna.
  • Tillgänglig teknik och funktioner kan variera beroende på land, tjänsteleverantör, nätverksmiljö eller produkt.