Hur du ansluter till SmartThings till ditt Family Hub-kylskåp

SmartThings är en funktion som gör det enkelt att styra och hantera smarta hushållsapparater och IoT-enheter (Internet of Things) med en smartphone. Du kan övervaka och styra statusen för olika enheter (bl.a. smarta enheter, hushållsapparater, tv-apparater och högtalare) som är registrerade på servern. Det är en ny plattformstjänst med öppen källkod som tillåter föreningen mellan Samsungs produkter och andra IoT-produkter.

SmartThings i vardagslivet.

Steg 1. Kontrollera anslutningskraven

Innan du ansluter din smartphone till Family Hub-kylskåpet bör du se till att följande krav uppfylls:

Major information codes

Android

iOS (iPhone)

OS

Android 6.0 eller nyare

iOS 10.0 eller nyare

Enhet

Smartphone, Surfplatta

iPhone 6 eller nyare, iPad

RAM-Minne

2 GB eller mer

2 GB eller mer

Upplösningar som stöds

1280*720(HD)

1920*1080(FHD)

2560*1440(WQHD)

1334*750

1920*1080

Kriterier för förhandsinläsning av appar

Minne 2 GB eller mer

Bluetooth profil 4.0 eller högre

Terminal som tillåter Wi-Fi spegling

Minne 2 GB eller mer

Bluetooth profil 4.0 eller högre

Terminal som tillåter Wi-Fi spegling

Steg 2. Anslut din smartphone till ett Wi-Fi-nätverk

• På din smartphone: Tryck på Inställningar → Anslutning → Wi-Fi → Välj en router att ansluta till (ange lösenord när du ställer in säkerheten).
  • När routern är korrekt ansluten bekräftas den som "ansluten".

Obs:

• Routernamn (SSID) är inställt på engelska, symboler och siffror (specialtecken stöds inte).
  • 2,4 GHz-anslutning är tillgänglig när du ansluter ett kylskåp till Wi-Fi-nätverket.
  • Minst 3 antenner för mottagning av Wi-Fi-nätverk bör visas.
  • När du ansluter en hushållsapparat till din smartphone med SmartThings ska du se till att båda enheterna är anslutna till samma router.

Steg 3. Installera SmartThings-appen

• Ladda ner och installera SmartThings-appen från Google Play Store, Apple App Store eller Samsung Galaxy Apps.
  • Använd sökordet "SmartThings" för att hitta appen.

Steg 4. Konfigurera ett Samsung account

• Du måste logga in på ett Samsung account innan du kan använda SmartThings-appen.
  • ·Om du vill konfigurera ett Samsung account konto, följ anvisningarna i SmartThings-appen.
  • Om du har en Samsung-smartphone kan du lägga till ditt Samsung account i inställningsappen på din smartphone. Då kommer du automatiskt bli inloggad på ditt Samsung account.

Steg 5. Anslut din smartphone till ett Family Hub-kylskåp

1. Kontrollera först att Family Hub-kylskåpet och Wi-Fi-routern är anslutna till strömkällan.

2. Starta SmartThings-appen. Tryck på plus-ikonen och välj Lägg till enhet på Home View.

Välj en enhet på Home View.

3. Välj Kylskåp och sen Kylskåp (LCD).

Välj kylskåp och sen kylskåp (lcd).

4. Tryck på Start-knappen.

5. Välj önskad Plats och Rum för kylskåpet och tryck på Nästa längst ner på skärmen.

Väl plats och rum.

6. På kylskåpsskärmen går du till Inställningar och väljer Enkel anslutning-Anslut.

Välj anslutning.

7. Ange PIN-koden som visas på kylskåpets display.

Ange pinkoden.

8. Ange Wi-Fi-uppgifterna för att ansluta enheten till ett Wi-Fi-nätverk.

Ange Wi-Fi-uppgifterna.

9. Vänta tills kylskåpet har registrerats på ditt Samsung account.

10. Registreringen är klar. Ange kylskåpets namn.

Registreringen är klar.

7. Tryck på Nästa, längst ner på skärmen.

Tryck på Nästa.

8. Öppna appen Inställningar på din iPhone. Gå till Wi-Fi för att ansluta det nätverksnamn som börjar med ordet Kylskåp.

Koden är 1111122222. (“1” 5 gånger och “2” 5 gånger).

Gå in på inställningar och anslut kylskåpet med koden.

9. När enheten väl är ansluten till Wi-Fi-nätverket kör du SmartThings-appen igen. Ange PIN-koden som visas på kylskåpets display.

Ange koden.

10. Ange dina Wi-Fi-uppgifter för att ansluta enheten till ett Wi-Fi-nätverk och tryck på Nästa. Wi-Fi-informationen skickas till kylskåpet.

Ange Wi-Fi uppgifter.

11. Vänta tills kylskåpet har registrerats på ditt Samsung account.

12. Registreringen är klar. Ange kylskåpets namn.

Registreringen är klar.

Obs:

• Alla funktioner och stegbeskrivningar som rör SmartThings-appen skiljer sig åt beroende på programvaruversionen.
  • Om du använder mobildata kan kostnader uppstå beroende på nedladdningar och trådlös kommunikation mellan enheterna.
  • Tillgänglig teknik och funktioner kan variera beroende på land, tjänsteleverantör, nätverksmiljö eller produkt.