Beskrivning av kamerans nya funktioner på Note10

Galaxy-telefonerna blir bara bättre och bättre för varje år som går. Så naturligtvis är kameran på Note10 helt fantastisk! Du kommer att känna igen favoritfunktioner såsom Super Slow-mo, och möta en rad nykomlingar som Livefokusvideo, Night Mode med flera.

Obs: Instagram-läget är bara tillgänglig på Note10-telefoner om användaren är inloggad på ett Instagram-konto.

Just det. Nu kan du använda LiveFokus när du spelar in video! Spela in riktiga proffsvideor med bokeh där bakgrunden är suddig och motivet sticker ut tydligt.
Och det bästa är att du kan använda funktionen med både den främre och bakre kameran.

För att använda Livefokusvideo, öppnar du appen Kamera, väljer Livefokusvideo och väljer sedan effekten som du vill använda. Tänk på att filtren inte dyker upp om kameran inte upptäcker ett ansikte.

Du kan välja mellan följande alternativ:

• Suddigt: En gnutta oskärpa på bakgrunden ger videon en unik look.
  • Stor Cirkel: Förändra bakgrunden med suddiga ljusklot. Det får motivet att stå ut och ger bilden ett sublimt intryck.
  • Färgpunkt: Gör bakgrunden grå så att videons motiv verkligen sticker ut. Använd skjutreglaget för att justera mängden grått.
  • Fel: Ger videon samma sorts förvrängning som du ser i skräckfilmer.
Ta foto av en tjej med funktionen Basic Blur i funktionen Live Focus Video på Note10

Även om du är stadig som berget kan dina händer skaka lite när du håller upp telefonen. För att slippa skakiga videor kan du använda funktionen Superstadigt på din Note10. Den stabiliserar videon så att du får ett bra resultat. Öppna appen Kamera och välj den bakre kameran. Välj antingen Video eller Hyperlapse och tryck sedan på ikonen Superstadigt högst upp på skärmen. Den ser ut som en liten hand och ändrar färg till gult när du aktiverar den. För att göra funktionen ännu bättre kan den användas med både Ultra Wide Lens och Wide Lens.

Filma med funktionen Super Steady på Note10 i rörelse

Obs: Superstadigt fungerar bara med den bakre kameran, och kan användas med kameramodeller med funktionerna Video och Hyperlapse.

Inget är tråkigare än att ta en bild och sedan inse att den blev för mörk. Det kommer inte att hända på din Note10. Använd Nattläge på kvällen, eller inställningarna för svagt ljus för att ljusa upp bilden.

Öppna appen Kamera och välj Nattläge. Sedan tar du bilden precis som vanligt. Kameran på Note10 kan automatiskt ta och sätta ihop flera bilder till en och samma bild, samtidigt som den gör bilden ljusare. Du kommer inte ens att märka att bilden togs när det var mörkt.

Filma en nattscen i staden med funktionen Night Mode på Note10

Är du oroad över att din telefon inte kommer att kunna spela in ljud på långt håll? Det är inte ett problem på Note10. Den nya funktionen Zoom-in Mic ökar volymen på den inspelade videon, och låter dig zooma in på ljudkällan och minimera bakgrundsbruset.

Inställning är aktiv som standard, men du bör kolla att den är på för säkerhets skull. Öppna appen Kamera och gå till den bakre kameran. Välj Video och tryck sedan på ikonen för inställningar. Tryck på Avancerade inspelningsalternativ och tryck sedan på växlingsknappen bredvid Zooma in Mikrofon.

För att få ännu bättre ljudkvalitet har Note10 tre mikrofoner istället för två.

Spela in ljudet av en gitarr med funktionen Zoom-in Mic på Note10

Obs: Funktionen Zoom-in Mic kan vara otillgänglig beroende på det valda kameraläget.