Hur du använder Multi View

Med 2021 Multi View-funktionen kan du njuta av ditt favoritinnehåll, på en och samma gång. Du kan se Live-kanaler, appar, spelkonsoler och speglat innehåll från dina mobila enheter direkt på TV:n.

Till exempel kan du titta på träningsvideor samtidigt som du tittar på din favoritserie eller ditt favoritspel, utan att missa något.

Hur du använder Multi View. Hur du använder Multi View.

Läs mer om 2020 Multi View-funktionen här: Hur du använder Tap View och Multi View.

Hur du startar Multi View på en Samsung Smart TV

Multi View berikar din tittarupplevelse genom att erbjuda olika innehåll beroende på varje livsstil eller intresse. Följ instruktionerna nedan för att starta Multi View.

Steg 1. Tryck på Multi View-knappen på fjärrkontrollen för att snabbt få tillgång till Multi View-menyn.

Multi view knappen på TV.ns fjärrkontroll.

Steg 2. Börja med att välja ett av de rekommenderade förinställningskorten.

• Sport: Njut av att titta på ditt favoritsportprogram tillsammans med andra, eller prata med flera personer samtidigt genom att ansluta din mobil.
  • Träna hemma: Prova att träna medan du tittar på innehåll. Om du vill titta på dig själv medan du tränar väljer du layout med din mobil eller kamera.

Du kan också kombinera olika innehåll, enligt behov, från olika appar/källor med hjälp av Add View och/eller Add contents.

Multiviews startmeny visas.

Obs:

• De appar som stöds varierar beroende på region och kan uppdateras utan förhandsbesked.
  • Antalet skärmkonfigurationer varierar beroende på modell.

Hur du anpassar inställningarna för Multi View med hjälp av den kontextuella menyn

Du kan ändra fokus för varje skärm med hjälp av fjärrkontrollen.

Den kontextuella menyn visas när du trycker på knappen Välj med fjärrkontrollen på den fokuserade skärmen. .

Lär dig mer om hur du anpassar layouten och inställningarna för Multi View med hjälp av den kontextuella menyn.

För inställningar med Multi View-funktionen kan du använda den kontextuella menyn nedan.

Kontextuell meny.

① Byt App/Källa: Du kan ändra appen/källan för den fokuserade skärmen.

② Gå in i läget för Innehållsval: Du kan bläddra och välja innehåll i läget för Innehållsval. Tryck och håll in Returknappen på fjärrkontrollen för att återgå till flervisningsläget.

Du kan också trycka och hålla in knappen Välj på fjärrkontrollen för att gå in i läget för innehållsval.

③ Byt skärmstorlek : Du kan justera skärmstorleken så att den blir större eller mindre.

④ Ställ in bild-i-bild: Du kan välja vilket hörn du vill placera PIP-skärmen i. Du kan även ändra bakgrunds- och förgrundsskärmen.

⑤ Ställ in Ljudfördelning: Välj det här alternativet om du vill lyssna på ljudet från båda skärmarna samtidigt.

⑥ Ställ in Ljudutgång: Anslut din Bluetooth-hörlur till skärmen och lyssna på ljudet separat.

Fungerar för att titta på videoklipp medan en familjemedlem tittar på ett tv-program.

⑦ Ta bort skärm

⑧ Återgå till helskärm: Spara dina favoritinställningar för Multi View genom popup-fönstret Spara/avsluta. Detta skapar ett sparat kort, som ger dig omedelbar tillgång till dina valda inställningar nästa gång du använder Multi View.

Enheter som stöds och specifikationer för att använda Multi View

För att använda Multi View på en Samsung TV finns det TV-modeller, källor, mobiler, USB-kameror och appar som stöds. Läs informationen nedan för mer information.

Antalet tillgängliga visningar för "21 Line-up".

Antalet tillgängliga vyer beror på modell. Du kan kontrollera antalet visningar för din modell nedan.

Kategori

'21 Line-up

Antal visningar

The Wall

Micro LED (MS1A)

2~5 visningar * 4 videos

QLED 8K TV

Q900A/Q800A

2~5 visningar * 4 videos

QLED 8K TV

Q700A

2 visningar

QLED 4K TV

Q95A/Q90A/Q85A/Q80A/Q70A

2 visningar

QLED 4K TV

Q60A

2 visningar

Crystal UHD TV

AU9000A

2 visningar

Lifestyle TV

The Frame (LS03A)

2 visningar

Källor som stöds för att använda Multi View

För att använda Multi View stöds följande källor.

HDMI källor (STB/Konsol/OTT box/BDP/PC m.m.)

• Tuner.
  • Mobilspegling (Android/iOS).
  • Spegling av bärbar dator (iOS/Windows10↑).
  • YouTube Casting.
  • USB-kamera.
  • SmartThings-kamera.
  • Omgivning (klocka/väder).

Mobila enheter som stöds för att använda Multi View

För att använda Multi View stöds följande mobila enheter.

• Smartphones och surfplattor som är kompatibla för skärmspegling. (Android 4.2 och högre).
  • Airplay 2-kompatibla enheter som iPhone, iPad, iPod touch eller Mac book.
  • Bärbara datorer/PC:er med Windows 10.

USB-kameror som stöds för att använda Multi View

Med Multi View kan en USB-kamera användas.

Appar som stöds för att använda Multi View

Med Multi View, kan följande appar användas.

• Samsung TV Plus.
  • YouTube.
  • YouTube TV.

För att ladda ner appar på din TV, följ stegen nedan.

• Steg 1. Tryck på Hem-knappen på Samsung-fjärrkontrollen..
  • Steg 2. Klicka på Appar 〉 Sök.
  • Steg 3. Sök de appar du önskar.
  • Step 4. Klicka på Ladda ner.

Obs:

• Enhetsbilderna och menyer kan variera, beroende på modell och programvara.
  • Listan över mobila enheter, USB-kameror och appar som stöds kan uppdateras utan förhandsbesked.