Како да го чистам мојот Galaxy телефон?

Погледнете ги упатствата подолу за да го исчистите и одржувате вашиот телефон на Галакси. 

За да го исчистите телефонот, еве неколку насоки што треба да се следат.

  • Пред чистењето, исклучете го мобилниот телефон Galaxy, извадете ако има футрола и исклучете ги сите кабли или галантерија.
  • Користете мека крпа од микрофибер што не остава влакна, како што е крпа за чистење на објектив од фотоапарат, за нежно бришење на надворешната површина на телефонот.

 

Слики од отстранување футрола, без кабли и бришење на надворешноста од телефонот.
  • Избегнувајте навлегување влага во кој било отвор и не нанесувајте течни раствори директно на телефонот. Ако треба, навлажнете го аголот од крпата со мала количина дестилирана вода или средство за дезинфекција, како што е производ врз база на хипохлорна киселина – (50-80 ppm) или врз база на алкохол (повеќе од 70% етанол или изопропил алкохол), и нежно избришете ги предната и задната страна на телефонот без многу стегање. Избегнувајте прекумерно бришење.
  • Не користете компримиран воздух и не нанесувајте или не прскајте белила или течни раствори директно на телефонот.

 

Слика на која се прикажува дека не треба да се прска течен раствор со белило
  • Овие препораки за чистење се наменети само за стаклото, керамиката и металните површини на телефонот; не се препорачува за мека галантерија, т.е. површините изработени од кожа, гума или пластика.
Слика на чистење дозволено на стаклената површина од мобилниот уред. Слика на производи од мека галантерија.

Забелешка: 

  • Насоките се однесуваат на: Galaxy мобилните телефони, Galaxy таблетите и Galaxy Watch (освен нараквиците со часовник). 
  • Насоките не се однесуваат на: Galaxy Buds, тастатурите (надворешни тастатури и тие од Galaxy лаптопите), пластични ленти за модна електроника и кој било друг Samsung производ што не е изречно наведен.

Одрекување: 

  • Samsung не може да ја гарантира ефикасноста на предложените упатства. Резултатите од чистење може да се разликуваат и може да не ги елиминираат сите бактерии и вируси.

Благодариме за повратните информации